Az egyes egyházak (szekták) hogyan képesek rávenni az embereket olyan dolgokra amit épp ésszel nem tennének meg?
Istenben hiszünk. Nem mi vesszük rá a hívőket a megtérésre, hanem saját akaratukból, döntésükből csatlakoznak hozzánk azok, akik megértik, hogy ki Isten és mi az, hogy hinni Benne, abban, aki megteremtett és életet ad. Isten valós személy.
/Hit Gyülekezete tag/
7-esnek teljesen igaza van.
Depressziós, elkeseredett és befolyásolható embereket bárki, akár bármire is rávehet.
Személy szerint, ha a kapunkban állnak a Jehovák (ebben az esetben), én már a 65kg-os kutyámmal megyek ki, és kinyilvánítom a nemtetszésemet (muszáj volt leírnom:)
Üdv
Vidiripi
"Depressziós, elkeseredett és befolyásolható embereket bárki, akár bármire is rávehet."
Értem én hogy vannak ilyen emberek.
De amikor megszűnik az elkeseredettség meg a depresszió aztán mi van? Miért maradnak mégis? S mi van azokkal akikre egyik kategória sem illik?
"De amikor megszűnik az elkeseredettség meg a depresszió aztán mi van? Miért maradnak mégis? S mi van azokkal akikre egyik kategória sem illik?"
Akikre egyik kategória sem illik azok éppen erre a témára nevelik a személyiségüket, mint már írtam a 6-os válaszban.
Nem kell hozzá depressziósnak lennie, egyszerűen így trenírozza magát illetve így nevelődött a családban, ezért az irracionális feltételezéseket egyenrangúnak tartja a kézzelfogható dolgokkal.
Személyes megfigyelés h az ilyenek a közhelyeket is jobban szeretik.
Vidiripi
"Személyes megfigyelés h az ilyenek a közhelyeket is jobban szeretik."
Milyen közhelyekre gondolsz?
Hát ez már részben off, de pl az hogy csak a természetfelettiben való hit tehet boldoggá, vagy éppen az h a számítógép megold néhány problémát de sokkal több új problémát okoz, illetve egyéb hangzatos általánosítások. A csodagyógymódokkal is könnyebben átverhetők.
Pl a homeopátia tipikusan ez az eset, a "hit"(placebóhatás) miatt hat, és a homeopatát preferálók általában nem ismerik el h a homeopátia placebó, hanem "mi van ha mégis úgy működik mint a reklámban mondják".
És ugyanúgy vevők a vonzástörvényes könyvre meg a többi ócska pszichológiai átverésre.
Vidiripi
Szerintem a számítógép csak annak okozz igazán problémát aki nem tudja használni.
A többit nem igazán ismerem azokat hanyagolom.
"Szerintem a számítógép csak annak okozz igazán problémát aki nem tudja használni. "
Ez így igaz, csak van ez a hangzatos közhelyük: "a számítógép megold néhány problémát de sokkal több új problémát okoz". Persze ez a közhely így hülyeség, viszont konzervatívabbnak, hagyomány/értékőrzőbbnek tűnhet az aki ezt mondja, legalábbis ezt gondolja magáról. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!