Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten kiválsztott/kedvelt...

Yeya kérdése:

Ha Isten kiválsztott/kedvelt népe a zsidóság volt. Hogy jutottunk odáig hogy a nácizmus őket bűntette legjobban?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 21. 17:07
1 2 3 4 5
 41/46 lacatka ***** válasza:
2012. máj. 2. 21:29
 42/46 lacatka ***** válasza:
2012. máj. 2. 21:44
 43/46 anonim ***** válasza:
Na jó. Befejeztem a kommentelést ehhez a kérdéshez. Megint törölték a legutóbbit, pedig a legkevésbé sem volt szitkozódó, vagy gyűlöletkeltő, sem trágár. Viszont elegánsan rákontráztam a legutóbbi válaszadóra. Na mindegy :P
2012. máj. 3. 15:49
 44/46 anonim ***** válasza:

@ lacatka:

"Azért pont tőled egy kicsivel több odafigyelést kérnék."

Miért pont tőlem? :DDD

Én igenis oda szoktam figyelni, kérem szépen. Viszont nem vagyok tökéletes, azt ne is várd. :)

1., Soha nem is mondtam mást én sem, sőt, pont ezt igyekszem magyarázgatni mindazoknak, akik kétségbe vonják Jézus (nem Jézuska!) zsidó származását.

2., Ezt nem tudom, miért nekem címezted, úgyhogy passzolom.

3., Szó sincs két különböző emberről: Mint írtam, Máté vámszedő volt, akit Jézus elhívott; így tanítvánnyá lett, majd később megírta az ő nevével fémjelzett evangéliumot.

Olvasd el a Wikit, vagy egyéb _hiteles_ forrásokat.

Megjegyzem, az Újszövetség könyvei közül a Jelenések könyve keletkezett utolsóként, de még az is az i. sz. 1. században. Erről is van Wiki-oldal, keress rá nyugodtan.

@ 58-as:

[Bár azt írtad, befejezted a kommentelést, de azért lehet, hogy még olvasod a kérdést. :)

A meglévő kommentjeid alapján simán el tudom képzelni a törölteket is... ]

1. Hogy egy esemény megtörténtére még nincs bizonyíték, nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Pl. Dávid királyról is csak pár évtizede bizonyosodott be a régészeti kutatások nyomán, hogy valóban élt. Addig az ateistáknak jó érv volt a Biblia hitelességének megkérdőjelezésére.

2. Van olyan, hogy magyar zsidó stb.

3. Úgy a válaszod közel egészét tekintve úgy tűnik, mintha kicsit zsidófóbiád lenne... Remélem, nem hiszel az összeesküvés-elméletekben. Ha mégis, akkor nézz be ide, nagyon jó kis oldal:

[link]

4. Khm, khm. Nincs olyan, hogy _A_ Talmud. Nem véletlenül kérdeztem, hogy melyiket olvastad... :D

Plusz mivel a kurucról ajánlottál cikket, tiszta a kép, hogy honnan fúj a szél. Bocs, de ennyire megbízhatatlan, hiteltelen oldalakat csak nagyon ritkán olvasok, úgyhogy most is kihagyom. Neked is ajánlom, hogy gondold át, mennyire hitelesek az onnan vagy pl. a metapédiáról és egyéb széljobber forrásokból származó infók.

A Ted Pike-filmet pedig már láttam, tele van csúsztatásokkal. Kb. mint a Zeitgeist.

Mindkettőtöknek: A szinten aluli veszekedéssel, egymás szidalmazásával nem mentek semmire. Lehet kulturáltan is rögeszmét cserélni. ;)

2012. máj. 6. 23:35
 45/46 anonim ***** válasza:
0%

vannak olyan értelmezések, hogy mind a szélsőséges zsidóságot, mind a szélsőséges nácikat

ugyanaz a földön kívüli hatalom (Birodalom) inspirálta, inspirálja

Mózesnek is ők "súgtak" telepatikusan (talán) és tőlük kapta a Jehova névhez köthető programot,

mely áll. kizárólag a hódító földönkívüli Birodalmi érdekeket szolgálja

a nácik Hitleren keresztül hasonló ígéreteket kaptak

2012. aug. 27. 00:24
 46/46 anonim ***** válasza:

A történelmet mindig a győztesek írják.

Már a fáraók is kifaragták az ellenfelük nevét a piramisból.

Magam megismerkedtem a szovjet történelem írással, később a szövetségesek változata is ismertté vált.

Gyakran járok Németországba és számomra a németek álláspontja is meg meg mutatkozik, filmekben, könyvekben. Egyszerű német emberi sorsokon keresztül.

Vallási kérdésekhez nem szólok hozzá, megfogadtam magamban.

Ami Hitlert illeti, úgy tudom, őt nem izgatta különösképpen a zsidók sorsa. Reálpolitikus volt, a háború előtt voltak mestervágásai.

Az antiszemitizmust meglovagolta. A pártjának tagjai között ez elterjedtebb volt, mint Németországban.

Himmler baromfitenyésztő volt korábban, faji elméletei innen datálódtak. Lelkesen szította a zsidógyűlöletet.

Hitler demagóg propagandájával megszédítette a németeket, legalább is addig, amíg hatalomra nem került.

Aztán a hírhedt Gestapo és az SA, SS által hatalmon is maradt. Az első Kl. eket a németek számára építtette.

Hitlernek kapóra jött egy nemzeti ellenség kép, amit nagyszerűen be tudott illeszteni propaganda hadjáratába.

Szeretőjének, Eva Braunnak valóban voltak zsidó ősei, nagyszülői szinten, de ez jól példázza, mennyire érdekelte őt valójában az egész kérdés.

Természetesen Hitler felelős elsősorban a népirtásért, mivel országa teljhatalmú urává vált.

Korántsem volt őrült, hiszen akkor nem folytathatott volna sokáig sikeres háborút a világ ellen. Hatalmas tekintélye volt, még minket, magyarokat is megnyert szövetségesnek.

A háború vége más tészta, ekkorra már nagyon megromlott az egészsége.

Aki egyszerűen őrültnek gondolja, az nem látja a lényeget.

Nevezetesen azt, hogy egy szélsőséges politikus adott helyzetben a mai kulturált, humanista világban, a modern korban, néhány intézkedéssel elsöpörheti a demokrácia minden intézményét és a saját kénye kedve szerint a legostobább elméleteket erőltetheti országára.

A demokrácia védelmére szolgáló szervezeteket könnyedén átformálhatja saját hatalma erősítésére.

Hogy a holokauszt mennyire volt igaz?

Én elfogadom a győztesek tanítását. Hitler politikája, a Mein Kampf, a hozott törvények mind ezt igazolják.

Ha számbeli eltérések esetleg lehetségesek, mint újabban ezt hangoztatják, az nem változtat a lényegen.

A történelmet legjobb a maga valóságában megismerni, hogy kellőképpen okulni tudjunk belőle.

2012. okt. 14. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!