Vallás=memóriavírus?
Bocs de hogyan lehet ilyen hülye neved?Off.
A halállal nem viccelünk, mert nem vicces.
A memória nem vírustól szenved jelenlegi tudásunk szerint, hanem a Geo-ban olvastam, hogy kutatók azt feltételezik, hogy egy génszakasz felelős az emberben a babonás magatartásért.
Akinél ez a szakasz nem aktív, gátolt, vagy hiányos, az vallási szempontból szkeptikus, vagy egyenesen ateista, vagy ha hívő is, állandó harcban áll magával, el tud távolodni annyira magától képzeletben, hogy saját magát kritizálja, és folyamatosan vitatkozik Istennel.
Jelenleg itt tart a tudomány, az adott génszakasz beültetése magasrendű majmokba jelenleg még a technika, és az állatvédők miatt lehetetlen.
Mi ez a hülyeség?
1. A vírus nem fertőződik, hanem fertőz.
2. Több millió olyan ember van, akik vallásosak voltak valameddig, aztán valamiért kiábrándultak belőle, vagy úgy gondolták, eddig nem a jó úton jártak. Igaz, hogy ennek az ellenkezőjére is van rengeteg példa.
3. Vallásos tudósokat most nem sorolnék fel, de ha ráguglizol, rájössz, milyen baromságot írtál a reális gondolkodásról.
4. Ha már a gondolkodásnál tartunk, valami téged is teljesen begbutíthatott, ha ennyire nem tudsz írni. Nem az ékezetekről beszélek, hanem pl. a mondatok tagolásáról és a fogalmazásodról.
És mielőtt nekem esnél, hogy agymosott vagyok, közlöm, hogy én nem tartozom semmilyen valláshoz. Csak egyszerűen hülyét kapok az emberi butaságtól, nem tudom felfogni, hogy lehet az, hogy nincs jobb dolguk egyeseknek, mint mások életvitelét fikázni. Munkanélküli vagy talán, hogy ennyire ráérsz?
biorobotok azért nem vagyunk:)
A butító jellegét elismerem.
Sajnos sokan munkanélküliek, pedig 30-as, dolgozni akaró férfiak, és nincs munka. Egyszerüen nincs.
Szóval ezzel ne fikázz senkit, mert holnap talán te is az leszel, és 22-ezret kaszálsz majd, de csak 3 hónapig.
Elszégyellhetnéd magad, vaz.
Szia!
Érdekes, mert én pedig pontosan fordítva látom a dolgot. Nem gondolom magamról azt, hogy buta lennék, én 15 éves koromban tértem meg, és onnantól kezdve exponenciálisan javult a tanulmányi eredményem, bár fősikolára jelentkeztem, de egyetemre vettek fel, a diplomaosztómon a rektor azt mondta, hogy elhallgattak volna még, 2 tudományos diákköri munkát készítettem a másodikkal országos versenyre mentem, sokáig szakcikkeket írtam szakmai lapokba, munka mellett végeztem el a teológiát kitűnő eredménnyel, és mindezt azért, mert Istenben bíztam. Gyönyörű családom van két gyermekem és társadalmilag hasznos életet élek.
Mindezt, csak azért írtam le elöljáróban, hogy lásd, tapasztalatból beszélek, és nem csak légből kapott információk amiket leírok. Érdemes lenne utánaolvasnod híres természettudósok Istennel szerzett tapasztalatainak, Newton, Pascal, mind komoly Bibliakutatók voltak. Mindkettőjük leírja azt, hogy mit jelent az Istennel való találkozás, hogyan szabadultak meg Isten segítségével a bűneikből, rossz szokásaikból, és hogyan élhettek szabad és boldog életet Istennel. Ez az igazság, és ennek hátterén szeretném megfordítani a kérdést.
Szinte hihetetlen, hogy emberek visszautasítják a bűn és halál fogságából való szabadítás lehetőségét. Mégis sokan teszik ezt. Olyan én- és kényelemszeretők, hogy inkább megmaradnak a rabszolgaságban, nem törődve azzal, mi lesz a vége. Semmi változást, önmagukkal való szembefordulást, küzdelmet nem vállalnak szabadulásukért. Aki viszont elfogadja a szabadítás ajánlatát, abban Isten további megvilágosodást és tisztulást tud teremteni. Hatalmasan megerősíti akaratát, annyira, hogy határozottan a Megváltó követőjévé kíván lenni, és mindenáron el akarja nyerni a szabadulást. Így jut az ember „megbékélésre”, újbóli összhangra Istennel és törvényével. Értelmével és lelkiismeretével tisztán látja annak igazságát, és már egész életszemlélete, ízlése az igazság mértékéhez igazodik. Ezzel az átalakulással együtt jár a szabadulás nagy és csodálatos öröme, ami aztán egész életében elkíséri az embert. Ez az oka annak, hogy sokan választják az Isten útját.
Üdv. Péter
A vallás mémrendszer, tulajdonképpen minden gondolat amit megoszt egymással két ember az mém.
Vannak összetettebb mémrendeszerek, pl szubkultúrák saját nyelvezettel és szokásokkal, a vallási mémrendszer sikerét a fenntartására(minden ami azt állítja h nem igaz a vallás, az ördögtől való és Pokolra kerülsz ha elhiszed) és a terjesztésére felszólító(mentsd meg a lelkét különben el leszel számoltatva a túlvilágon/érzelmi zsarolás) mémek belefoglalása biztosítja.
A vallások mint mémplexek:
Csak nem a Snow Crasht olvastad?
Csakúgy, mint #6,#7
Ha valakinek irreális a gondolkodása, azt nem vallás okozza, hanem az egy eleve létező tulajdonsága, vagy pedig neurológiai romlás következménye.
Egyébként a realitás nem zárja ki valamilyen isten létének a lehetőségét. Miért? Mivel az ember, sőt a komplett emberiség csak töredékes ismerettel rendelkezik, ezért nem tudhatjuk, hogy az általunk még nem ismert helyeken mi van, vagy mi nincs. Tehát a realitás nem mondja ki ezt: nincs isten, ezt a teljesen beszűkült elme mondja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!