Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliában miért nincs...

A Bibliában miért nincs leírva Isten, Ádám és Éva által látott alakja, hiszen ők beszélgettek vele?

Figyelt kérdés
2011. nov. 24. 17:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ugyanis:

"- ha kezdetben vala az ige, - akkor az még nem Isten,

- az ige előtt Isten hol volt,

- aztán az ige Istennél van - hogyan került hozzá és hogyan lehet nála,

- és a végén Isten vala az ige - az ige hogyan alakult át Istenné?

(Egy nyaka-tekeredett mondat, aminek így nem sok értelme van.)"

Ha tovább olvasnád Jánost, megértenéd. Kezdetben volt az Ige, ez Istennél volt. Isten ugyanis a világ kezdete előtt is volt. (lévén nem anyagi természetű). És az Ige Isten volt. Miért? Mert Isten magából bocsátotta ki, megsokszorozta saját magát. Tehát nem az Ige alakult át Istenné, hanem teljesen Istenből származott.

"És az idegen fajt ki teremtette? Egy nulladik idegen faj? És azt?" - mert ez Istenre nem igaz?"

Nem, miután Isten nem anyagi lény. Isten maga az első ok, a teremtő energia. Az egész egyszerűen VAN.

"Olvasd el a fenti idézetet Jánostól és ha te tudod, hogy mi az ige, akkor várnám válaszod."

Remélem érthető voltam.

2011. nov. 25. 22:10
 12/14 anonim ***** válasza:

"És az idegen fajt ki teremtette? Egy nulladik idegen faj? És azt?"

Az anyag önszervező képességéről már sok mindent tudunk.Bármilyen hihetetlen ,az lenne a csoda,ha élettelen lenne az Univerzum (minden felsőbb segítség nélkül).Elég,ha csak 1 milló évvel idősebb faj (ami nem igazán nagy lépték),biológiai megfigyelés (kutatás) céljából létrehoz egy fajt valamelyik életre alkalmas égitesten (inkubátor).Mi is ugyan ezt tesszük sok nálunk egyszerűbb fajjal,hadi illetve orvosi célból.Más miért ne tenné ezt,csak egy fokkal nagyobb léptékben?Mi is képesek leszünk rá idővel.Nem egyszerűbb ez a verzió?Lehet,hogy hülyeség amit megfigyeltem az életben,de általában a legegyszerűbb megoldások a legjobbak.Ha hihetünk annak a "tolószékes hülye gyereknek",akkor már az Univerzum születése se igényelt semmilyen "isteni" beavatkozást.Egyszerűen még nagyon sok tanulnivalónk van.Isten játszótere egyre kisebb,ahogy felfedezzük a környezetünk.

2011. nov. 26. 23:34
 13/14 A kérdező kommentje:

L és 72%-os: nagyon össze zavartatok és a saját bibliámat is átnéztem, lehet, hogy az enyém nem arról ír, mint a tietek:

"..Így van, kedves kérdező, arra utaltam, hogy Krisztus volt.."

Hogyan lehetett Krisztus, mikor a jézusi nemzetség táblában feketén-fehéren le van írva, hogy Ádámtól 2750 év telt el, mikor Máriától megszületett Jézus (utána számolhatnál, mert lehet, hogy pontatlan vagyok). Vagy a te vallásodban (nem írtad, hogy melyik) az Ó-testamentumi leírások nem számítanak? Nálam Jézus Krisztus "csak Isten fia", aki miután a mennybe ment, ül az atyaisten jobbján és ítélkezni fog (hogy ülhet valaki a saját maga jobbján?). Ha meg sokszorozza magát, akkor annyi isten van, amennyit akar.

"..Nem, miután Isten nem anyagi lény. Isten maga az első ok, a teremtő energia.."

Két dolgot vet fel nálam a válaszod:

- ha nem anyagi lény, hogyan tud anyagot előállítani (teremteni) illetve mi a technikája?

- ha teremtő energia, akkor az miből lett (az nem válasz, hogy mindig van, ennyi erővel én is lehetek mindig)?

Köszi.

2011. nov. 27. 20:10
 14/14 munyamunya ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Krisztus saját bevallása szerint a mennyből, Isten mellől jött el a földre, és oda is ment vissza. Páltól tudjuk, hogy az Izraelt a pusztában vezető lény is a Krisztus volt, akkor még szellemi formában, mint Isten Angyala, Orcája, dicsősége.

Vagyis a Felkent léte - aki földi élete során a Jézus/Jahosuha/"Yah a szabadító" nevet is megkapta - nem földi születésekor kezdődött. Ő az Atya mellett volt a kezdettől fogva. Természetesen nem azonos sem személyében, sem semmi más formában AZ Istennel. Ő az Isten egyszülöttje, és elsőszülött is sok atyafi közül, vagyis egy olyan lény, aki hűségéért és engedelmességéért megkapta a hatalmat az egész világ felett, és akit sokak fognak követni, akiket szintén feltámaszt majd az Atya, akik szintén megdicsőült testet kapnak majd, és akik ugyanúgy lesznek a Mindenható fiaivá, ahogyan a Krisztus már most az.

2011. nov. 28. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!