Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok erről a kereszté...

Mit gondoltok erről a keresztényellenes oldalról?

Figyelt kérdés

[link]

Nos mi a véleményetek?

2012. márc. 22. 11:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van kérdező, egyetértek veled teljesen. De amit sokan művelnek és prédikálnak itt, hogy az egyház tagjai kivétel nélkül mind bűnös mocskok és bűnhődniük kell, szerintem erős túlzás és primitívségre vall.
2012. márc. 23. 13:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Engedd meg kedves kérdező, hogy én is kiragadjak részelteket az általad megfogalmazott érvelésből.

"De azért adakoznak, hogy arany legyen a templomba?nem lenne ésszerűbb a mai borzalmas időkben egy aranyozott fémmel helyettesíteni? "

A templomban ahová járok név szerint meg tudom mondani melyik nagyobb család adta a drágább dolgokat, a padokon, az ablakokon ott szerepelnek a neveik. Svábok, tehát elég tehetősek, szerintem nem ildomos kétségbe vonni a jó szándékukat, hogy a közösségük templomát díszítsék, mert nem akarták, hogy puritán módon nézzen ki. Ezeket 80-100 éve adományozták. Itt megjegyezném, hogy a rendi iskola ahova 4 éven keresztül jártam a ferences rendé, ott egy gramm arany nem volt a kápolnánkban, sőt még fűtésre sem nagyon volt pénz 3 éve a télen. Ezért bátorkodtam megjegyezni, hogy ahol van, ott a hívők adományaiból van. A községünkben működik egy karitász szervezet, akik tartós élelmiszert osztanak szét a szegények közt, valamit a családok zsákszámra hordják a nem használt ruhákat ide, ami szintén a szegényekhez kerül. (Giogio Armani öltöny is akad benne, mielőtt megrágalmaznád őket, hogy pocsék dolgokat adnak)

"Nem , pont hogy nem feletkezünk meg róluk, hisz azokat juttatja az eszünkbe sajnos.. "

Hogy is van ez? A maffiozók másoktól lopnak, és ha ez egyház még nem is adna a szegényeknek( pedig teszi azt) akkor is igen távoli asszociációra volna szükség egy rózsadombi milliárdos és Teréz anya vagy II János Pál között.

"Le tudok mondani dolgokról,viszont azt, hogy temetésen tarhálnak, azt pofátlanságnak veszem!Főleg, hogy megsértődik a pap, ha nem adsz, mondják a rokonok, és adnak nekem aprót, hogy adjak :S azóta is sajnálom azt a tíz forintot, de ennyivel tartoztam az "ördögnek",mert hogy abból senki nem vesz zsemlét a szegénynek, az tuti.."

Milyen temetés? Ha nem adnál pénz, ki temetné a halottat el és hova? :) Megjegyezném, hogy a legtöbb temető egyházi kézben van, ha ez zavar, majd elhantolnak a kert végében, lelked rajta. DE: én még speciel soha életemben nem találkoztam olyan esettel, mikor a temetésen pénzt kéregettek volna. Ha ez valóban megtörtént, az sem az egyház hibája, csak egy emberé, ilyen protokoll nem létezik. Ha ezért az egyházat hibáztatod, olyan vagy, mint aki a németeket le nácizza Hitler miatt. Remélem nem kell ecsetelnem, milyen primitív viselkedés ez. A következő mondatodnak nem látom értelmét, az állítmány hiányzik, ezért semmisnek tekintem.

A kenyeres példa akkor lenne jó, ha elfogadnád, hogy csak az egyház segíthet. De persze nem így van, más is segíthet, épp most írtad le, hogy megmenti az emberek 3/4 részét, ami pedig elég jó arány szerintem. Ha csak az egyház adakozna érthető lenne a 3 ember, de a negyediket nyugodtan más is megetetheti.

