Ha Isten kiválsztott/kedvelt népe a zsidóság volt. Hogy jutottunk odáig hogy a nácizmus őket bűntette legjobban?
@ lacatka:
Ha pedig készült volna videó- vagy audiófelvétel, akkor bele lehetne kötni, hogy az biztos hamisítvány...
És nem csak Máté írt az eseményekről, hanem más evangélisták is. Pl. Lukács, a görög orvos úgy kezdte, hogy alaposan tájékozódott mindarról, amit a nevéhez fűződő evangéliumban leírt: beszélgetett az egyes események szemtanúival.
@ Nagilum:
Ezt már a 27. sz. alatti válaszban leírták, kukucs oda. :)
Aztán olvasd el hozzá a 28-ast is. :)
@:
Berta Wooster
Én erre a mondatra gondoltam ami egedül csak Máténál volt le írva: "Az ő vére rajtunk és gyermekeinken!" (Mt 27,25)
Nagilum nevű kedves nézőnk pedig hirtelen rá is harapott e tárgyra!
Én erről a bizonyos fennemlített elhíresült "1" mondatról írtam amit az evangelisták közül tudtommal csak Máté említ ,aki köztudottan, megközelítőleg sem volt Jézus kortársa,ezért az infói nem feltétlenül megbízhatóak,ne adj isten ,kitalált kötői képek! Viszont a keresztények ennek a mondatnak a hatására találták fel a Zsidó-gyűlölet nevű sportot ,ami A.Hitler agyában csúcsosodott ki !
@ Lacatka:
Rendben. De akkor is érvényes, amit a 27. sz. alatti válaszomban írtam: Jézus kérte a megbocsátást rájuk stb.
Megjegyzem, az akkor kb. 5 millió főt számláló zsidóságból csak 1 millió élt Izrael területén, a többi 4 millió a diaszpórában.
És a kutatók szerint a téren legfeljebb ezer ember fért el... Erről ennyit.
Az evangélista Máté pedig, akinek eredeti foglalkozása vámszedő volt, olyannyira kortársa volt Jézusnak, hogy maga Jézus hívta el őt. :P
"Matthew – a former tax collector who was called by Jesus to be one of the Twelve Apostles"
Forrás:
A zsidógyűlölet pedig már sokkal előbb elkezdődött, lásd a 14. sz. alatti válaszomat. Az viszont tény, hogy abból a mondatból és Jézus keresztre feszítéséből indult egy újabb hulláma a gyűlöletnek a "Krisztus-gyilkosoknak" nevezett nép ellen. De ezeket az embereket nem nevezném kereszténynek, ugyanis a kereszténység nem fér össze az antiszemitizmussal.
Nem úgy néz ki, mintha túl sok ember fárasztaná magát az olvasással errefelé, de mutatok néhány cikket különböző felekezetek honlapjairól, amiket érdemes elolvasni a témában:
Keresztény felelősség a zsidóságért
Kik ölték meg Jézus Krisztust?
A Krisztus-követés közbeszéde
Ja, és már megint a Talmuddal jött valaki, aki - úgy látszik - szintén nem olvas mást... Azért leírom még egyszer, hátha: vannak hamisítványok; továbbá az eredetit is sokszor kiforgatják; ill. a Talmud nem szentírás, hanem különböző magyarázatok, vélemények gyűjteménye. Nem tisztességes dolog kiemelni egy-egy részt belőle.
Üdv. :)
Egy érdekes olvasmány a zsidók üldözésével kapcsolatban, az ókori időktől, és arról, hogy mivel érdemelték ki a irántuk érzett gyűlöletet és megvetést:
Az pedig, hogy a talmudot hamisítják, tipikus mentegetőzés. Mindenre ezt mondják, ami ellenük szól, legyen az a talmudból vett idézet, vagy akár a holokausztjuk ellen szóló bizonyíték, vagy bármilyen történelmi emlék.
Ne aggódj, rengeteget olvastam egész eddigi életemben. Ebben a témában is évek óta. És pontosan ezért "osztok" egyeseket. Nem azokat, akik nem szimpatizálnak, hanem azokat, akik gyűlölködnek, mocskolódnak stb.
Az "érdekes olvasmányodról" csak annyit, hogy
1. A magyar vagy bármelyik népről össze lehetne állítani egy-egy hasonló, nyilvánvalóan elfogult, egyoldalú negatív listát, sőt, még akár bővebbet is.
2. Az irománnyal szemben 2008 májusában született egy "ellenlista", az alábbi linken olvasható:
[Én 2010-ben olvastam.]
