Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem ér semmit az imádkoz...

Miért nem ér semmit az imádkozás? Ebben mi a hiba? Lent folyt.

Figyelt kérdés

Ebben a logikában mi a hiba?

Alapul veszzük, hogy a történések végkimenetele vagy jó vagy rossz és ez nagyjából egyensúlyban van. Nem mondhatjuk, hogy több rossz történik, ha az esemény kimenetele kérdéses, ill. azt sem, hogy több a jó kimenetel. Nagy átlagban.

Ha "működik" az imádkozás, akkor ebből az a következtetés, hogy ELEVE több volt a rossz végkimenetel lehetősége, mert az imádkozás révén egyensúlyba hozzuk. Ekkor viszon a Világ ALAPBÓL rossz, gonosz, de ekkor meg az alapvető elvvel kerülünk ellentétbe, hogy -mivel Isten teremtette a világot- Isten jó. Tehát az imádkozás nem működik.

2011. nov. 27. 10:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Még azt szeretném kérdezni az utolsótól, hogy ha adott két olyan ember, aki "ugyanannyira bűnös", de az egyik rendszeres imádkozó, akkor az a szenvedéstelen menyországba jut, a másik nem? Remélem ez nem így van, mert akkor egy nárcisztikus önimádó Istenség uralkodna felettünk. :) Szerintem nem kell vallás, hogy a menybe juss. (Mondom ezt úgy, hogy hiszek, de biztos nem úgy, mint Te.)
2011. nov. 27. 13:17
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

az eredményes imádkozás titka a hálaadásban rejlik.abban,hogy már előre hálát adsz azért,amit el szeretnél érni,mert tudod,hogy az már a tiéd.és egyben talán ez a legnehezebb is.nyitottnak kell lenni rá,hinni kell,bízni.a könyörgő,esdeklő imádság gyakorta azért fullad kudarcba,mert milyen alapon teljesülne az illető kérése,ha alapban önmagában sem hisz? akkor milyen alapon teljesítené Isten az imákat? szimpatikusság alapján? vallási hovatartozás alapján? kor,nem alapján? Isten nem személyválogató,azért teremtette meg a bantu négertől a dúsgazdag amerikai bankárig az emberiséget,mert mindenki fontos neki,mindenkiben kifejezi önmagát.tehát azt sem mondhatja,hogy"jó a tiédet teljesítem,mert példamutató apa vagy,vagy mert eleget könyörögtél,ám legyen,de az övét már nem,mert tavaly adót csalt,amazét meg talán teljesítem,de nem most,majd egy kicsit később"

Tehát irányelvek a hatékony imádkozáshoz:

-Előre hálát adni(érezni azt,hogy már meg is kaptuk a vágyott dolgot)

-kitartás(legyünk határozottak,ne gondoljuk meg magunkat)

-hit önmagunkban.érdemes átgondolni logikusan is,hogy tényleg fontos-e számunkra az adott dolog.általában nem előnyös,ha az ember túlzottan nagyravágyó,mert ugye aki sokat markol,keveset fog.

Természetesen hozzáteszem az imákra vonatkozóan,hogy teljes garancia semmire sincs,az ember bármiben csalódhat.

2011. nov. 27. 13:31
 13/19 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom minden földi halandó egyformán bűnös. Kérdés az elkövetett bűn mennyire súlyos vétségű, és mennyire őszintén bánja a bűneit Isten előtt az ember. Isten szeme mindent lát. Nem lehet előle elbújni. Ő jól tudja, hogy őszinte vagy amikor hozzá imádkozol vagy éppen azért imádkozol mert így tarja a szokás. És az őszinte megbánásunk alapján érdemelhetjük ki a megváltását. Egyedül Jézus volt az aki bűn nélkül élt.

Tehát édes kevés ha mindennap elmotyogsz a bajszod alatt egy mi atyánkat vagy egy rózsa füzér imádságot, ha nem tudsz elmélyülni bennük akkor nem ér semmit az egész inkább ne is imádkozz.

A legegyszerűbb ha ateista maradsz!

2011. nov. 27. 13:51
 14/19 anonim ***** válasza:

"Az ember bármiben csalódhat"

Ezzel, csak az a baj, hogy akkor Istenben is. Az utolsó mondattal agyonvágtad a többit.

"Aki kér, az mind kap." Akkor nem csalódhat!

"Nincs semmire garancia"

"Aki mindvégig kitart , az üdvözül." Ez garanciának tűnik!

2011. nov. 27. 13:52
 15/19 anonim ***** válasza:

"Karlowy válasza:

"Az ember bármiben csalódhat"

Ezzel, csak az a baj, hogy akkor Istenben is. Az utolsó mondattal agyonvágtad a többit.

"Aki kér, az mind kap." Akkor nem csalódhat!"

A hit fogalma nem létezne,ha mindenre 100% garancia lenne!éppen ezért hit a neve.Mondd meg,mire van tökéletes garancia az életben? tehát nem agyonvágni akartam a többi mondatomat,arról van szó,hogy az ember ne adja fel,mindenkit érnek megpróbáltatások,csalódások,de éppen ezért kell kitartónak lenni!

"zörgessetek,és ajtót nyitnak nektek" lehet,hogy nem elsőre,lehet,hogy nem is harmadjára,de az is lehet,hogy már rögtön elsőre.de ajtót fognak nyitni! ámen.Na erre gondolok,hogy így kell felfogni.

