Ha Isen előre látott mindent, akkor azon hogy tudott felháborodni?
Ebből jön a következtetés:
Isten nem mindenható vagy nem mindentudó vagy nem jóságos vagy nem létezik.
Plótinosz forog a sírjában
Kedves Uránium!
Légy szíves, nézd meg, hogy most melyik rovatban van a kérdésed, és lehetőleg a következő hasonlót is ide tedd.
Ezen kívül:
Isten, csodálkozom, felkel, ezt.
Ez az isten elég érdekes lény... először talán azon érdemes elgondolkodni, hogy _miért_ teremtette a világot. Ez elég jól kiolvasható a Bibliából... persze nem szó szerint van leírva, de világosan következik a leírtakból.
Ha ez megvan, akkor már nagyon sok minden érthető lesz.
"Ez elég jól kiolvasható a Bibliából... persze nem szó szerint van leírva"
Aham és mit nem lehet belemagyarázni? :-D
Ja és még egy gondolat. Azért lehet több mindent belemagyarázni, mert több rétegű jelentéstartalma van. Mindenki a maga szintjén tudja csak értelmezni,akár hívő,akár nem hívő. Tehát van aki szó szerint, van aki el mer merülni a szimbólumok világába, és ott is ki bátrabban, ki kevésbé.
A Biblia valójában egy tükör, és egy idő után rájössz, hogy nem csak te olvasod őt, ő is olvas téged. Ami a szívedben van, az fog visszaköszönni a lapokon.
És azért mert te nem feltétlenül látod meg benne a mélyebb összefüggéseket, még vannak.
Szerintem ugyan azért tudott felháborodni amiért egy szülő is pl felháborodik ha a gyereke hülyeséget csinál, amit ő lát előre, mert több tapasztalata van, a gyerek mégis fejjel megyen a falnak. Szól neki hogy ezt ne csináld mert ráfaragsz, baj lesz, és mégsincs eredménye, de lekötözni nem lehet, szabad akarata van, amit tiszteletben illik tartani, így hát csak várni lehet a bajt, aminek utána én mint szülő úgy gondolom, hogy pöppet jogos a felháborodásom, mivel szóltam előre.
Most helyettesítsd be a szülő helyére az Istent, a gyerek helyére pedig az embert. :)
Isten nem haragos.
Amúgy meg te is tudod,hogy egyszer mindenkinek meg kell halnia,mégis fáj,ha elvesztesz valakit,pedig mindig is tudtad,hogy valamikor el fogod veszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!