A keresztség (megkeresztelkedés) által elvész a szabad akaratunk. Egyetértetek?
Figyelt kérdés
A kisgyermek még nem tud dönteni ezzel kapcsolatban, nem tud saját vallást választani.
Azzal, hogy a keresztény egyház azt sugallja, kereszteld meg kiskorában a gyermekedet, hogy legyen "tiszta", mentes az eredendő bűntől, valójában a saját híveik számát próbálja szánalmas módon növelni. Hisz a kiskorukban megkeresztelt emberek kevés százaléka veszi a bátorságot, és tér más hitre a későbbiekben, akár kényelmi okok miatt is.
A keresztséggel elveszik a választás lehetőségét. Persze ott a bérmálkozás, vagy konfirmálás, de én csak az "alapgondolatra" gondolok itt. Mi a véleményetek?
2012. máj. 8. 21:31
21/21 anonim válasza:
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Engem kiskoromban megkereszteltek, de nem vittek soha hittanra, nem is bérmálkoztam, csak karácsonykor mentem el templomba bethlehemest nézni ( :) ) . A keresztelkedés ellenére nem vagyok hívő, és nem hiszek semmilyen Istenben. Szóval szerintem nem, ez által nem vész el a szabad akarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!