3. Ezen felül van még néhány "ellenlistának" nevezhető anyag is, tessék, nézelődj és olvasgass, másfél - két óra az egész:
List of Jewish Nobel Prize Winners
The World Without Jews (Part 1 – 167 Nobel prize winners)
http://www.youtube.com/watch?v=Cke7Gv4Olsk
The World Without Jews (Part 2)
http://www.youtube.com/watch?v=1qonX88Qmjw
Famous Jewish Musicians
http://www.youtube.com/watch?v=XsmhdSiDuQ0
100 Jews of Hollywood
http://www.youtube.com/watch?v=K4tqzeisltY
100 More Jews of Hollywood
www.youtube.com/watch?v=Zh7p_JJ5TAw
Akikre mindkét nemzet büszke
Érdekes összeállítások a zsidókkal kapcsolatban, ugye?
Remélem, világosan látszik, hogy mivel érdemelik ki az irántuk érzett szimpátiát és megbecsülést. :)
Te melyik Talmudot olvastad?
A Holokauszt ellen szóló állítólagos bizonyíték meg akkor lesz valós bizonyíték, ha a történelem- és egyéb tudományok elfogadják annak.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
@:Berta Wooster
Azért pont tőled egy kicsivel több odafigyelést kérnék.
1'
Jézuska egy echte Zsidó ember volt !
2'
Az Aztékok a Maják vagy akár a Belga-kongói négerek ,milliói haltak meg úgy, "keresztény" kardok, fegyverek által ,hogy esélyük sem volt megismerkedni a megváltóval.
Valóban érdekes olvasmányok.
Az első linked nem is értem, miért illesztetted be. Eseményekről beszél, aminek vallási hiedelmek az alapjai (például a sosem létezett egyiptomi fogságuk), és zsidókról, akiket ilyen-olyan nemzetiségűnek, származásúnak mond. Egy zsidó, az zsidó. Nincs olyan, hogy magyar-zsidó, német-zsidó, orosz-zsidó. Vagy ez, vagy az.
A második link: Zsidó Nobel-díjasok? Ne röhögtess már! Hát persze, hogy ők kapják, ha ők osztják. Nem a tudományos munkájukat vitatom, sem azt, hogy intelligens nép. Ezek többnyire tények. Azonban vannak köztük ordenáré hazudozók szép számmal, például Kertész Imre barátunk, aki írt a helyről, ahol a legendák születtek, még pedig úgy, hogy néha még testvérei is belepirulnak a hazugságaiba. A másik, talán még kirívóbb példa, maga Elie Wiesel, aki saját maga írta könyvet, amiben hosszasan taglalja önnön hazugságait.
A harmadik, negyedik link: Ugyanezt tudom mondani.
Az ötödik, hatodik, hetedik link: Ez most komoly? Azokkal a "zenészekkel" és "színészekkel" jössz nekem, akik a mai fogyasztói társadalom birkáinak a hülyítését megalapozták? Ezzel akarod a zsidókat jobb színben feltüntetni? Ez elég nagy öngól...
Nyolcadik link: Ugyanaz illik ide, mint a második linkre.
Melyik talmudot: Hát a Talmudot :P Ez kicsit olyan, mintha azt kérdeznéd, melyik Koránt olvastam.
A Holokauszt ellen szóló cseppet sem "állítólagos" bizonyítékokat pedig soha nem fogja elfogadni egy zsidó. Márpedig jelenleg ezt az ő tisztségük eldönteni. Nem is értem, miért kérdezted ezt. Egyébként ide vágó olvasmány a Kuruc.info-n megtekinthető terjedelmes vita, amiben elég csúnyán megbukik a holokauszt elmélete: [link] Itt kezdődik, több cikken keresztül tart. Érdemes elolvasni. Talán még Ted Pike, a másik Izrael című filmje is hasznos lehet, bár én egy kicsit demagógnak érzem a film végén látható keresztény eszmefuttatást.
És végezetül: Nem gyűlölöm a zsidókat. Ha választhatnék elküldeném őket az országból és a fehér civilizációból általában, és éljenek ahol akarnak, csak ne tegyék tönkre más népek életét, mert annak mindig az üldözésük lesz a vége.
Továbbá-
3' Akárhányan is voltak akkor e nemzettség tagjai szám szerint a NEVEIK NEM VOLTAK TÚL VÁLTOZATOSAK!
Mondjuk itt, pl két különböző Mátéról van szó, egy Apostolról és egy evangélistáról !!!Én nem Jézus egyik tanítványára gondoltam ,hanem egy legalább 2 emberöltővel később élt manusra aki a róla elnevezett evangélium által lett híres
# 35/36
Nem tudom ki ez a gój gyerek aki itten öklendezik? Egy dolgot ajánlanék a figyelmébe !
-Nézd barátom,nincsenek Zsidók ,négerek,Kínaiak ,Japánok ,Szerbek, Horvátok,Magyarok,Románok,Szlovákok, vagy fradisták,STB_STB...,csak egy emberi faj létezik a föld nevű sárgolyón, az pedig a Homo Sapiens Sapiens !!! Ezzel vagy egyet értesz vagy kutya maradsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!