"Hát pontosan ez az!Nem nekünk van közünk, hanem az istennek, ha létezik a ti istenetek!Ha az látja, szerinted megdícséri az egyházat!!Vagy azt mondja majd, "Jó, látom sok arany maradt azért neked Pápa uraság, és embereknek is adakoztál azért látom.A kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt, jólvan!"

Nem vagyok felelős Rodrigo Borgia és a reneszánsz pápák tobzódásáért, megint csak megemlíteném II János Pál pápát, akit erős rosszindulattal sem lehetne kapzsinak titulálni. Igen, lehet, hogy megbünteti őket, mert nem adták el minden aranyukat, de nem mindenki tett szegénységi fogadalmat, valamint nem azért van annyi arany a Vatikánban, hogy ráüljön egy kövér pápa a zsákra és sátáni kacajjal jót nevessen a szegényeken. Nem, az az arany az egyházé, nem egy emberé. (Ugye az országok arany tartalékait is gyorsan el kéne adni, hogy kenyeret adjunk az éhezőknek)

Mindezek után mégis megértem a felháborodásodat, de az ostoba mellébeszélés ami ezen az oldalon van amit belinkeltél, a másik sértegetése, hogy olyan mint egy maffiozó, és a végtelenül primitív komment egy kedves válaszolótól, hogy a diktátorokat is meg lehet kerülni, sehová sem vezet.

Ja és még valami. Ha zavar a sok arany néz szét ortodox barátaink körében, ott sokkal de sokkal többet találsz, mint a Vatikánban. Pl a Szent Vazul székesegyház Moszkvában, pedig ott nincs is pápa.

Kb ennyit mondanék. Tudom, hogy az arany sokakat zavar, és sokak nem tartják ezért hitelesnek az egyházamat. Sajnálom, hogy így van. Lehet, hogy meg fog változni a rendszer, és eladják az aranyat, de az sem fog örökké tartani. Nem tudom, akkor vajon mit fognak találni az emberek, amin lehet rágódni.

2012. márc. 23. 15:30
 13/23 anonim ***** válasza:

Neked is teljesen igazad van 80% :P

Az emberek nem bírják megérteni, hogy mindenki más és mindig a rosszat keresik még társaikban is.

2012. márc. 23. 15:38
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szíve joga mindenkinek keresztény-, zsidó- vagy iszlámellenesnek lenni. Más kérdés, hogy mi értelme van. Sokkal jobb egyszerűen csak kereszténynek, zsidónak, mohamedánnak vagy épp ateistának lenni.
2012. márc. 23. 16:14
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Odamegy az ember, és a kezébe adja a kenyeret!nem hiszem, hogy az egész vatikánban nincs senki, aki odamenne, és szétosztaná a kenyeret!"

Akkor menj oda és oszd szét a kenyeret. Ha beírod a gugliba, hogy önkéntesség külföldön, egy rakat oldalt találsz a témában, sok szervezetet mellesleg a róm. kat. egyház pénzel. Mindig mindenki az éhező afrikaiakkal jön. Mert ugye az éhező afrikai biztonságos távolságban van, nem jön oda hozzád koldulni. Lehet rájuk mutogatni, hogy jajszegényekmileszvelük. Valaki vett egy plazmatévét? Lehet őt oltogatni az afrikaiakra hivatkozva. De tenni valamit? Azt már nem!

2012. márc. 23. 22:49
 16/23 A kérdező kommentje:

én csak azt akarom mondani, hogy ha a milliárdosok, (és már nem csak az egyhátaz értem) csak egy kicsit nélkülöznének, nem szenvedne senki..A pápának, pont neki, aki prédikálja a "szeretetet" addig kéne adnia, amíg van mit!Hiszen ő lenne a példaképe eme vallásnak, nem?ÉS ha nekem egy svájci milliomos telirakja arannyal az otthonom, akkor ha olyan sorba kerül valaki, igenis eladok belőle, akkor is, ha puritánnak nézek ki utána..a maffiózókat meg pont Teréz anyával nem lehet összehasonlítani, mert nem emlékszem, hogy díszes ruhákban ábrázolnák őt!Ő neki kéne lennie a példának!Amúgy meg a temetést kifizették, a pap misét tartott, majd egy kislány körbejárt a gyászoló nép között egy kiskosárral, hogy dobjuk bele amink van :S Én nem járok templomba, temetésen is csak 2x 3x voltam, nem tudom, hogy ez csak itt történik-e meg..

