Ha (Mikor) sikerülne csinálni egy teleportáló gépet, ami tényleg minden egyes atomot pontosan átvisz, meg mindent, tényleg, akkor a személyiségünkkel mi történne?
Figyelt kérdés
Mármint, hogy oké, hogy mindenünk megvan, pont mint a teleportálás előtt, de a személyiségünk, az, hogy milyenek vagyunk, az eltűnne, nem? Mert, jó, hogy mondjuk még az emlékeink is megmaradnak, de attól, még a gondolkodásunk az megváltozna, vagy nem is lenne. Vagy én gondolkozok rosszul?2012. márc. 18. 19:24
1/4 anonim válasza:
rosszul gondolod, a teleportációnak az a lényege, hogy minden egyes atom a helyére kerül a fejedben, tehát te 100%-ban olyan leszel mint voltál, minden egyes atom a fejedben a teleportáció előtti helyzetben lesz.
2/4 anonim válasza:
A személyiségünk nem egy atomoktól független testetlen valami, nincs olyan, hogy "lélek". Amit mi léleknek nevezünk, azok az agyunkban levő atomok és molekulák összjátéka, ráadásul az emlékek és tapasztalatok adják ki a jelentős részét (pl emlékszel, hogy sokan átvertek ergo bizalmatlanná váltál - ez már személyiségjegy). Ha mindent át tudnánk rakni az utolsó atomig, az utolsó elektron mozgási fázisáig ugyanúgy, akkor ugyanazt az embert kapjuk vissza.
3/4 A kérdező kommentje:
Ja értem már. Köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 19. 13:12
4/4 anonim válasza:
Még hogy nincs olyan, hogy lélek. Szép... :(
Kérdező, érdekes kérdés, komolyan elgondolkoztam rajta. :D
Gondolkozz még te is, mert ez egy nagyon jó kérdés, nem lehet azzal elintézni, hogy nincs lélek.
Amúgy komolyan nem tudom.
Ha a személyiséged nem maradna meg, az azért lenne, mert a gép tényleg nem tudja szállítani a tudatot.
Viszont ha megmaradna, akkor azzal magyarázhatnám, hogy a szellem, azaz a tudat (a te személyiséged) kötődik minden egyes atomodhoz. :D
Ne higgy a sok materialista ateistának, Newton jól mondta:
"A tudomány poharából az elso korty ateistává tesz, a pohár alján viszont ott van Isten!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!