Mi van akkor, ha valójában Isten a gonosz és a Sátán a jó fiú?
A film készítés is általában forgató könyvel indul amit meg kell írni:))
Azért a beköszönődhöz képest, már kezded helyén kezelni Jézust, de azért még vannak hiányosságok nálad. Nem hiába írtam be a második angol idézetet. Nincs jó és rossz, csak okos és buta.
A zsidó főpapok megkérdezték Jézustól, hogy honnan ered a tudása(a csodatételekre is vonatkozik, amit említettél), Istentől vagy embertől.
24.Jézus pedig felelvén, monda nékik: Én is kérdek egy dolgot tőletek, a mire ha megfeleltek nékem, én is megmondom néktek, micsoda hatalommal cselekszem ezeket.
25.A János keresztsége honnan vala? Mennyből-é, vagy emberektől? Azok pedig tanakodnak vala magukban, mondván: Ha azt mondjuk: mennyből, azt mondja majd nékünk: Miért nem hittetek tehát néki?
26.Ha pedig azt mondjuk: emberektől; félünk a sokaságtól; mert Jánost mindnyájan prófétának tartják.
27.És felelvén Jézusnak, mondának: Nem tudjuk. Monda nékik ő is: Én sem mondom meg néktek, micsoda hatalommal cselekszem ezeket.
28.De mit gondoltok ti? Vala egy embernek két fia, és odamenvén az elsőhöz, monda: Eredj fiam, munkálkodjál ma az én szőlőmben.
29.Az pedig felelvén, monda: Nem megyek; de azután meggondolván magát, elméne.
30.A másikhoz is odamenvén, hasonlóképen szóla. Az pedig felelvén, monda: Én elmegyek, uram; de nem méne el.
31.E kettő közül melyik teljesítette az atya akaratát? Mondának néki: Az első. Monda nékik Jézus: Bizony mondom néktek: A vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában.
32.Mert eljött hozzátok János, az igazság útján, és nem hittetek néki, a vámszedők és a parázna nők pedig hittek néki; ti pedig, a kik ezt láttátok, azután sem tértetek meg, hogy hittetek volna néki.
Ebből pontosan látni fogod. A tévtanítások miatt van benned ez a nyugtalan érzés Istennel kapcsolatban. Ez a dilemma, a vezetők között, ami a fenti idézetben szerepel mindig végigkísérte az egyházakat. Péter nagyon sok helyen nagyon jókat ír, de kezeld fenntartással, mert van egy-két nézete ami bevisz csak az erdőbe.
"Isten és Sátán ugyanaz.csak a magánhangzókat kell felcserélni....
"
ez csak magyarul van így. s ebből látszik, milyen kifejező a nyelvünk.
a magyarban a magas hangrendű szavak fejezik ki a közeledést, közelséget, a mélyek pediglen a távolságot, távolodást (doppler-effektus)
pl.: itt-ott, ide-oda, erre-arra
ilyen értelemben Isten annyit tesz, közel a Teremtőhöz, Sátán pedig távol a Teremtőtől
Ha van valakinek egy kis ideje és kicsit félre tudja tenni az egoját meg a büszkeségét, akkor nézze meg ezt a hatrészes kis sorozatot, és akkor lássuk mindenkinek ugyanaz a véleménye marad meg ami eddig is volt?
Ugyanúgy ahogy vegig olvassuk hallgatjuk egymás véleményét is, nézzük meg még valakiét, veszíteni valónk nincs szerintem.
Köszönöm előre is a figyelmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!