Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten megtalálásához be kell...

Isten megtalálásához be kell lépnem valamelyik hitközösségbe, valamint papra is szükségem van?

Figyelt kérdés
2012. febr. 22. 18:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

tegnapelött 21/25. Azt kérted tőlem válaszoló, hogy idézzem azt hogy hol írtad azt hogy nincs Isten?

Ahogy fogalmaztad a válaszod egy részét azt csak úgy lehetett értelmezni bocsi;

"Kívül soha nem találhatod meg. NEM kell közvetítő! Közvetítő akkor kellhetne, ha ő kívül lenne...de ő BENNED van. ...és vallásoktól független. :)

Ha ő kívül lenne...? ez akkor mit jelent?

Az emberben a két lélek van amely a teremtő erőktől kapott, de ettől függetlenül az Isteni Erők jelen vannak a talpad alatt és a feletted rád borulva védőn, mert ők ketten a Földünknek két hatalmas erejű Lélek energiája.

ezért tulajdonképpen nincs szükség az istenhithez se vallás se pap ha te képes vagy saját létezésed, lelked érzékelni, és transzcendens értelemben gondolkodni.

De mivel a világ részben vallási alapokon nyugszik és nagyon sok emberi ünnepünk, így nem árt ha tartozol egy hitközösséghez ahová ünnepekkor olykor belátogatsz. De Istent közvetve csak akkor érheti el a gondolatod, lelked teljes kisugárzása, ha előbb önmagad lelkét ismered meg, majd kimész a szabadba és szólhatsz hozzá, megköszönheted az életet, miközben átérzed azt a csodát, ami a természetből is feléd sugárzik amit valamikor ők teremtettek spontán, játékosan, tanulón, majd tudatosan

2012. febr. 26. 22:33
 22/28 anonim ***** válasza:

A hit AJÁNDÉK, amit ki ekkor kap meg, ki akkor. Nem lehet erőltetni, kierőszakolni, de ésszel elébe lehet menni. Templomba érdemes elmenni, akár pappal is beszélgetni kíváncsiságból, érdeklődésből, de nem ettől fogsz hinni.

Közösséghez, egyházhoz majd akkor csatlakozz, ha már hiszel.

Az emberben természet szerint megvan a TERMÉSZETES ISTENKERESÉS, ezt ne fojtsd el, támogasd gondolkodással, szemlélődéssel, jó szándékkal. Semmiképp ne foglalkozz az erőszakos térítgetőkkel! Aki igazán elő akarja segíteni a hited kialakulását, fejlődését, az nem tukmál, csak befogad, elfogad. Nem kecsegtet reklámszagú, látványos csodákkal, a hit önmagában épp elég csoda!

Várd, reméld, keresd - el fog jönni! Hogy mikor? Azt egyedül a Szentlélek tudja... :)

2012. febr. 27. 07:30
 23/28 Ozmium42 ***** válasza:
Nem. Azért lépsz be valamelyik hitközösségbe, mert előtte már megtaláltad Istent.
2012. febr. 28. 18:26
 24/28 anonim ***** válasza:

Ha azt írom, hogy ő BENNED van, akkor azzal tagadom Isten létét???? Érdekesen értelmezed. Amit pedig leírtál az már inkább ezoterikus maszlag mint igaz keresztény tanítás.

15.

2012. febr. 28. 18:52
 25/28 anonim válasza:

ISTEN B E N N E D VAN!!!

Bármely vallás, hitközösség stb. csak erősen korlátozott határok között létező téves póttámasz.

A lényeg mindegyikben ugyanaz, csak másképp adják elő:

Imádkozz, meditálj, gyónj, szállj magadba, borulj le, használd az imamalmot, rózsafűzért, végezz agykontroll gyakorlatokat, zsoltárokat énekelj stb......

Bárhol, bármikor, ha a világmindenség és a természet "hangjaira" és a benned lévő legbelső, korlátok nélküli gondolataidra figyelsz, megtalálod Istent!

Ez nem rögtön történik, de ha széles látókörű vagy, egyre jobban ráérzel.

