A keresztség (megkeresztelkedés) által elvész a szabad akaratunk. Egyetértetek?
A kisgyermek még nem tud dönteni ezzel kapcsolatban, nem tud saját vallást választani.
Azzal, hogy a keresztény egyház azt sugallja, kereszteld meg kiskorában a gyermekedet, hogy legyen "tiszta", mentes az eredendő bűntől, valójában a saját híveik számát próbálja szánalmas módon növelni. Hisz a kiskorukban megkeresztelt emberek kevés százaléka veszi a bátorságot, és tér más hitre a későbbiekben, akár kényelmi okok miatt is.
A keresztséggel elveszik a választás lehetőségét. Persze ott a bérmálkozás, vagy konfirmálás, de én csak az "alapgondolatra" gondolok itt. Mi a véleményetek?
Bocsánat, de Jézus soha nem mondta hogy eltörli a törvényt, hanem azt mondta: ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek eltörésére, hanem azért jöttem hogy betöltsem.
Mindazonáltal a csecsemő keresztség nem bibliai, hiszen a sorrend: térjetek meg és higgyetek és keresztelkedjetek meg. A sorrend fontos. A keresztelkedés abban is különbözik a körülmetéléstől, hogy míg zsidónak születni kell,addig a kereszténység ideális esetben mindig egy döntés eredménye.
10:03:
Az általad felsorolt Igehelyek közül egyik sem bizonyítja a gyermekkeresztséget.
"Azzal, hogy a keresztény egyház azt sugallja, kereszteld meg kiskorában a gyermekedet, hogy legyen "tiszta", mentes az eredendő bűntől, valójában a saját híveik számát próbálja szánalmas módon növelni."
Hát, ha ez így lenne, akkor nagyon buta lenne az Egyház. Gondolod, hogy ők nem tudják, hogy a megkereszteltek nagy része nem tartja a hitét? Elég csak statisztikákat nézni.
Mellesleg a keresztséghez nem a "papok" rángatják oda erőszakkal a szülőket, hanem a szülők maguk szabad akaratukból hozzák el a gyereket. Az Egyház nem tagadhatja meg senkitől a keresztséget.
És azért a bérmálkozást nem kéne így lebecsülni, hiszen teljes jogú taggá akkor válik valaki, mivel ez egy folyamat, ami a keresztséggel kezdődött el, és végül a bérmáláskor már szabad akaratból dönt a fiatal az Egyház mellett.
"A keresztség (megkeresztelkedés) által elvész a szabad akaratunk. Egyetértetek?"
Nem. Ez baromság. De láthatóan a tied keresztelés ellenére is veszélyben van.
"Azzal, hogy a keresztény egyház azt sugallja, kereszteld meg kiskorában a gyermekedet, hogy legyen "tiszta", mentes az eredendő bűntől"
Idióta. :-D Ekkora baromságot... nem vagyok megkeresztelve, és vallásos se vagyok de ekkora baromságot, még én se írnék... Az eredendő bűn nem az, hogy csokit lopsz a kisboltból nagycsoportos korodban.
"Mi a véleményetek?"
Az, hogy a valódi szabad akarathoz intelligencia és tudás szükséges, ami esetedben nyilvánvalóan hiányzik.
"enélkül biztos hogy hülyén haltam volna meg."
Ígyis-úgyis.... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!