Miért kellett Istennek elaltatni Ádámot, Éva
elkészítéséhez?
Figyelt kérdés
Talán elfeledkezett hogyan készült Ádám, ezért szegény Ádámot fel kellett boncolni hogy megnézze hogyan is készült a gerince? Ilyen feledékeny lenne Isten? Én meg azt hittem tökéletes, de hogy még ennyire se emlékezzen ez már csúcs.
Igen, Berta, tudom. Talán más is úgy van vele, mint én az elején. Hátha... talán van egy válasz, ami közelebb viszi Istenhez.
2011. dec. 29. 22:30
32/40 anonim válasza:
Na, jó, de Isten nem olyan tökéletes, mint te, hogy ezt végiggondolja. Ő úgy volt vele, hogy inkább Ádámból vett ki egy darabot, hogy szegény ember még jobban összetartozónak érezze magát Évával. Vagy az is lehet, hogy ez meg sem fordult a fejében, csak így volt kedve hozzá. A szabad akarat talán csak nem probléma...
2011. dec. 29. 22:40
33/40 A kérdező kommentje:
:)
2011. dec. 29. 22:41
34/40 anonim válasza:
Igazából a Bibliában többféle variáció is van arra hogy teremtette Isten Adámot...
Az egyik szerint Isten megteremtette Ádámot és az elsö nöt Lilithet...de mivel Lilith nem engedelmeskedett Ádámnak ezért elment és démon lett belöle - ezt a Lilith alakot le lehet vezetni más népek mitológia világából ahonnan a Biblia írói is vették...Lilith egy ösi Istenanya volt, de mivel más valláshoz tartozott ezért ´"démonizálták" a biblia írói....
Egy másik variáció mondja azt hogy Isten az oldalbordából teremtette Évát hogy az Ádám alárendeltje legyen...
Ebböl is jól látszik hogy anno, a Bibliát kezdetektöl fogva úgy csürték csavarták ahogyan az éppen hasznos volt az egyház és a vallás szempontjából...
2011. dec. 29. 23:32
35/40 anonim válasza:
Kérdező,a történet szimbólikus.az a lényege,hogy létrejött az ember.előbb a férfi,aztán a nő,vagy előbb a nő,aztán a férfi,vagy egyszerre mindkettő,teljesen mindegy,hogy történt,ez csak az írók fantáziáján múlik.
2011. dec. 30. 08:25
36/40 anonim válasza:
42
2011. dec. 31. 15:56
37/40 anonim válasza:
Mert, ha nem altatja el, akkor Ádám biztosan beleszólt volna, hogy milyen legyen Éva.
:)
2012. jan. 2. 02:27
38/40 Zenon válasza:
Bírom,hogy egyesek logikus válaszokat keresnek a mesékben.
2012. jan. 4. 19:47
39/40 anonim válasza:
Tudod milyen fájdalmas, ha az embernek kiveszik az egyik bordáját? Ezért volt szükség az altatásra..:)
2012. febr. 12. 09:35
40/40 anonim válasza:
Ádám egybe akart kelni Lilith-el, de Lilith nemet mondott és Lilith eltávozott. Istem ezért teremtette meg Ádám bordájából Évát, hogy ne hagyhassa el Ádámot mivel az ő testéből van. Lilth egy gonosz személy aki bosszútáll rajtunk, pl. a gyerekhalál is tőle ered a régi emberek szerint.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!