2012. febr. 29. 10:03
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

18/52 válaszoló amit írtam ahhoz semmi köze az EZO nak

Azt írtam amit te, hogy az isteni teremtő Tudatok a két lélek által bennünk vannak-- Csak Te nem írtad mi által vannak bennünk.

Az pedig hogy rajtunk kivül nincsenek mint írtad, elképzelhetetlen, mert ha nem lennének rajtunk kívül, mint nagy erejű Tudatos energiák, a valóságunk se létezne!

Az irtad hogy írásom EZO szöveg-- Először is minden EZO szöveg csak idegen népi halandzsa mondj egyetlen vallást vagy EZO filozófiát amely azt mondja két Teremtő isteni tudat-energia van, hogy itt van a Földünkben és kisugároznak, nem pedig a kozmoszban és hogy az életnek két lelke van. egyetlen hit emliti a két lelket az egész világon! Az pedig csak az ősi magyar hitvilág.

Miképp és honnan jöttek rá nem tudom, de valószínűleg élt valami nagyon régi ősünk aki olyan absztrakt képességekkel született, mint én.

Egyébként amit írtam Neked és ajánlottam a kérdezőnek olvasni, az megtapasztalásaimból fogalmazódott!!!!

2012. febr. 29. 17:27
 27/28 anonim válasza:

Én azt tanultam a Bibliából, hogy papra és hitközségre nincs szükség ahhoz, hogy megtaláld Istent. De azt is tanultam, hogy nincs magányos hívő ember - mert Isten közösségbe helyezte/vezeti az őt keresőket. Több céllal: egyrészt szeretné, ha azok az emberek, akik még nem ismerik őt onnan ismernék meg, hogy a hívők "egymást szeretik". Másfelől pedig az egység, az egymás szeretésének munkálásához igen sok jellemtulajdonságunkat kell legyőzni: gőgösséget, makacsságot, félénkséget, pletykásságot, urhatnámságot, dölyfösséget, meghunyászkodó természetet, stb. Ezt - amikor csak egyedül vagyunk otthon és a magunk módján éljük meg a hitünket - tapasztalataim szerint nem tudja Isten előidézni bennünk. Márpedig önző, a maguk tetszését kereső és követő embereket nem tud üdvözíteni. (Mert mit csinálnának a mennyben a többiekkel?)

Ez az én tapasztalatom az elmúlt 20 évemből... Nem könnyű út, de azt senki nem is ígérte, hogy az lesz. :)

2012. márc. 1. 17:49
 28/28 anonim ***** válasza:

sok buktató van a vallások dogmáiban, mert bizony a mindegyik pl. azt mondja térdelj le, alázatos légy, Te az Ember, senki vagy Istenhez képest, a bigott vallásosok pedig már odáig vetemednek hogy még átkozódnak is mint az egyik válaszoló írása is azt mutatja -- Időpont 02-23 17:54

Holott az olyan ember aki a lélek halk szavát meghallja-- ami a lelkiismeret és a természet törvényeit betartva él annyit vesz el az életéhez ami épp szükséges és nem többet, és soha nem hazudik, mert a hazugság a lelket dupla szálúvá és minél több hazugság lassúvá teszi a testhalál után ami miatt elpusztul a lélek. Tehát mindig őszintén él akkor eljut az isteni Tudat-energiához.

Ez a legfontosabb amit mindenkinek ismernie szükséges-- Ne hazudj éld az életet becsületesen dolgozz és tanulj, hogy lelked minél tökéletesebbé válhasson szeress és tiszteld az életet Tiszteld annyira, amennyit önmagad felé elvársz.

Meg kellene változnia a világ vezető rétegének azoknak akiknek a birtokában van a pénz és a hatalom és olyan életet teremteni ahol minden ember boldogan élhet.

Mert amíg önző gazembereknek van a kezében minden hatalom és a Földnek minden kincse addig hiába minden vallási maszlag, attól az éhes tömegek nem fognak jól lakni vagy is maga az élet-minősége olyanná vált a világon, hogy sok ember szükségből válik tolvajjá, csalóvá, vagy épp annyira sérültté hogy rablógyilkossá, bűnözővé.

2012. márc. 2. 19:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!