Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha van Isten, miért tartja be...

Peruccsia kérdése:

Ha van Isten, miért tartja be a fizikai és egyéb természeti törvényeket?

Figyelt kérdés

Tehát miért nem teremt egy százkilométeres hegyet? (hiszen csak max 15 lehet gravitációs okokból) Csakúgy poénból miért nem koccantja össze a Jupitert a Szaturnusszal? (a bolygókra gondoltam, nem az istenekre :))

Miért nem festi rózsaszínre az eget? Miért nem teremt százméter magas szörnyeket? (ez sem lehetséges biológiailag) Miért nem dobál le ötszáz tonna kenyeret az éhezőknek? Miért olyan sivár a világűr? Szerintem véletlenül alakult ki az élet a Földön, de tudom hogy ennek nagyon alacsony a valószínűsége, épp ezért olyan sok a lakatlan égitest. Ha van Isten, miért nem népesíti be ezeket? stb-stb

Tehát azt veszem észre, hogy senki sem hágja át ezeket a természeti törvényeket, pedig megtehetné ez az illető...

2012. jan. 1. 20:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
34%

Azok csillagok? De jó! Megmutatnál egyet felnagyítva, hogy láthassam? Akármekkorára nagyítod, akkor is csak egy pötty marad.

" És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."

Ezért. Ha nem tetszik, ne nézd...

2012. jan. 1. 20:37
 12/32 anonim ***** válasza:
0%
Mi oka lenne istennek ilyeneket csinálni? Még ha létezne akkor sem értem, miért kéne ilyeneket csinálnia.
2012. jan. 1. 20:45
 13/32 anonim ***** válasza:
36%

A kérdésed gondolatébresztő... Kicsit továbbgondolva úgy fogalmaznám újra, hogy:

Ha van Isten, miért úgy alkotta meg a világot, hogy vannak benne fizikai és egyéb törvények, miért nem káosz van? Miért van gravitáció, ami határt szab a hegyek magasságának, miért van az élőlényeknek egy maximális mérete? Vagyis a végtelen Isten miért VÉGESRE teremtette az anyagvilágot...? Miért PONT így tervezte meg a világot és nem máshogy...?

(Nem tudom a választ, csak gondolkodom...)

2012. jan. 2. 00:18
 14/32 anonim ***** válasza:
39%

Nem Isten tartja be a természeti törvényeket, hanem a természet.

Most azt kérdezed, Isten miért alkotta meg őket? Hát, mondjuk hogy legyen értelme a dolgoknak, és meg lehessen őket ismerni. Ez nem jelenti azt, hogy ő nem léphet túl ezeken, de miért tenné, ha nincsen rá oka?

"Tehát miért nem teremt egy százkilométeres hegyet?"

Miért tenné? Mi értelme lenne?

"Csakúgy poénból miért nem koccantja össze a Jupitert a Szaturnusszal?"

Egyrészt mert nem szokott "csak úgy poénból" dolgokat csinálni, másrészt szintén nem volna semmi értelme.

"Miért nem festi rózsaszínre az eget? Miért nem teremt százméter magas szörnyeket?"

Mert nincsen rá oka, hogy megtegye. Talán szükség volna ezekre?

"Miért nem dobál le ötszáz tonna kenyeret az éhezőknek?"

Ez már fogósabb. Pont azért, amiért pl. a népirtást sem akadályozza meg. Azért, mert az éhezés az emberi tettek következménye. Ő nem véd meg bennünket tetteink következményeitől.

"Tehát azt veszem észre, hogy senki sem hágja át ezeket a természeti törvényeket, pedig megtehetné ez az illető..."

Továbbra sem értem, hogy miért kellene ilyet tennie. Ha ő teremtette a világot, bizonyára okkal teremtette ilyenre, amilyen. Miért gondolná meg magát?

2012. jan. 2. 10:45
 15/32 pelgrim ***** válasza:
Azért mert a fizikaí és egyéb természeti törvémyek Isten törvényei.
2012. jan. 2. 12:19
 16/32 anonim ***** válasza:
76%
Isten maga a fizika, hogy sarkosan fogalmazzak. Képzeld el úgy, hogy az ősrobbanáskor kitalálta a szabályokat, hogy mi most játszhassunk.
2012. jan. 2. 18:20
 17/32 anonim ***** válasza:
0%

# 11-

" És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."

Csak azt szeretném tőled megkérdezni, hogy az első két napon akkor mi világított, mert a harmadik napon teremté Isten a világító testeket? Ráadásul, hogyan lőn este és hogyan lőn reggel? A válaszod köszönöm.

Ha a hit Istenére gondolsz, akkor azért nem tartja be, mert csak az elmédben létezik. Az "átlagos" Isten cselekvéseit, pedig leírták előttem.

(Látom gondolkodsz a Bibliában leírtakon, tehát nem vagy vakhitű. Nagyon sok érdekes dolgot fogsz még benne találni, amin agyalhatsz pl: Teremtés, Jézus családfája,Énókh, Ezékiel,Bírák könyve,Malakiás könyve,János jelenésekről.)

2012. jan. 2. 19:59
 18/32 A kérdező kommentje:

Értem én, hogy azért lettek teremtve ezek a törvények, hogy valami rend legyen a világban, de azért néhanapján átléphetne ezeken, hogy megmutassa létezik.

Illetve a Bibliában le vannak írva tűzoszlopok meg miegymások, s ha hozzávesszük a többi mitológiát, felvetődik a kérdés:

Az elmúlt egy-két ezer évben hogyhogy nem történt semmi látványos csoda????????????

S mit csinál Isten, mert leírtátok hogy nem avatkozik be az emberi történésekbe, s csak az Ítéletnapon dönt az emberek sorsáról, tehát akkor nem csinál semmit?

Azt ne mondjátok, hogy egy MINDENHATÓ valaki/valami azzal tölti az idejét, hogy csak figyelgeti hétmilliárd majom gondolatait-cselekedeteit-szavait.

2012. jan. 3. 09:22
 19/32 Antimod ***** válasza:

"néhanapján átléphetne ezeken, hogy megmutassa létezik."

Minden nap megmutatja a létezését a természet tökéletessége által. Aki ebben nem képes meglátni a mindenek felett álló tudatosságot, az semmi másban sem fogja, emelkedhetnek lángoszlopok és százkilóméteres hegyek is.

Hogy miért nem avatkozik közbe itt a Földön? Lehet, hogy nagyon is közbeavatkozik, csak nem látványosan, mégis hatásosan. De ezt én nem tudom megítélni, és választ sem tudok rá adni. Nagyon kicsi vagyok én ahhoz, hogy ebben a témában okoskodni tudjak.

2012. jan. 3. 09:47
 20/32 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy nincs??? :)
2012. jan. 3. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!