Mi igaz abból az okult legendából hogy a piramis élesíti a borotvát? Másik kérdés: mekkorák voltak a Kheposz piramist borító minőséges csiszolt mészkő borító lapok?
Engem nagyon bosszantanak ezek a legendák:
Foglalkozik valaki azzal hogy az okultizmus körébe tartozó legendákat megvizsgálja. és megálapítja van e meg mennyi valóságalapjuk?
Ha tudsz angolul akkor itt van a rész:
http://www.youtube.com/watch?v=hikJk0nnXjk
Amúgy arra jutottak, hogy csak babona.
@ # 13:
Az M1-en volt (akkor még MTV1, ha jól emlékszem), és valóban Nulladik típusú találkozások volt a címe. Az említett műsorvezetőt Déri Jánosnak hívták; ő az Ablak c. műsorban lett népszerű, ill. a Pocsék Áruk Fórumát együtt készítették Antal Imrével.
1951. 04. 14-én született, és 1992. 04. 19-én halt meg, tehát mindössze 41 évesen.
Én 1995-ben tértem meg; '97 - '98 körül hallottam komolyabb tanításokat az okkultizmusról. Akkor említette meg az előadó Déri János esetét is; azt mondta, lehet, hogy Déri még élhetett volna, ha nem mászik bele ezekbe a veszélyes dolgokba.
A "nem veszem komolyan" hozzáállásról pedig csak annyit, hogy a konnektorba sem szoktunk belenyúlni játékból, legalábbis jó esetben.
Üdv. :)
"A találmányi hivatal listájában szerepel a piramis alakú borotvapenge-élesítő. Valamiért elfogadták."
A szabadalmak elfogadásának nem előfeltétele az, hogy működjön is. Bármit levédethetsz, ami a te ötleted, függetlenül attól, hogy működik-e, vagy sem.
valamikor a rádiót, a villamosenergiát is okult sátáni erőnek tartották.
Az aki szerint a technikai civilizáció a sátán műve az ne használja: nem muszáj villanyégővel világítani, tévét nézni, internetezni.
Egyébként meg a tűz feltalálása, meg a kenyér sütés is emberi találmány, és technikai megoldás, szóval akkor mennjük vissza a kőkor előtti időkbe?
Miért lenne a piramis, meg a gúla polarizáló hatása okult produktum?
Szerintem a piramis az emberi találékonyság, szervezőképesség, ügyesség gyönyörű teljesítménye.
Aki megépítette nem volt önkényes zsarnok, mert nem magaszámára építette hiszen mindenki gyönyörködhet benne, és a matematikai, csillagászati törvények csodás foglalata, üzenet minden kor emberének.
Valahol olvastam egy szép gondolatot: ,,Ezekben a tornyokban vagy Isten ereszkedik le az emberekhez, vagy az ember emelkedik Isten felé." Szerintem mindenféleképp olyasmi ami kifejezi hogy mi az ember, és utat mutat a transzcendens valóság felé.
Én pünkösdi evangéliumi keresztény vagyok és biztos vagyok benne hogy ezek az épületek nem csak a technikai teljesítményről szólnak: nemes tiszta formája erkölcsi nagyságot is tükröz.
Nekem a piramisokról Kant ismert szállóigéje jut eszembe: ,, Két dolog tölt el csodálattal: a csillagvilág odakint, és az erkölcsi rend bennünk."
Ennek a nagyszerű fragmentumnak markáns megfogalmazása, emlékműve az egyiptomi piramis.
Amióta megtértem azóta veszem észre hogy milyen csodálatos módon fejezte ki az ember áhítatát, hitét.
Szóval semmi sem igaz abból hogy a piramis alakzat közepébe tett élelmiszerek nem romlanak, a fémek nem oxidálódnak, az élő szervezetek szövetei regenerálódnak?
Engem nagyon bosszant ha valaki ködös dolgokkal manipulálja az embereket. Jó lenne egyszer és mindenkorra letisztázni: a piramis alakzatnak tulajdonított csodás hatás csak kamu.
Kedves kérdező, biztosan ismered azt az ókori mondát, amelyben a jóst azzal veri meg az egyik isten, hogy mindig igazat mondjon, de senki se' higgyen neki.
Mint mondtam, a hitetlenek arra fogják az ominózus történést, hogy delirizál, vagy elmezavar, stb.
Ami pedig a hívő keresztyéneket illeti, sok olyan halált láttam, ahol a távozó mosollyal az arcán ment haza. Már csak suttogni tudott, de mosolyogva mutatott felfelé, mondott is valamit, de azt nem mondom el neked. Abban igazad van, hogy a halál az egy igazi hitpróba, a halálos ágyon mutatkozik meg, hogy ki milyen hívő.
"valamikor a rádiót, a villamosenergiát is okult sátáni erőnek tartották"
Nem az a lényeg, hogy az emberek miről mit tartanak, hanem az, hogy Isten mit parancsol róla. Nem attól sátáni valami, hogy milliók mondják rá, hogy az, és nem az a tetsző Istennek, amiről nagyon sok ember meg van győződve, hogy márpedig annak tetszenie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!