Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Van köztetek olyan,...

Hívők! Van köztetek olyan, aki elhiszi a bibliában szereplő teremtéstörténetet, Noé bárkájának a történetét és a többi abszurd dolgot?

Figyelt kérdés
És ha igen, akkor miért?

2011. nov. 17. 21:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
60%
rengeteg scifi-re és fantasy-ra igaz, hogy számos igaz dolog is van benne. ettől még nem lesznek úgymond "igazak".
2011. nov. 18. 12:33
 12/28 anonim ***** válasza:
48%

Igen, a Te szemszögedből nézve.

Én meg ismerem a saját életemet, és tudom, hogy a Bibliában szereplő Isten az, aki velem van.

2011. nov. 18. 12:48
 13/28 anonim ***** válasza:
60%
de ezzel még mindég nem tudtál érvelni a Biblia mellett, hogy Te ismered a magad igazságát, az szép és jó, Neked.
2011. nov. 18. 12:50
 14/28 anonim ***** válasza:
48%
Nem is akartam jobban érvelni a Biblia mellett. Az volt a kérdező kérdése, hogy elhiszem-e, és hogy miért.
2011. nov. 18. 12:58
 15/28 anonim ***** válasza:
60%
világos..
2011. nov. 18. 13:11
 16/28 anonim ***** válasza:
48%

.Aczél. válaszolónak:

"az hogy éjjel nem tudok írni, részlet kérdés."--> Ebben igazad van, bocsánat.

"manipuláció-ellentmondások: ha összeválogatják azokat az írásokat egy könyvbe, amelyek Krisztus isteni származását emelik ki stb. akkor azoknak miért kéne ellentmondásosnak lenniük?"-->Egyáltalán honnan veszed azt, hogy az Egyház döntötte el hogy mi legyen benne a Bibliába?

Csakhogy tisztázzuk a dolgokat: Az Ószövetségi kánon már az i.e. IV. század körül lezárult, amikor még Jézus eljöveteléig volt pár száz év. Az pedig, hogy nem tudatosan válogatták össze az írásokat onnan is tudjuk, hogy a Zsidók a Messiási jövendölések ellenére sem ismerték fel Jézus Isteni eredetét. Sem Jézus születése előtt a próféciákból, sem utána, amikor elvetették.

Az Újszövetségi kánon az Őskereszténység körében keletkezett az I. század második felében, és már akkor elkezdék az Újszövetségi iratok összegyűjtését (Lásd 2Pét 3,15-16, Júd 1,17-18) Itt érvényesül Ésaiás próféciája a Bibliai iratokra amelyet az i.e. 8. században jövendölt, hogy a Lélek lesz az, aki segít a gyűjtésben. Nembeszélve arról hogy a II.-IV. századi Egyházatyák már hivatkoznak bizonyos Bibliai könyvekre

Teljesen hibás tehát az a feltételezés hogy Konstantin Császár döntötte el, hogy mi kerüljön bele a Kánonba. Egyébként ha ismered az Egyháztörténetet, akkor tudod hogy i.sz 303-313-ig volt egy nagyon kegyetlen keresztényüldözés, majd a 313 után adta ki Konstantin az úgynevezett türelmi rendeletet amivel hatalmi pozíciót kínált a Keresztényeknek. Mivel nem tudta elpusztítani őket, így úgy döntött hogy együttműködni jobb lesz velük. Bár hozzáteszem volt egy réteg a Keresztények körében, amely ezt nem fogadta ezt az ajánlatot és hűségesek maradtak Krisztushoz. Nos ők üldözést szenvedtek csak úgy, mint később az úgynevezett előreformációs mozgalmak közül a valldensek, vagy Husz János és követői, akik a Bibliát próbálták népszerűsíteni az életüket sem féltve.

Tehát, IV. század elején már régen volt egy kialakult kánon, és ezt a hatalmi kereszténység csak megerősítette, majd évszázadokra félretette, és behozta az olyan pogány elemeket a Kereszténységbe mint a december 25 és a többi, és ezeket hirdették a Biblia helyett!

Tehát ez az összeesküvés elmélet a Bibliával kapcsolatban azért is nem áll meg a helyzet magaslatán, mert Rómának nem volt érdeke a Bibliát hirdetni. Ők a Római pogány szokásokat öltöztették Keresztény mezbe és azt nyújtották az embereknek.

A tridenti zsinat az egy más dolog, de ha alaposan utánananézel akkor alapos információkat találhatsz arról is.

