Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten tulajdonképpen nem gyilkos?

Isten tulajdonképpen nem gyilkos?

Figyelt kérdés

Isten miért ölhetett meg annyi embert az özönvízzel!?

Akkor ő miben volt különb náluk.

2009. jún. 8. 20:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%

Isten nem létezik..az ember alkotta.

Ha tévedek akkor ő a leggonoszabb lény ..az a mindenható aki bámészkodva eltűri azt hogy emberek milliói köztük gyerekek szenvednek(tek) nap mint nap,.. pl Ruanda,Auschwitz,Hirosima és még sorolhatnám....Illetve azt is hogy az ember hogyan bánik más élőlényekkel ezen a bolygón.Csak ügyebár az isten a maga képmására teremtette az embert...

2009. jún. 8. 20:52
 2/20 anonim ***** válasza:
62%

Egyik válasz egy legenda, miszerint az Atlantisz lakói kegyetlenül bántak a humanoidokkal, és ezért volt Isten büntetése ez számukra. Ezt egy ilyen témájú beszélgetésben hallottam, nem felelek érte, de ki tudja, elképzelhető.

Másrészt az igazi tudásom szerint az emberek nem halnak meg, hanem mint lelkek, vagyis anyagtalan tudatok, tovább élnek a lelkek dimenziójában. Azután meg majd újra inkarnálódnak. Tehát ha nincs halál, akkor megölés sincs. Persze azért szenvedés az van, annak lennie kell, mert az emberi lelkek a szenvedés által egyre tökéletesebbé válnak, ez az élet lényege. Én így tudom, legalábbis.

2009. jún. 8. 20:52
 3/20 anonim ***** válasza:
28%

Isten nem gonosz, hanem igazságos ítélőbíró.

A Biblia szerint a gonoszok pusztultak el az özönvízben. Márpedig ha elfogadod a történet egyik részét (hogy volt özönvíz), akkor el kell fogadni a másik részét is (hogy a gonoszok vesztek oda).

2009. jún. 8. 21:24
 4/20 anonim ***** válasza:
39%
Aki örök életet ajándékozott nekünk Jézus által az nem gyilkos Isten. Tudod mi az ő neve? Féltőn szerető Isten!!!
2009. jún. 8. 21:40
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Attól függ. Ha az ember hívő, mindig talál rá mentséget. Ha meg nem hívő, akkor csak a fejét csóválja ezen.
2009. jún. 8. 21:49
 6/20 anonim ***** válasza:
81%
Az első vagyok aki írt választ. Kedves "leszavazó" istenfélő társaim . Miután ítélkeztetek felettem nem ártana megszámolni azt,hogy "ahonnan vették a tudást" vagyis információt isten létezéséről azaz a bibliát, meg kéne számolni hogy az isten mennyi embert tett el láb alól és mennyit a sátán. A történelem során egy rakás embert öltek meg az isten hívők,"isten bárányai"azért mert úgy tanították akkor... hogy az ilyet ki kell végezni. Köszönöm szépen a negatív értékelést de én nem kérek vallási tanításból fakadó háborúskodásból.
2009. jún. 8. 21:58
 7/20 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó! Azt hiszem neked sokat kell még tanulni! Azt mondom ne csodáld a lepontozást...
2009. jún. 8. 22:02
 8/20 anonim ***** válasza:
72%
Isten nem gyilkos, mivel nem is létezik csak az emberek fejében. Nem is értem miért kell minden mesét elhinni...
2009. jún. 8. 22:02
 9/20 anonim ***** válasza:
81%
Az még értem, hogy az özönvízzel bűnösöket büntetett, de mi van a többi esettel? pl. Jób gyerekei?
2009. jún. 8. 22:03
 10/20 anonim ***** válasza:
90%

Bibliai gyilkosságok:

Isten: 2.301.417

Sátán: 10

Hát nem egy szoros meccs.

Forrás: [link]

2009. jún. 9. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!