Mi van akkor, ha valójában Isten a gonosz és a Sátán a jó fiú?
Nem tartom elégséges válasznak,ha valaki bibliai idézetekkel érvel.
Én a Te véleményedre vagyok kíváncsi,nem a Bibliára meg mások írásaira.
Ez egy feltevés.Mi van,ha igaz?
Beismernéd kedves Péter,hogy Isten a gonosz,és amiben eddig hittél,az hazugság?Aligha...
Szia!
No jó, akkor vegyük végig a te logikád szerint. A Biblia hazudik, Isten tökéletlennek teremtette a világot és ezért van a sok szenvedés, pusztulás nyomor és háború. Ha ez így lenne és Jézus lenne a negatív szereplő, akkor miért halt meg? Ha úgy van ahogyan írod, akkor Jézus miért a szeretetre és önfeláldozásra tanított? Akkor miért az igazi Krisztus követőket üldözték? Vajon Krisztus követői azok akik a pusztulást és a háborúkat okozták? Ők azok akik szenvedést és nyomort hoznak? Mert én nem így tapasztalom. Én úgy tapasztalom, hogy éppen Krisztus követői azok, akik enyhíteni próbálják ezeket, akik segíteni akarnak a szenvedőknek, akik hajlandóak áldozni is azért, hogy másoknak segítsenek. Ha bebizonyítod ennek ellenkezőjét kész vagyok beismerni a tévedésemet.
Üdv. Péter
Ritkán adok teljesen igazat Péternek:), de az első válasza teljesen tökéletes volt. Jézus tanítása elég ahhoz, hogy sok ember nagyon jól ellegyen ezen a bolygón.
Most térjünk vissza a kis elméletedre.
Semmi értelme ebben a témában elméleti, filozófiai szinten beszélni. Szerintem te a viszonylag kicsi történeti ismeretedet próbálod kiegészíteni egy kis egoval és kétségkívül magas intelligenciával. (sajnos az utóbbi ritkán adatik meg azoknak akik valláskritika témakörre adják a fejüket.)
-"Isten Jézussal örökre kimossa az emberek agyát,hogy milliárdok elméjét tartsa a kezében" :), ha paraszt lennék azt mondanám nem volt gyerekszobád, finomabban mondva ez egy elfojtott dühből, kisebbségi érzésből, depresszióból és tömeghipnózisból adódó lelkiállapot. Jellemző ez a mai világba, hogy az értékrend felborul. Pl.: az üzleti életben azt veregetik hátba aki a legnagyobbat tud csalni, vagy pl. a szerencsétlen valóságshow szereplők régebben úgy kezdték, hogy "adom önmagamat", ma már az új jelszó: "tudok taktikázni".
A földi élet nem a jó és a rossz harcáról szól hanem a lelkek fejlődéséről. Nem kell elveszni a részletekben. Saját magadban kellene rendet rakni. Attól, hogy a zavarosban halászol nem leszel érdekesebb ember, csak elindultál a szakadék felé.
Annyiban igazat adok neked, hogy az egyházak az évszázadok során(és mai napig is) szinte "túszul ejtették" Jézust és felhasználták saját céljaikra, de ez csak az átlag embert téveszti meg.
Isten és Sátán ugyanaz.csak a magánhangzókat kell felcserélni....
De tényleg,ugyanaz mindkettő,egyik sem létezhetne a másik nélkül.a világ azért ilyen,mert ilyen.Ha Isten nem akarta volna,hogy ilyen legyen,akkor nem egyezik bele.
Kedves kérdező, tetszik a kérdésed. :)
Azonban én sem isten, sem a sátán létezésében nem hiszek, de a gondolatmeneted így is tetszik. Írj belőle regényt. :D Igazi botránykönyv lehetne belőle.
Könyvet írjon???
Miről?
Ő nem egy Dan Brown. (Maximum barna)
:)
Kicsit magas a véralkohol szintem, igy nem olvastam el a válaszokat, de:
"There is no good and evil, there is only power, and those too weak to seek it."
Én is megemeltem egy kicsit a véralkohol szintem, mint Potter ;)
"There is No Good and Evil, Just Smart and Dumb"
Köszönöm a válaszokat,kiemelten Péterét.:)
Nem is szeretnék senkit megsérteni a feltevéseimmel.
Jézus az elméletem szerint sem volt negatív szereplő,hanem
egy személy aki sejtette az igazságot(nem csak a morális igazságokra gondolok),amit senki sem.De vajon Ő tényleg az Atya által lett kiválasztva vagy a Sátán rajta keresztül próbálta elhozni a tudást nekünk?Maga a feltámadás is ellent mond a természet törvényeinek, márpedig Isten betartatja az élet-halál törvényeit.Mi ez,ha nem lázadás?(A szellem erejével a test legyőzi a halált.)
A csodatételek felfoghatók az anyagi szabályok felrúgásaként,ami szemben áll e világ természetével.Így Jézus egyszerre a Megváltó volt az emberek szemében,egyszerre ellenség Isten (valódi Sátán?)szemében ,valami más volt...nem ember.
ui. Volt gyerekszobám,nem vagyok pszichopata,csak szeretek elvonatkoztatni.Nem könyvet írnék róla,inkább megfilmesíteném.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!