Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan evangelizáltok?

Hogyan evangelizáltok?

Figyelt kérdés
Jehova tanúit tudom. De mások hogyan?
2012. márc. 4. 21:56
 1/5 zeronibble ***** válasza:
Én nem tartozom egyik felekezethez sem. Néha szükségesnek tartom tisztázni, hogy Istenben nyugodtan megbízhatunk. Elég nagy hiányosságok vannak már ezen a szintén is, és jó emlékeztetni embereket a nyilvánvalóra.
2012. márc. 5. 04:36
 2/5 zeronibble ***** válasza:
*szinten
2012. márc. 5. 04:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy gondolom, hogy ma eljutottunk odáig, hogy a szavak önmagukban nem sokat érnek. A hitelesség a cselekedetekben, életmódban nyilvánul meg. Ettől válik valami vonzóvá a másik számára, ettől válik érdeklődővé és nyíltabbá az ember. Amit a Tanúk csinálnak, az sokkal inkább lejáratás, mint evangélizáció. Az a név, amit fel kellene magasztalniuk, ma elcsépelt, és egyáltalán nem pozitív és vonzó az emberek számára.

Én úgy gondolom, hogy most nem az aratás, hanem a magvetés ideje van! Azzal, hogy valakit rögtön letámadok éppen azokat a lehetőségeket vágom el, amivel esetleg meg lehetne fogni. Ott kell evangelizálni, ahol az embereknek szükséglete van. Mik ezek a szükségletek? Például az egészség, a lelki egyensúly, az önismeret, jellemfejlődés, a "mai kérdések", a jövő...

Hogyan evangélizálunk? Többszinten. Tartunk bibliai ismeretterjesztő előadásokat a fenti témákban (lásd. [link] ), tartunk főzőköröket, egészségügyi ismeretterjesztő előadásokat (lásd. [link] ), meghívunk családokat ebédre, és beszélgetni - amíg a gyermekek játszanak, mi beszélgetünk "mai kérdésekről". Éppen tegnap járt nálunk egy kedves család, akik búcsúzóul elmondták: sokat kaptak, de legjobban az asztali imádság tetszett nekik...

Megpróbálunk úgy élni, hogy az emberek kérdezzenek...

Üdv. Péter

2012. márc. 5. 11:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Gyakorlati tanács! Nagyon köszönöm!
2012. márc. 5. 12:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Na akkor leírom, hogy magyarország tinédzser missziója hogyan evangélizál egy nyári tábor keretében. Leutaztunk budapestre, ligetbe vagy deákra, vagy újpestközponthoz, stb. Hoztunk mikrofonokat, zondorát gítárt, dobot stb. Volt rengeteg színesebbnél színesebb szórólapunk amit osztogattunk. Volt egy közös táncunk amit egységes pólóban adtunk elő, ezen kívül a Jesus revolutionnak (egy külföldi ifjúsági misszió) is volt nagyon király tánca. Ezek után különböző darabokat adtunk elő, amik között volt ami egészen kicsiknek szólt és volt ami felnötteknek (megható dráma, annyira jó volt én el is sírtam magam rajta annyira a valóságot mutatta.). Majd voltak bizonyság tételek, ami azt jelenti, hogy vállalkozó kedvű fiatalok elmesélték, hogy hogyan tértek meg. És aki komolyabban érdeklődött azz odajöhetett beszélgetni, adtunk neki bibliát is a szórólap hátulján meg rengeteg gyülekezet címe volt, ahová eljöhetett bármikor. A célunk csak annyi volt hogy elültessünk egy kis magot az emberekben, és hagyjuk hogy isten kicsíráztassa. :) Nem mászunk rá erőszakosan az emberekre, és nem követeljük hogy térjenek meg különben a pokol tüzében fognak égni. :D ez eléggé vicces volna :D
2012. márc. 5. 17:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!