Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van valakinek a Sátánnal vagy...

Tél kérdése:

Van valakinek a Sátánnal vagy az"ördöggel" való találkozása? Istennel, Jézussal meg az egyéb szentekkel már hallottam sokat. Én nem ítélem el a Sátánnal való dolgokat, de erről nem hallani4

Figyelt kérdés

2012. ápr. 22. 11:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
80%
Elnézést nem tudtam befejezni a történetet mivel telóval írtam,így eléggé nehéz hosszabb témát leírni,de most folytatnám gépről.Az a furcsa az egészben,hogy senki sem látta az "embert" a faluból kijönni.Abban az időben ha egy idegen végig ment azon a kis falun,a kutyák olyan zenebonát csaptak,hogy a 7 dik faluban is tudták az idegen jelenlétét.A másik furcsaság meg az,hogy senki nem látta visszamenni.Az egyedüli út amellyel megkerülhette volna a falut,az az erdőn keresztül vezetett,de senki nem lehetett olyan bolond,hogy télen a 30 fokos hidegben,átvágjon egy farkasoktól nyüzsgő erdőn.Én akkor este elmondtam otthon a történetet,nagyanyám erre csak annyit mondott,hogy Macskásy.A történet elfelejtödött,az idő eltelt,de most 4 éve jött egy fiatal lelkész a faluba,elég jól össze barátkoztunk.Egy nap szóba jött ez a történet,ő jött az ötlettel,hogy nézzük meg az irat tárat hátha találunk Macskásy az arhívumban.Egy délután neki álltunk és megkerestük,és tényleg élt 1780-1812 Macskásy István nevezetű ember.Sokat nem találtunk róla de ezek az adatok megvoltak nemesként volt titulálva úgyhogy valami gazdag ember lehetett.Kezdtem kérdezösködni a faluban az öregektől ez a Macskásy felől,és lám lám kiderült,hogy báró Macskásy István eladta a lelkét az ördögnek.Felgyújtotta a kúriát beleégett a felesége lánya és még szolgálók is.Nincs biztos adat,hogy hányan vesztek oda,de utána néztünk a lelkésszel és kb az időtájt meghalt emberek száma 9 et találtunk.Azt mesélik az öregek,hogy Macskási visszajár minden évben azon a napon amikor felgyújtotta a házát December 20 dikán. Pontosan az nap találkoztunk azzal az idegennel.Én akkor nem tudtam,és nem is emlékeztem a dátumra,de tudom,hogy a történet karácsony előtt pár nappal történt.Tehát most már biztos vagyok benne,hogy December 20 dikán voltunk szánkózni,hozzáteszem,ha igaz a legenda.Nem tudom ki volt az az ember,nem tudom mi volt az az ember,de annyit tudok,hogy okozott néhány álmatlan éjszakát nekem.Ez nem kitaláció,nem hazugság hanem ez tényleg megtörtént velünk gyerekekkel.Még hallottam ezt azt róla de azok inkább rémtörténetek voltak.Van olyan ember aki azt tartja,hogy látta Macskásyt tűz fejjel szaladni a temető felé,meg hasonlóak,hogy koporsót visz a hátán,meg macska képében szólt valakihez meg hasonlók.Én nem tettem hozzá semmit,hanem azt írtam le amit láttam és amire visszaemlékszem. :)
2012. szept. 27. 17:37
 12/13 anonim válasza:
Ne akard,hogy legyen a sátánnal találkozásod!
2012. okt. 2. 21:39
 13/13 anonim válasza:
Én néha látom Donald kacsát is
2017. aug. 2. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!