2011. nov. 18. 15:25
 17/28 anonim ***** válasza:
56%

A darwin elmélet már megbukott ami a Bibliába van az mind beteljesülni látszik.

http://www.youtube.com/watch?v=t1l0W8AwAZ4

2011. nov. 18. 17:21
 18/28 anonim ***** válasza:
30%

.Aczél.!

"sok példát írtál, de pl. a betegségeknek vagy a pontatlan tudományos módszereknek nagyon kis mértékben van közük a témához. "

A tudomány, mint hitrendszer, így olvasd..:)

"Krisztus hivatkozott Noéra: és? Te is hivatkozol. "

Ha valaki keresztény, annak jelentése, Krisztus követő, tehát, hogy én mit mondok, az szinte tök mindegy. Ennek olvasatát szintén olvashatod a válaszomba, miszerint, ha nincs teremtés, hazudott Mózes, hazudott Krisztus. Márpedig a teremtés elfogadhatóságát számomra szintén vázoltam.

"Biblia: itt valamiért Constantinusz császár neve ugrik elő.. talán ő rendelte el az összeállítását, a megfelelő írások kiválogatását és egy könyvbe foglalását? legalábbis én így tudom, ez nem azt jelenti hogy így tudom, de mégis reálisabb mint amit a vallásosok hisznek róla. "

Az ószövetséghez vajmi keveset nyúlhatott bele, mivel ezek héber "fennhatóságú" iratok, amit pedig az újszövetséget illeti, magad is összevetheted az apokrif írásokat az újszövetséggel, és akinek van egy kis füle a hallásra, maga is láthatja, hogy miért nem oda illő.

" az időt az ember teremti"

Igen, talán te tudsz valamit teremteni? Egyetlen hajad szálát sem tudod fehérré vagy feketévé változtatni, mit teremtesz te? Az időben élsz és nem te alkottad. Minden napod tanúbizonyság erre.

"ha a 0. napon csak Isten volt, és ő indított mindent, mi volt Isten előtt? "

Klasszikus, de gondolkodóra valló kérdés. Meg van írva, mindent ő alkotott. A teret, az univerzumot, a földet, a mennyet, a vizeket, és mindent, mi azokban van. Az időt is. Te és én vagyunk az időbe és a térbe bezárva.

Üdv: L

2011. nov. 18. 17:35
 19/28 anonim ***** válasza:
60%
köszönöm a reakciókat, megpróbálok majd a téma komolyságához mérten válaszolni.
2011. nov. 18. 17:39
 20/28 anonim ***** válasza:
39%

Nekem saját hitem van, akkor válaszol(hat)ok:

Elolvastam a teremtés történetet is és megnéztem az ős bumm-ot is.

Akik azt írták, hogy mi volt az ős bumm előtt, azok elfelejtik megkérdezni saját maguktól, hogy mi volt isten előtt, illetve ki teremtette az istent. Nekik természetes, hogy isten mindig volt, de hogy miért azt ők sem tudják. Az univerzum is tágulhat és zsugorodhat, körforgásban. Tehát nincs kiinduló pont.

A teremtést elfogadom, mert az ókori népek mitológiájában mindegyiknél a Földön kívülről érkeztek a teremtők. Nézd meg a sumér – akkád, az egyiptomi, a kínai és az inka mítoszokat, nagyon érdekes és hasonló a bibliai teremtéshez.

A mítoszokban a semmiből, az „őslényből” (ősvíz) vagy a káoszból teremtették a világot. Az okát és célját sehol sem tárják fel. A folyamatok végén azonban megjelenik az ember!

Nos akár kik is készítették az embert a "működésbe" a saját lelküket adták bele és azt mondták, hogy sokasodjál, szaporodjál. Elképzelhető, hogy egy közönséges bioenergia tenyészet,- vagy akkumulátorok vagyunk, mert a lelkünk halálunk után visszatér a teremtőhöz (és felhasználják).

Ha sok lélekre van szükségük, akkor jönnek a háborúk, járványok, földrengések és az isteni elpusztítás. Ez volt az özönvíznél is és a kiválasztott ember örökítette tovább az emberiséget. A következő a világégés lesz, amikor Illés megjelenik tüzes szekerén és mindenki (az ember is) elpusztul - ez lesz a végső lélekfelszabadítás.

No én így hiszek ezekben.

2011. nov. 18. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!