Hívők, miért hisztek a prófétáknak?
Én azt nem értem, hogy elhiszitek az írásokból, ha egy próféta azt meséli, hogy 'megszólítá' őt az Isten, amikor egyedül van. Tehát se tanú, se bizonyíték, ellentétben pl a tíz csapás esetével.
Engem is már nagyon sok lény megszólított álmomban vagy félálomban, amikor egyedül voltam, mégsem harsogom világgá.
Péter
"A prófétákat maga Isten hitelesíti. Maga a Biblia is ajánlja nekünk, hogy mindig személyesen, önmagunknak ellenőrizzük a prófétai bizonyságtételek hitelességét, "mert sok hamis próféta jött ki e világba" (I. János 4:1)"
Azért arra kíváncsi lennék,hogy mit hitelesített Isten egyes Ószövetségi barbár gyilkos próféták megnyilvánulásain,a saját primitív gyűlöletét?
"Jézus rámutatott egy végső, döntő ismertetőjegyre Hegyibeszédében:
"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt, romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt… Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket" (Máté 7:15–18, 20).
A valóban Istentől származó prófétai beszéd "jó gyümölcsöket terem" az ember életében. Az Isten Lelkétől áthatott próféta jellemében és cselekedeteiben megjelennek a hasonlíthatatlan, csodálatos isteni jellemvonások. És bizonyságtétele közvetve is ilyen gyümölcsöket terem. Aki befogadja az igaz prófétai beszédet, annak életében ugyancsak megnyilatkozik az egészen különleges, szívet-lelket, jellemet átalakító hatalom. Ezeket a gyümölcsöket nem lehet hamisítani, az Isten Lelke nélkül való ember életében nem jelenhetnek meg. Éppoly biztos ez, mint az a természeti törvény, hogy a romlott fa nem tud egészséges gyümölcsöt teremni."
Ezek alapján pedig azt sem értem,hogy az említett Ószövetségi próféták egyes sztorijai,mint az igaz Istentől jövő sugallatok,hogyan kerülhettek bele a Bibliába,ha az Isten lelkétől áthatott gyümölcsöket nem lehet meghamisítani?
Máté 7:15–18, 20-ban maga Jézus mutat rá,hogy a Bibliában szerepelnek hamis próféták is.
Kedves Vidripi!
Te most cáfolod a Biblia hitelességét, vagy bizonygatod?
Nem egyértelmű számomra, pontosítsd kérlek.
Péternek:
A gyümölcsösben akad a jó fán is rothadó gyümölcs.
A vadalmát is beolthatja a kertész, ha a kofa kapacitálja.
Pascal meg maradhatott volna a kaptafánál, nem esett volna a tekintélye.
Meglehet, saját védelmére mondott ilyeneket, mert már kezdett füstölni a máglya körülötte.
A matematikában nagyon is elgondolkodtató dolgokat vetett fel, kezdett eretnekszaga lenni.
Aztán meg a próféciák...
Cáfolatok a szabad akaratra.
A kettő együtt nem megy.
Kérdezőnek:
A próféta is csak akkor lesz hiteles, ha már nem él.
Akkor nem tud tiltakozni:
- Nem ezt mondtam, ne így értsétek!-
Azért nem mindenki hisz el mindent...
Hmm, jelképes...
így is van mit megemészteni, de ez már kezd tetszeni.
Ha még abban is megeggyezünk, hogy
a történelemkönyvet,
A biológiát,
a fizikát,
a kémiát,
és az összes többi tudományt
saját maga miatt érdemes tanulmányozni, akkor egy szavam sem lehet.
Hinni csak a templomban kell, de ott muszáj / fránya germanizmus, mu3 sein, de nekem tetszik/
Egyetértünk?
Vidiripi
tzolko!
Rád van bízva hogy pro vagy kontra. Annyit azért megjegyeznék hogy tényeket írtam.
"Hinni csak a templomban kell, de ott muszáj..."
Hehe ez nagy poén. De nem kell és nem is muszáj. Persze hihetsz ebben de ez egy tévhit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!