Miért furcsák, akik "hívők"?
Nem tartozom sehova, szerencsére nem neveltek belém semmit, talán ezért furcsa nekem a vallásos emberek viselkedése. Tv-ben a kevésbé elterjedtekkel lehet találkozni. Ott a zsidók érdekesek, de végülis nem rázzák meg nagyon az embert. Ellenben az iszlámmal és annak ezer szabályával. Ha nézem őket, az az érzésem támad, hogy Isten pár lelket büntetésből küld muszlimnak a földre. Borzalmasan, az értelmetlenségig szigorú vallás, érzelmesebb napjaimon sajnálom őket.
Persze, ez csak a felszín, tudom én, de ha ez az első, amit mutatnak a külvilágnak, engem inkább nem érekel a belseje. A másik a kereszténység, velük könnyebb összefutni pl. rádióban. Folyamatosan az az érzésem, hogy álomvilágban tévelygő, kőkemény drogosokat hallok. Az idősebb papok, lelkészek még nem is annyira, de a fiatalabb megkérdezettek ájtatos bárgyuságukban teljesen lejáratják az egyházukat. Mindegy, hogy katolikus, református, fiú, vagy lány, olyan, mintha ugyanaz a három ember beszélne minden műsorban.
Miért nem lehet megreformálni ezt az egészet? Vallásosnak lenni lassan égő, mi szükség ezer éves szóhasználatra, felfogásra, a normálistól elrugaszkodott viselkedésre? Hiszek Istenben, de minden felekezet nevettséges, vagy ijesztően idegen. Miért nincs egy normális vallás, ami nem tekintélyre, meg idióta szabályokra épül?
Szia!
Az egyik probléma a vallásokban az hogy az emberek Istenben hisznek, de Istennek nem hisznek. Valahogy azt gondolják, hogy bőven elegendő az, hogy hisznek Istenben, de tulajdonképpen az egész vallásuk emberi törvényekre épül. Amikor a Megváltó a földön járt egyértelműen kijelentette hogy aki csupán a nevére hivatkozik, de nem teszi meg azt, amit Isten kért tőle, annak súlyos következményei lesznek (Mt 7,21-13)
Máskor pedig Jézus azt mondta hogy " Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai." (Mt 15,9) A vallások, de most gondolok itt a névleges Kereszténységre, önkényesen modernizálja, értelmezi a Bibliát, felrugva azokat a hermeneutikai alapelveket, amelyek a Szentírásban találhatók. Így aztán az emberi és isteni dolgok összekeveredése következtében nem kell csodálkoznunk azon hogy a Kereszténységhez nem értő emberek már azt sem tudják mit higyjenek.
Istennek ma is vannak igazi követői, és vannak akik tudják, hogy Isten ezeket a dolgokat előre kijelentette, miszerint a történelem végén jellemző lesz majd az, hogy az sok embernél "megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét" (2Tim 3,5) A mai kereszténység nagy része az önkényes tanításaival, és viselkedésével egyértelműen lejáratja a Krisztus vallását így nem csoda, ha sokan idegenkednek a Kereszténységtől.
Akit valóban érdekel az, hogy milyen az igazi Kereszténység az vegye a kezébe a Bibliát, és kezdje el olvasni elfogulatlanul.
Ha jobban átnézed bármely vallás történetét, hatalmi harcokat, és tömeg-irányító elveket fogsz ott találni. Mindegy h minek indult az adott vallás.
Az iszlám az kora-középkorban az európai ó- és új kultúra összekötője volt.
A kereszténység az egyenlőség hirdetője volt szóban és tettben … az ókorban!
Sajnos egy idő után a vallásokban a főszerepet kis érdekcsoportok veszik átt.
A muszlim vallásnak is két csoportja van.Teljesen más egy Perzsa és egy Szaudarábiai muszlim.
Törökországban meg megy a felvilágosodás , ők nem veszik olyan komolyan a muszlim vallást , a nők közül már sokan be sem öltöznek abba a maskarába.
A muszlim vallásnak is kell idő mire felvilágosodnak , náluk az lassabb folyamat.A kereszténységnek is évszázadokba telt.....
Egyszerű a kérdésre a válasz:
"Kor szellemisége az ateizmusra épül, illetve az anyagi világ élvezetére serkent". - Tehát mi vallásos emberek vagyunk furcsák, hogy nem a materiális dolgokat tesszük a legfontosabb, illetve hitgyakorlás során annyi fölösleges dolgot teszünk.
A kérdésedre egy mondatban meg tudom Neked adni a választ.
Minden furcsa, amit nem értesz.
Közhely, tudom, de gondolj bele! Az a dolog amit nem érthetsz meg, legyen az bármilyen folyamat, az valamilyen szinten furcsa :)
Azt javasolnám ha komolyan érdekel a téma, akkor felejtsd el a tv adásait. Az már egy más világ.
Művelődj interneten, fel tudod venni a kapcsolatot tanítókkal, járj el gyűlésekre, rendezvényekre, hogy átfogó képet kaphass.
Az utolsó mondatod nekem nagyon mókás volt, ne haragudj meg érte :) Minden vallás tekintélyre épül, mert minden vallásban van valaki, vannak valakik, akit, akiket tisztelnek, tehát az ő tekintélye a kulcs. Az idiótának tűnő szabályok pedig azért vannak, mert minden vallásnál a vallás atyja (Isten, Allah, stb...) amikor átkerülünk a túlvilágra, ő fogja eldönteni hogy ki hova kerül az alapján, hogy "betartotta-e a játékszabályokat". Nem fogsz olyan vallást sem találni, ahol ezek nincsenek meg.
Mindenesetre én úgy gondolom, szép dolog a vallás, én hiszek a vallásban, viszont nem vagyok tagja egyik egyháznak sem, mert az egyházak munkájában már nem hiszek.
Azt pedig ne felejtsd el soha, hogy habár számunkra nehezen érthető, de aki beleszületett mondjuk az iszlám világba, annak ezek a szabályrendszerek a világ legtermészetesebb dolgai.
:)
Megreformálni? Képzeld el, hogy beülsz a színházba egy Shakespeare darabra. De a régies szóhasználat és a maradiság miatt megreformálták a szöveget és a szituációkat is.....rémálom és az igazihoz semmi köze.
Shakespeare és a Biblia is olyan, mint egy jó bor. Egyfajta ízlésvilág és kultúra szükséges az élvezetéhez. A tömegek fogyasszanak csak nyugodtan kólát, az modernebb.
Hogy mi az égő és mi a normális, azt meg mindenki döntse el maga.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!