A héberek még mindig Isten kiválasztott népe?
Na, ha lepontoztatok 49%-ra, akkor megmutatom, hol van a Bibliában:
"Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka." Jak1:17
"És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségűl, hogy legyek tenéked Istened, és a te magodnak te utánad." 1Móz 17:7
Hahó, itt nem válogatás nélküli utódokról van szó. Vesd néha össze más idézetekkel is.
Sof 3,13 Izráel maradéka nem cselekszik hamisságot, nem szól hazugságot, és nem találtatik szájában álnokságnak nyelve, hanem legelésznek és lenyugosznak és nem lesz a ki felrettentse őket.
28. Rm 9,27 Ésaiás pedig ezt kiáltja Izráel felől: Ha Izráel fiainak száma annyi volna is, mint a tenger fövenye, a maradék tartatik meg.
Mond neked az valamit, hogy Izrael maradéka? Miféle maradékról van itt szerinted szó?
Nem ismerős a jelenet a Jelenések könyvéből a megszámlálhatatlan sokaság mellett Izrael 144000 lelkéről a 12 törzsből valókkal? Ott voltak minden nemzetből származott sokaság mellett. Izraelt nem felejtette el Isten, ez kiderül az ő igéjéből, de ha meglátsz egy zsidót, az nem automatikusan kiválasztott. Ilyen hamis tant eddig keresztény gyülekezetnél a hit gyülekezeténél ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!