Sunrise kérdése:
Szerintetek melyik a legképmutatóbb vallás?
Figyelt kérdés
2012. márc. 7. 16:59
11/23 Ebern válasza:
Egyetértek Péterrel, vallás, hit megvallása ha cselekedet nem követi akkor lehet képmutató, tehát gyarló emberek ha tudva és akarva félrevezetik embertársaikat. Természetesen ez vonatkozik gyülekezetekre, egyházakra is. A papok is emberek,bár sajnos ezt sokszor elfelejtik akik itélkednek. A történelem során erre sok példát lehet felhozni, a keresztény főleg a Katolikus Egyházat emlegetve, bár a jelen arab és zsidó vallás követői sem maradnahatnak ki. Szerintem az emberi gyarlóság vagy az "eszköz szentesítése" elmélet vezet a farizeusi útra egyéneket, politikát és ember-tömegeket. Egyetlen kiút van, a beismerés és jóvátétel ha lehetséges, Isten irgalma határtalan.
12/23 anonim válasza:
Ebben a kérdésben talán az a legfontosabb, hogy különválasszuk a vallást, és a hozzátartozó egyházat.
Azaz a vallás tanai szövege sosem lesz képmutató, hiszen az életvezetésre vonatkozó viselkedési normákat határoz meg. Viszont az üzemeltető egyház általában biznisz. Tehát a képmutatást abban keresd.
13/23 lacka1 válasza:
Nem a vallás a képmutató, hanem az emberek!
14/23 anonim válasza:
Szerintem minden vallás képmutató, mert mindegyik csak a pénzről szól. Szerintem a Jehova tanúi, meg az ortodoxok a legképmutatóbbak, de remélem senkit nem sértek meg ezzel :).
Peace!
15/23 anonim válasza:
Napirai11 válasza:
Egyetértek azokkal a válaszolókkal, akik azt mondják, hogy nem a vallások a képmutatók, hanem az emberek.
Üdv: Napirai
16/23 Seal80 válasza:
Vallás: Okos emberek etetik azokat az embereket mindenféle maszlaggal, akiknek nincs elég lelki erejük, hogy változtassanak nyomorúságos életükön, és az "útmutatásért" cserébe lehúzzák őket jó sok pénzzel!
17/23 Ebern válasza:
Az emberek képmutatók, ahogy Péter is felelt a kérdésre.De ha már itt tartunk, had mondjam el hogy bármennyire képmutatók is az Egyház mégis fennáll minden üldöztetés ellenére, mert felette áll minden emberi gyarlóságnak.
18/23 nora taylor válasza:
Szerintem a lényegéből kifolyólag egyetlen vallás sem lehet képmutató, esetleg az Egyházak tagjai lehetnek, akik csak hírdetik az Egyházuk tanait, de azt nem tartják be, de attól még maga a vallás nem képmutató.
19/23 anonim válasza:
Scientológia.Nem is vallás,hanem egy pénzügyi szervezet.
20/23 Vox válasza:
Nem szoktam elfogult lenni de a Katolicizmus nyílt fennhéjázása és nemtörődömsége bántja a szemem. Tudom, ők is csak emberek, de akkor ne csináljanak úgy mintha nem azok volnának. Az egy dolog hogy a teológiai vitában öt perc alatt padlóra kerülnének, de az hogy bármi szörnyűség történik a világban a pápa csak imádkozni tud meg hat nyelven kukorékolni, míg mások (pl. baptisták) segélyszállítmányokat küldenek az érintett helyre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!