Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért várja Isten, hogy...

Miért várja Isten, hogy megtaláljuk, ha ez még a papoknak sem sikerül, akiknek az egész élete erről szól? Miért hiszik az emberek azt, hogy Isten megsegít?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért hiszik az emberek azt, hogy van egy szakállas öreg fickó a felhők közt, aki parancsolatokat oszt, de közben vágyakat ad, aki büntet, de közben bűnre csábít, aki az egyik népet kiválasztja, a másikat meg utálja, és valakit büntet, míg másokat jutalmaz, és közben nagyjából nem érdekli, hogy kivel mi történik, és ha imádkozol hozzá, semmi nem történik. Ez most nem szívatás, tényleg érdekel, hogy akik hisznek, miért hiszik ezt?
2012. febr. 12. 16:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

"Ez most nem szívatás, tényleg érdekel, hogy akik hisznek, miért hiszik ezt?"

Nem ebben hisznek a hívők amit itt felvázoltál az alkérdésedben. Szerintem inkább a Te sajátos 'hitedet' vetítetted ki a kérdésedben a hívőkre. Imádkoztál Istenhez és nem történt semmi? Mert Isten nem kólásautómata hogy bedobod a pénzt és kijön a válasz. Én abban hiszek, hogy aki segítségül hívja Jézus nevét, azt Isten megsegíti. Senki nem hívja segítségül Jézust, aki nem hisz benne.

2012. febr. 13. 20:01
 12/14 Lebannen ***** válasza:

És ezzel el is érkeztünk a legégetőbb kérdéshez:

miért?

Sajnos erre a válaszra még várnunk kell.

Isten terveit,céljait nem lehet spekulációk útján kifürkészni.

Kevesek vagyunk hozzá.

2012. febr. 18. 02:50
 13/14 anonim válasza:

Miért hisznek az meberek? Mert remélnek...és a remény hal meg utoljára. A hit nem kerül semmibe, mindenki hihet.

Van egy fontos dolog ami minden emberre igaz: fehérre-feketére, nőre-férfira, szegényre-gazdagra. Egyszer mind meghalunk. És jó hinni, hogy a földi élet után is van valami...

2012. febr. 29. 15:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Engem például soha nem érdekelt a halál utáni élet, nem azért lettem hívő. Engem ebben a világban érdekel az Istennel való kapcsolat, illetve önmagam és a saját életem tökéletesítése, formálása. Szerintem sok hívő van így ezzel.
2012. febr. 29. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!