Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi igaz abból az okult legendá...

Izidorkata kérdése:

Mi igaz abból az okult legendából hogy a piramis élesíti a borotvát? Másik kérdés: mekkorák voltak a Kheposz piramist borító minőséges csiszolt mészkő borító lapok?

Figyelt kérdés

Engem nagyon bosszantanak ezek a legendák:

Foglalkozik valaki azzal hogy az okultizmus körébe tartozó legendákat megvizsgálja. és megálapítja van e meg mennyi valóságalapjuk?

2011. dec. 25. 21:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%

Ha tudsz angolul akkor itt van a rész:

http://www.youtube.com/watch?v=hikJk0nnXjk

Amúgy arra jutottak, hogy csak babona.

2011. dec. 27. 13:28
 12/26 anonim ***** válasza:
A találmányi hivatal listájában szerepel a piramis alakú borotvapenge-élesítő. Valamiért elfogadták.
2011. dec. 27. 15:06
 13/26 anonim ***** válasza:
60%
Az okkult dolgokat pedig azért tiltja Isten, mert működik. Csakhogy az a Sátánhoz láncolja az embert, a Sátán pedig embergyilkos volt a kezdetektől fogva. Sokan azt hiszik, hogy ha úgy művelik ezeket az okkult cselekvéseket (jóslás, varázslás, halottidézés stb.)hogy közben nem hisznek benne, akkor semmi bajuk nem származhat belőle. Volt régen egy tévésorozat a magyar adón, talán a nulladik típusú találkozások címmel, nem tudom, de az biztos, hogy a műsorvezetőt figyelmeztették jószándékú hívők, hogy ne játszadozzon ezzel a témával, mert baja lehet belőle. Ő nem hallgatta meg a figyelmeztetést. Úgy halt meg, hogy sikoltozott, láthatatlan lényekkel küzdött. Persze akik látták és hallották, ezt betudták halál előtti elmezavarnak.
2011. dec. 27. 15:12
 14/26 anonim ***** válasza:

@ # 13:

Az M1-en volt (akkor még MTV1, ha jól emlékszem), és valóban Nulladik típusú találkozások volt a címe. Az említett műsorvezetőt Déri Jánosnak hívták; ő az Ablak c. műsorban lett népszerű, ill. a Pocsék Áruk Fórumát együtt készítették Antal Imrével.

1951. 04. 14-én született, és 1992. 04. 19-én halt meg, tehát mindössze 41 évesen.

Én 1995-ben tértem meg; '97 - '98 körül hallottam komolyabb tanításokat az okkultizmusról. Akkor említette meg az előadó Déri János esetét is; azt mondta, lehet, hogy Déri még élhetett volna, ha nem mászik bele ezekbe a veszélyes dolgokba.

A "nem veszem komolyan" hozzáállásról pedig csak annyit, hogy a konnektorba sem szoktunk belenyúlni játékból, legalábbis jó esetben.

Üdv. :)

2011. dec. 27. 15:39
 15/26 Srapnel ***** válasza:

"A találmányi hivatal listájában szerepel a piramis alakú borotvapenge-élesítő. Valamiért elfogadták."

A szabadalmak elfogadásának nem előfeltétele az, hogy működjön is. Bármit levédethetsz, ami a te ötleted, függetlenül attól, hogy működik-e, vagy sem.

2011. dec. 27. 18:11
 16/26 A kérdező kommentje:

valamikor a rádiót, a villamosenergiát is okult sátáni erőnek tartották.

Az aki szerint a technikai civilizáció a sátán műve az ne használja: nem muszáj villanyégővel világítani, tévét nézni, internetezni.

Egyébként meg a tűz feltalálása, meg a kenyér sütés is emberi találmány, és technikai megoldás, szóval akkor mennjük vissza a kőkor előtti időkbe?

Miért lenne a piramis, meg a gúla polarizáló hatása okult produktum?

Szerintem a piramis az emberi találékonyság, szervezőképesség, ügyesség gyönyörű teljesítménye.

Aki megépítette nem volt önkényes zsarnok, mert nem magaszámára építette hiszen mindenki gyönyörködhet benne, és a matematikai, csillagászati törvények csodás foglalata, üzenet minden kor emberének.

Valahol olvastam egy szép gondolatot: ,,Ezekben a tornyokban vagy Isten ereszkedik le az emberekhez, vagy az ember emelkedik Isten felé." Szerintem mindenféleképp olyasmi ami kifejezi hogy mi az ember, és utat mutat a transzcendens valóság felé.

Én pünkösdi evangéliumi keresztény vagyok és biztos vagyok benne hogy ezek az épületek nem csak a technikai teljesítményről szólnak: nemes tiszta formája erkölcsi nagyságot is tükröz.

Nekem a piramisokról Kant ismert szállóigéje jut eszembe: ,, Két dolog tölt el csodálattal: a csillagvilág odakint, és az erkölcsi rend bennünk."

Ennek a nagyszerű fragmentumnak markáns megfogalmazása, emlékműve az egyiptomi piramis.

Amióta megtértem azóta veszem észre hogy milyen csodálatos módon fejezte ki az ember áhítatát, hitét.

2011. dec. 27. 20:24
 17/26 A kérdező kommentje:

Szóval semmi sem igaz abból hogy a piramis alakzat közepébe tett élelmiszerek nem romlanak, a fémek nem oxidálódnak, az élő szervezetek szövetei regenerálódnak?

Engem nagyon bosszant ha valaki ködös dolgokkal manipulálja az embereket. Jó lenne egyszer és mindenkorra letisztázni: a piramis alakzatnak tulajdonított csodás hatás csak kamu.

2011. dec. 27. 20:29
 18/26 A kérdező kommentje:
Dér János komoly rákbetegségben halt meg, talán azért fordult az alternatív tudományok felé hátha megoldást talál a súlyos betegségére. Az hogy valakinek az agóniában lázálmai vannak az nem a sátán műve hanem a betegség okozta rombolásé, fájdalomé. Sajnos jó keresztények utolsó órái is lehetnek ilyen keservesek.
2011. dec. 27. 20:34
 19/26 anonim ***** válasza:
60%

Kedves kérdező, biztosan ismered azt az ókori mondát, amelyben a jóst azzal veri meg az egyik isten, hogy mindig igazat mondjon, de senki se' higgyen neki.

Mint mondtam, a hitetlenek arra fogják az ominózus történést, hogy delirizál, vagy elmezavar, stb.

Ami pedig a hívő keresztyéneket illeti, sok olyan halált láttam, ahol a távozó mosollyal az arcán ment haza. Már csak suttogni tudott, de mosolyogva mutatott felfelé, mondott is valamit, de azt nem mondom el neked. Abban igazad van, hogy a halál az egy igazi hitpróba, a halálos ágyon mutatkozik meg, hogy ki milyen hívő.

2011. dec. 28. 09:47
 20/26 anonim ***** válasza:
60%

"valamikor a rádiót, a villamosenergiát is okult sátáni erőnek tartották"

Nem az a lényeg, hogy az emberek miről mit tartanak, hanem az, hogy Isten mit parancsol róla. Nem attól sátáni valami, hogy milliók mondják rá, hogy az, és nem az a tetsző Istennek, amiről nagyon sok ember meg van győződve, hogy márpedig annak tetszenie kell.

2011. dec. 28. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!