Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit számít, hogy Isten létezik...

Mit számít, hogy Isten létezik-e vagy nem?

Figyelt kérdés
2012. jan. 19. 18:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/124 anonim ***** válasza:
27%
Miért kellene? Hisz pont hívőnek a hit a dolga vagyis hogy higyjen benne. Akkor miért nekünk kell bizonyítani??? De honnan tudod hogy nem létezik? Erre válaszolj és rögtön tudok neked rá példát mondani:) Válaszolj és meglátod nagyon egyszerű logikus választ kapsz rá.
2012. febr. 20. 19:38
 102/124 anonim ***** válasza:
13%

"Miért kellene?"

Azért kellene, mert a legtöbb ember nem hisz olyan dolgokban, amik létezésére nincs bizonyíték, ellenkezik a világról alkotott képünkkel. Persze sok ember sok dologban hisz, a hitük az ő magánügyük, de azt állítani, hogy pl. van isten, az implikálja a teljesen jogos felszólítást, hogy akkor mutasd! Bizonyítsd be!

"Hisz pont hívőnek a hit a dolga vagyis hogy higyjen benne. Akkor miért nekünk kell bizonyítani???"

Azért azt ugye érzed, hogy ez pont igaz a télapóra, a husvéti nyuszira, és a rózsaszín egyszarvúakra is...

2012. febr. 20. 20:02
 103/124 anonim ***** válasza:
27%
döncike nem tudsz semmit se mondani csak habogni. A levegőt se látod, de van. Mond meg te is miért nem létezik? Mond és én is megmondom vagy félsz, hogy beégsz?
2012. febr. 20. 20:17
 104/124 anonim ***** válasza:
13%

"döncike nem tudsz semmit se mondani csak habogni."

Miért? Mert felvetem, hogy bizonyíték nélkül hinni istenben olyan, mint bizonyíték nélkül hinni a télapóban. Ha úgy érzed, hogy van valami extra bizonyítékod, ami megerősítené isten létezését a télapóval szemben, akkor mond.

"A levegőt se látod, de van."

A levegő megfelelő módszerekkel egzaktul érzékelhető, és létezése nem áll ellentétben a világról alkotott ismeretinkkel. Ha nem is tudnék módszert a levegő (illeve a levegőt alkotó gázok kimutatására), akkor se kellene kételkednem a levegő létezésében.

"Mond meg te is miért nem létezik?"

Miért akarod, hogy a nemlétezést bizonyítsa neked valaki? Te hiszel a télapóban? Nem? Bizonyítsd be, hogy nem létezik! Egyébként én nem írtam sehol, hogy nem létezik isten, én azt írtam, hogy létezésére annyi bizonyíték van, mint a télapó létezésére, ezért én inkább nem alkotok olyan világképet, aminek része... mint ahogy gondolom a te világképed részét se alkotja a télapó.

"Mond és én is megmondom vagy félsz, hogy beégsz?"

:-D Eggy vicc vagy haver. Gondolom felkészültél a lehetséges válaszokból, amire már alig várod, hogy lökhesd a betanult konzerv űberelést... sok sikert az életben!

2012. febr. 20. 20:27
 105/124 anonim ***** válasza:
27%

"Te hiszel a télapóban?"

A télapó köztudott kitalált személyXD de gyér példáid vannak:) Isten nem köztudott kitalált személy míg a télapó igen. Ja Gróf Drakula is kitalált stzemély és megmondhatom szerzőjét, ha annyira akarod. Nekem ugyan nem számít, hogy nem hiszel, de ha én hiszek Istemnben akkor annyi jogom van kijelenti mint neked a nem létezését. Létezik, szóval ha ez neked nem tetszik akkor lehet fordulni a sátánhoz. Pá!

2012. febr. 20. 21:07
 106/124 anonim ***** válasza:
61%
HITTEM benne, hogy valami ertelmeset is tudsz majd mondani... de sajnos erre se sikerul semmi bizonyitekot felmutatni, ezert a tovabbiakban nem HISZEM, hogy barmi ertelmessel elo tudnal allni. Pa.
2012. febr. 20. 21:12
 107/124 anonim ***** válasza:
52%
Hahaha most az egod emelkedett a magasba?:) Típikus jelenség ilyenkor egyeseknél. A te válaszod mennyivel értelmesebb? Felelni nem tudsz csak vársz, hogy én mondjak valamit, hogy kioktasd, de te nem, mert félsz, hogy én fogom a tiedet. Ne idegeskedj.
2012. febr. 20. 21:22
 108/124 anonim ***** válasza:
53%
A szervezett össze-tettséget nem magyarázhatjuk egy tervező Istennel, ugyanis egy tervezésre képes Istennek annyira összetettnek kellene lennie, hogy maga is magyarázatra szorulna. Isten végtelen regresszus elé állít bennünket, amiből ő maga nem kínál kiutat.
2012. febr. 20. 21:39
 109/124 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük.

dönci!

A télapó létezik. A télapó ember.

Isten is létezik ez tény! Ha megvizsgálod a bizonyítékokat akkor kétségtelenné válik hogy így van. Persze ehhez objektívan kell vizsgálódni.

2012. febr. 20. 23:22
 110/124 anonim ***** válasza:
0%
Neked tény, hogy isten létezik, viszont másnak meg az a tény, hogy nem létezik, mivel nem is létezhet!
2012. febr. 21. 00:04
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!