De gondolj pl. a Bibliai Jób történetére.talán neki minden sikerült elsőre? azt sem tudta miért érik a folyamatos nehézségek.De kitartó volt,és előbb utóbb jól jött ki a dologból.

és egy másik,kissé vicces példa a hit fontosságáról:

Nyuszika elhatározza,hogy kölcsönkéri a medvétől a létrát.elindul hozzá,de egész úton azon jár az esze,hogy "ááá úgysem fogja kölcsön adni! a medve egy smucig alak,nem adja kölcsön".megtesz néhány kilómétert,mire találkozik a medvével a háza előtt.

-Szia Nyuszika,mi járatban erre felé?

-Szia medve....Na tudod mit? b...szd meg a létrádat!

"Nincs semmire garancia"

"Aki mindvégig kitart , az üdvözül." Ez garanciának tűnik!"

Nem szeretnék most abba belemenni,hogy ki mit ért "üdvözülés" alatt.Ha te fontosnak tartod a halálod utáni üdvözülésedet,akkor higyj benne,és legyél kitartó.

2011. nov. 27. 14:28
 16/19 mustafa33 ***** válasza:
100%

Most abba a kérdésbe bonyolódtatok bele, ami a katolicizmus és a kálvinizmus legnagyobb ellentéte. Az üdvözülés kérdése Kálvin János szerint hit kérdése nem a tetté. Hit nélkül nem üdvözülhetsz, bár milyen példásak a tetteid, bár milyen Istennek tetszően élsz, csak a hit által üdvözülsz. (A hindu vallások szerint nem kell hinni, elég halálod pillanatában kimondani Isten valamelyik nevét akár véletlenül is és üdvözülsz, mert azt úgy veszi, hogy őt hívod) A katolikus vallás szerint a cselekvés IS fontos, a hit nem elég, de magában a cselekvés sem.

Ami az imát illeti, van könyörgő ima, van hálaadó ima és van magasztaló ima. Az imáknak van kötött formája is, de bármilyen szavakkal is lehet imádkozni, akár Istennel beszélgetés formájában is. A szentírásból vett imák csak egy ima amit Jézus tanított, az a "Miatyánk", és másik de kiegészítve az írásból ered az Angyali üdvözlet az "üdvözlégy Mária". A többi elfogadott ima. Hogy mit ér az ima? "Kérjetek és adatik nektek" "kopogtassatok és kinyitattatik nektek", hogyan? Az ima által. Protestánsoknál közvetlenül Istenhez beszélsz, tőle kérsz, katolikusoknál közbenjáróra is szükség van (szentek könyörgése, Szűz Mária közbenjárása ) de egyenesen Istenhez is imádkozhatsz. Hogy mit ér az egész? Az már megint a hit kérdése, "a hited meggyógyított..." írja az evangélium.

2011. nov. 27. 22:21
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, miért imádkozol. Isten ugyanis nem egy kívánság automata. A történések kimenetele szerinted miyen volt Jézus számára? Nem látjuk a nagy összefüggéseket itt a földön. Bölcsességért imádkozzál és világosságért. Az bejön, ígérem.
2011. nov. 27. 22:25
 18/19 mustafa33 ***** válasza:
100%

Még egy gondolat ami nem tőlem ered, de kifejezőnek tartom: Nagyon öntelt az a "Bözsi néni" aki azt hiszi, hogy Isten foglalkozik azzal hogy a szomszéd "Feri bácsinak" hagyta magát megmarkolászni.

Valahogy az ima hatása is ilyenformán működhet. Nem annyi, hogy kell egy autó, imádkoztam és miért nincs még.

De nem is annyi, mint az egyszeri kevély pap esete aki beeset a tóba és megfúlt. Imádkozot Istenhez, mondván én a te hű szolgád vagyok miért nem mentesz meg? Arra jött egy cigány és ki akarta húzni, de a pap azt mondta, menj, engem az én Uram fog megmenteni. És megfulladott. A menybe érve számon kéri Istentől: - én a te hű szolgád voltam egész életemben ájtatosan éltem, mégsem mentettél meg. Erre az Isten: - és mit gondolsz ki küldte oda a cigányt?

2011. nov. 27. 22:36
 19/19 eric_one ***** válasza:

Az ima olyan szellemi tevékenység, amelynek célja az Istennel való bensőséges, személyes kapcsolattartás, amely által az ember élete Isten uralma alá kerül. Ezt a célt Jézus a „Miatyánkban” így foglalta össze: „Jöjjön el a te országod [feltétlen, korlátlan uralmad], legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.” (Mt 6:10) Isten uralma tehát nem más, mint akaratának teljes érvényesülése életünkben itt a Földön.

Az imádkozásnak sokféle módja, témája és célja lehet a Szentírás tanítása szerint. A hálaadás, könyörgés, dicsőítés, imádás, közbenjárás, áldásmondás mellett a Biblia olyan imatípusokról is beszél, amelyek közvetlenül az Isten munkájának megrögzött ellenségei, akadályozói, valamint a felkentjeinek és népének tönkretevésén, elpusztításán fáradozó erők ellen irányulnak. Ilyen például a démonűzés vagy a „szellemi harc” nevű imafajta, a Sátánnal való konfrontálás. Sőt, a Szentírásban - a Zsoltárokban, a prófétai könyvekben, de az Újszövetségben éppúgy - még ennél erőteljesebb imákat is olvasunk, például amikor egy embert a bűnei miatt az apostolok átadtak a Sátánnak, vagy egyenesen átok alá helyeztek.

2011. nov. 29. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!