Miért furcsák, akik "hívők"?
Nem tartozom sehova, szerencsére nem neveltek belém semmit, talán ezért furcsa nekem a vallásos emberek viselkedése. Tv-ben a kevésbé elterjedtekkel lehet találkozni. Ott a zsidók érdekesek, de végülis nem rázzák meg nagyon az embert. Ellenben az iszlámmal és annak ezer szabályával. Ha nézem őket, az az érzésem támad, hogy Isten pár lelket büntetésből küld muszlimnak a földre. Borzalmasan, az értelmetlenségig szigorú vallás, érzelmesebb napjaimon sajnálom őket.
Persze, ez csak a felszín, tudom én, de ha ez az első, amit mutatnak a külvilágnak, engem inkább nem érekel a belseje. A másik a kereszténység, velük könnyebb összefutni pl. rádióban. Folyamatosan az az érzésem, hogy álomvilágban tévelygő, kőkemény drogosokat hallok. Az idősebb papok, lelkészek még nem is annyira, de a fiatalabb megkérdezettek ájtatos bárgyuságukban teljesen lejáratják az egyházukat. Mindegy, hogy katolikus, református, fiú, vagy lány, olyan, mintha ugyanaz a három ember beszélne minden műsorban.
Miért nem lehet megreformálni ezt az egészet? Vallásosnak lenni lassan égő, mi szükség ezer éves szóhasználatra, felfogásra, a normálistól elrugaszkodott viselkedésre? Hiszek Istenben, de minden felekezet nevettséges, vagy ijesztően idegen. Miért nincs egy normális vallás, ami nem tekintélyre, meg idióta szabályokra épül?
Nagyon kevered a hitet és a vallást. Én az elsővel egyetértek. Ugyanakkor vannak, akik közösségben tudják megélni jobban a hitüket - én nem nagyon járok gyülekezetbe, templomba, de még nekem is szükségem van sok-sok beszélgetésre hívő emberekkel, egyfajta lelki vezetésre, vagy csak simán megosztani egymással az élményeinket, tapasztalatainkat.
A Biblia is azt mondja, hogy nem a templomokban kell imádkozni, hanem otthon a legbelső szobában, egyedül - mert így tudjuk megtalálni az igazi, élő kapcsolatot Istennel. Hogy álomvilágban élnénk? Hívőnek lenni, kicsit olyan, mint szerelmesnek lenni, és ahogy a szerelmesek is szeretik az elcsépelt, ócska közhelyeket, szerelmes verseket - mert valahogy azok fejezik ki legjobban az érzéseket. És aki nem szerelmes, annak ez kicsit idegen, sőt, talán idegesítő is...
Nem tudom, mi az, ami a normálistól elrugaszkodott számodra - egyáltalán ki mondja meg, mi a normális?!
Kedves kérdező!
1. Minden vallásban vannak szigorú szabályok, ez nézőpont kérdése, kivéve a sátánizmusban, az egy másik értékrend...
2. égő? ha te mások véleményére hajtasz Istené helyett akkor veled van a hiba, egyébként a Bibliának van új fordítása ahol nincs régies szóhasználat, a viselkedés, jellem az más dolog, mindenkinek más...
3. Szabályok azért vannak mert nélkülük káosz lenne, na majd gondolod hogy éldegélünk oszt mindenki felmegy a mennybe, szép is lenne ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!