Amúgy meg, én nem megyek afrikába, csak akkor, ha itt a közelben elfogy, akinek segíthetek, mivel itt is van elég, minek utazzak az ismeretlenbe?Van itt olyan éhezés, mint afrikában!Itt is a kukából ettek volna páran, ha mi nem lettünk volna,tehát érthető, hogy nem megyek.

2012. márc. 24. 11:06
 17/23 A kérdező kommentje:

"(Ugye az országok arany tartalékait is gyorsan el kéne adni, hogy kenyeret adjunk az éhezőknek)"

hidd el nekem, hogy ha így tennének, semmilyen problémája nem lenne senkinek!Ez egyértelmű,nem?minek némelyik embernek is három audi??? ha bedöglik az egyik, legyen másik? Esküszöm, nem értem az emberiséget!Ennyire sz@rnak mindenkire!!Nem fényezem magam, nekem semmim sincs, se házam, se autóm, a kedvesemnek van egy szakadt ladája, de ha rámszakadna a lottónyeremény, max egy házat, és egy autót vennék,de nem hármat, meg öt házat..aztán jönének a közelemben lévő szegények, összeszedném a jó embereket, és azok kapnának házat meg autót.Aztán aki kevésbé jó, az is kapna valamit, és mindenki egy szinttel feljebb léphetne a nyomorból..szerintem lehet naív, hülye ember vagyok, és nem tudom megérteni a vagyonnal való csillogást, de az is lehet, hogyha mások így gondolkoznának, egyszerűen jobb világban élnénk!

2012. márc. 24. 11:18
 18/23 Tyler913 ***** válasza:

anélkül,hogy túlszaporítanám a szót:

Azt ugye tudjátok,hogy a legtöbb templom díszítése (kivétel a híresebb bazilikáké),a sok "arany" vagy nem nemesfém,vagy csak arannyal futtatott cucc.Szóval elég fölösleges ezen lovagolva kritizálni az egyházat.

Azt meg szintén nem értem,hogy miért kell számonkérni rajtuk az éhezőket.Mennyivel tehet jobban a katolicizmus az éhezésről,mint bármilyen más csoportosulás? Semennyire.Akkor számon kérni rajtuk ezt olyan,mintha az észak-walesi hörcsögtenyésztők szövetségét utálnátok ugyanezért.Magyarán mondvacsinált indok.Ha bajod van a szegénységgel,meg az éhezőkkel,tegyél ellene magad!

Senki nem tiltja meg,hogy adakozz,vagy akár kimenj Afrikába segíteni.Biztos szívesen veszik.

2012. márc. 24. 20:42
 19/23 anonim ***** válasza:
Nekem felkeltette az érdeklődésemet,ha lesz időm,mindenképp elolvasom.
2012. márc. 26. 14:34
 20/23 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

Én egy baháí nő vagyok, és keresztény voltam.

Az itt kialakult vitát értelmetlennek tartom, mivel ezzel semmi nem változtattok, max. a szabadidőtöket pocsékoljátok, amit lehetne hasznosabb dolgokra fordítani.

A kérdező által belinkelt oldalt megnéztem, tipikus összeesküvéselmélet-szaga van az egésznek, nem kell vele foglalkozni.

Bármelyik allásról lehetne ilyen összeesküvéselméletszerű valamit gyártani. Nagyon sok szabad ideje lehetett annak, aki ezt a honlapot megcsinálta, és ugyanígy a magyar fordítónak is.

Ennyi lenne a véleményem róla.

Isten előtt kedvesebb, ha a szabadidőtöket nem ilyen haszontalan dolgokkal töltitek.

Üdv: Napirai

2012. márc. 26. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!