Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallás=memóriavírus?

Christian Death kérdése:

Vallás=memóriavírus?

Figyelt kérdés
Ha eszrevettetek, a vallas ugy fertozodik mint egy virus, teljesen megbutit es elvesztjuk a realis gondolkozasunkat, ha mar egyszer elkaptuk akkor nem altalaban nem gyogyulunk ki belole (hasonloan mint az AIDS-bol), nem mikroorganizmusra kell gondolnunk, hanem software virusra, mert lehetseges hogy mi biorobotok vagyunk..
2012. ápr. 19. 02:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Tehát a realitás nem mondja ki ezt: nincs isten, ezt a teljesen beszűkült elme mondja."

Pont nem mondja ki mint a Repülő Spagettiszörnyet, Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvút meg a többit.

[link]

[link]

2012. ápr. 19. 13:41
 12/16 anonim ***** válasza:
Hogy pontosak legyünk, minden eszmerendszer elmevírusok összessége. A vallások csak a legsikeresebbek mind közül...
2012. ápr. 19. 18:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már a spagettiszörnyet, gyenge példa. A beszűkült elme azt mondja, hogy" a vallás egy vírus, megbutít és elveszítjük a reális gondolkodásunkat."

Hadd ne linkeljek ide neked hívő tudósokat, művészeket, írókat, filozófusokat. Gondolkodj már, ember.

A gondolkodási képesség NEM hit kérdése. Az IQ már a kamaszkor végén sem fejleszthető, hanem adott valami az az ember élet során nem nagyon változik.

Ja, és azok az ateisták akik elveszítik a reális gondolkodásukat, vajon milyen vírus áldozatai lettek? Tényleg, Nietzsche milyen vírus áldozata lett?

2012. ápr. 19. 18:08
 14/16 anonim ***** válasza:
10%

"Hadd ne linkeljek ide neked hívő tudósokat, művészeket, írókat, filozófusokat. Gondolkodj már, ember."

Hadd ne linkeljek ide neked nem hívő tudósokat, művészeket, írókat, filozófusokat. Gondolkodj már ember, neked az iskolában azt tanították, hogy így néz ki egy érv?!

2012. ápr. 21. 15:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Már elnézést, de én nem azt mondtam, hogy a hívők intelligensek, mert vannak köztük tudósok stb. Én azt mondtam, ha a vallás elbutít, akkor ugye nem lehetne közöttük annyi intelligens ember. Szövegértés.
2012. ápr. 21. 21:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
15:24, igen, képzeld, így néz ki egy érv (többé-kevésbé, mert úgy lett volna pontos, ha valóban linkel hívő tudósokat az illető). Mivel a kérdező azt írta, idézem: "teljesen megbutit es elvesztjuk a realis gondolkozasunkat", erre bizony teljesen jó érv az, hogy igenis léteznek reálisan gondolkodó tudós emberek, akik vallásosak.
2012. ápr. 21. 21:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!