Mit számít, hogy Isten létezik-e vagy nem?
"Miért kellene?"
Azért kellene, mert a legtöbb ember nem hisz olyan dolgokban, amik létezésére nincs bizonyíték, ellenkezik a világról alkotott képünkkel. Persze sok ember sok dologban hisz, a hitük az ő magánügyük, de azt állítani, hogy pl. van isten, az implikálja a teljesen jogos felszólítást, hogy akkor mutasd! Bizonyítsd be!
"Hisz pont hívőnek a hit a dolga vagyis hogy higyjen benne. Akkor miért nekünk kell bizonyítani???"
Azért azt ugye érzed, hogy ez pont igaz a télapóra, a husvéti nyuszira, és a rózsaszín egyszarvúakra is...
"döncike nem tudsz semmit se mondani csak habogni."
Miért? Mert felvetem, hogy bizonyíték nélkül hinni istenben olyan, mint bizonyíték nélkül hinni a télapóban. Ha úgy érzed, hogy van valami extra bizonyítékod, ami megerősítené isten létezését a télapóval szemben, akkor mond.
"A levegőt se látod, de van."
A levegő megfelelő módszerekkel egzaktul érzékelhető, és létezése nem áll ellentétben a világról alkotott ismeretinkkel. Ha nem is tudnék módszert a levegő (illeve a levegőt alkotó gázok kimutatására), akkor se kellene kételkednem a levegő létezésében.
"Mond meg te is miért nem létezik?"
Miért akarod, hogy a nemlétezést bizonyítsa neked valaki? Te hiszel a télapóban? Nem? Bizonyítsd be, hogy nem létezik! Egyébként én nem írtam sehol, hogy nem létezik isten, én azt írtam, hogy létezésére annyi bizonyíték van, mint a télapó létezésére, ezért én inkább nem alkotok olyan világképet, aminek része... mint ahogy gondolom a te világképed részét se alkotja a télapó.
"Mond és én is megmondom vagy félsz, hogy beégsz?"
:-D Eggy vicc vagy haver. Gondolom felkészültél a lehetséges válaszokból, amire már alig várod, hogy lökhesd a betanult konzerv űberelést... sok sikert az életben!
"Te hiszel a télapóban?"
A télapó köztudott kitalált személyXD de gyér példáid vannak:) Isten nem köztudott kitalált személy míg a télapó igen. Ja Gróf Drakula is kitalált stzemély és megmondhatom szerzőjét, ha annyira akarod. Nekem ugyan nem számít, hogy nem hiszel, de ha én hiszek Istemnben akkor annyi jogom van kijelenti mint neked a nem létezését. Létezik, szóval ha ez neked nem tetszik akkor lehet fordulni a sátánhoz. Pá!
Vidiripi
Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük.
dönci!
A télapó létezik. A télapó ember.
Isten is létezik ez tény! Ha megvizsgálod a bizonyítékokat akkor kétségtelenné válik hogy így van. Persze ehhez objektívan kell vizsgálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!