Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor volt az idő kezdete?...

Mikor volt az idő kezdete? Mikor lesz vége? Mi egyáltalán az idő?

Figyelt kérdés
Én a teremtésben hiszek (mint hívő keresztény), és kiváncsi vagyok arra, hogy ti ezeket a kérdéseket mivel magyarázzátok, merthogy ugye ha racionálisan nézzük a világot, akkor az idő egy olyan dolog, ami mindig volt és mindig lesz is, és ez tudomásom szerint fizikai képtelenség (mármint hogy valami minidig volt, és mindig lesz)
2009. jún. 16. 11:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni: Edwin A. Abbott - Síkföld

[link]

"Dr. Abbott olyan értelmes lényeket ábrázol, akiknek teljes léte egy síkhoz vagy más, kétdimenziós térhez kötõdik, akiknek nincsenek olyan képességeik, amivel érzékelhetnének bármit ezen a téren kívül, és nem tudnak lejönni arról a felszínrõl, ahol élnek. Azután megkéri az olvasót, aki tudatában van a harmadik dimenziónak, hogy képzelje el a gömb leszállását Síkföld síkjára és áthatolását rajta. Minek fogják tekinteni a lakosok ezt a jelenséget? Nem fogják látni a közeledõ gömböt, és fogalmuk sincs a szilárdságáról. Csak a kört fogják érzékelni, amivel metszi a síkot. Ennek a körnek, ami elõször csak egy pont, fokozatosan növekszik az átmérõje, kiûzve kerületébõl Síkföld lakóit, és ez addig folytatódik, míg a gömb fele át nem hatol a síkon. Miután a kör fokozatosan összehúzódik egy ponttá, majd eltûnik, és a síkföldiek ismét zavartalanul birtokolhatják országukat… A síkföldiek egy fokozatosan növekvõ vagy táguló, majd összeszûkülõ kör alakú akadályt fognak csak tapasztalni, és az idõbeli növekedésnek fogják tulajdonítani azt, amit a külsõ szemlélõ a három dimenzióban egy, a három dimenzióban történõ mozgásnak fog fel."

Gondold el ezt három dimenzió esetén.

üdv☺

2010. jan. 9. 09:30
 12/12 anonim válasza:
Már régi kérdés,de én azért írok ide.Már én is rég óta agyalok ilyen dolgokon,de már lassan belehülyültem.Az időnek nincs kezdete se vége.Egyáltalán mióta létezik az univerzum?Ami szintén ember alkotta fogalom.Mint minden egyes szó amit használsz. :D.Ha nem létezett mindig az univerzum akkor mi volt az univerzum előtt?Azt mondják az ősrobbanásból jött létre a semmiből.Az ősrobbanás előtti időszak amit semminek hívunk az hány éves?Az évek se léteznek.Se a számok.Csak millióig tudunk elszámolni.Létezik a billió is ami milliószor milliót jelent.De most te eltudsz számolni odáig egyesével?A válasz nem!Szerintem az ember azért nem tudja felfogni ezeket a dolgokat mert így tanulta.Ha úgy tanultuk volna hogy az idő mindig volt és mindig lesz,tehát örök.Akkor azt tartanánk normálisnak.És akkor meg azt nem tudnánk felfogni hogy mikor volt az idő kezdete és vége.Láttam egy másik kérdést is itt ezen az oldalon ahol azt kérdezik hogy hol voltunk születésünk előtt örök időtől kezdve és hol leszünk halálunk után örök időkig.Hát mikor elolvastam ezt a kérdést.nem is tudom hogy melyik ijesztett meg a legjobban.A születésem előtti időszak vagy a halálom utáni időszak.DE most is örökké valóságban vagyunk csak tudattal.Remélem felfogjátok hogy mit akartam mondani.Bár az az igazság hogy még én se fogtam fel hogy mit is írok itt.xDD
2014. okt. 8. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!