Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az állatok miért nem élnek...

Az állatok miért nem élnek örökké?

Figyelt kérdés
Az örök élet ígéretét ugye akkor veszítettük el, mikor Ádám és Éva az első bűnt elkövették (ettek az élet fájának gyümölcséből). De ez a büntetés az emberekre vonatkozik. Az állatok akkor miért halandók?
2009. máj. 10. 16:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Mert a vallás egy marhaság. Kaotikus az egész, a logika mindenféle nyoma nélkül.
2009. máj. 10. 17:29
 2/13 anonim ***** válasza:
41%
Ők is örökké élnek, akárcsak az emberek. Ha időnként vennétek a fáradságot és olvasnátok a Bibliát, tudhatnátok, hogy a földi lét csupán egy rövidke állomás egy romlandó testbe zárva, aminek rendeltetése az, hogy elmúljék idővel,s a lélek "tovább haladjon"....!
2009. máj. 10. 17:42
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

Sem az emberek,sem az állatok nem élnek örökké.

A biblia,és a vallásos emberek szerint sem az ember,hanem a lelke,és az emléke(ha érdemes rá) él örökké.

Egy romlott katolikus.

2009. máj. 10. 18:00
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
Az állatoknak lett örök élet ígérve?
2009. máj. 10. 18:09
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

Mert az öregedési folyamat vége mindenképpen a halál...most nem írom le végig, hogy hogy is megy ez, mindenesetre biológia, és kész. Mi sem élünk örökké, és az Ádám-Éva sztori azért van úgy megírva, ahogy, mert örökké nem tudnánk élni!

A testünk elenyészik. A lelkünk továbblép...talán...és lehet, hogy a mennybe jutunk, lehet hogy újra leszületünk...

(Mellesleg biológiai értelemben véve mi is állatok vagyunk, mégpedig főemlősök.)

2009. máj. 10. 19:46
 6/13 anonim ***** válasza:
40%

A vallások lehet hogy kaotikusak, s logikátlanság nyoma mindenütt, de nem az igaz imádatban. Ergo, nem a bibliai igazság. Na, ezt kevesen ismerik.

S azok sem, akik gyenge érvekkel kifejezésekkel élve jönnek ide.

2009. máj. 10. 20:56
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
Én már felhagytam azzal, hogy logikát és észérveket keressek a bibiliai történetekben, szerintem te is add fel :) inkább fogd fel úgy a bibiliát, mint egy tanító jellegű mesekönyvet...minden történetnek vagy egy tanulsága, amit érdemes megfogadni,ha jó lelkű akarsz lenni...a biblia nem történelemkönyv,nem is kell úgy kezelni
2009. máj. 11. 14:40
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, és sajnálom, hogy valaki mindenkit lepontozott! Biztos nagyon "jó móka" volt... :)
2009. máj. 15. 00:21
 9/13 anonim ***** válasza:
EZ EGY NAGYON JÓ KÉRDÉÉÉÉS :DDDD amúgy is vicces a biblia itt ott, de erre még nem gondoltam...biztos kiszökdöstek amikor kinyílt a kapu, így ők is büntibe kerültek, a bentmaradtak meg nem szaporodtak kint...vagyis az örökéletű állatok (a tűzokádósárkány meg a pegazus stb.) még mindig a Paradicsomban vannak és boldogan élnek...
2009. máj. 21. 06:46
 10/13 anonim válasza:

Azon gondolkodtam, hogy itt lehet a kulcs a kérdésedre:

Ádámnak pedig azt mondta: Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről megparancsoltam, hogy ne egyél, átkozott legyen a föld miattad! Ter 3,17

Éva és Ádám hibája miatt az örök élet a földre is átterjedt, a növényekre és az állatokra is.

Ami izgalmas, hogy Isten az Édenben olyan növényeket adott ételnek, amiket, ha leszakítanak, akkor a növény nem hal bele (gyümölcs, magos füvek, fű). Tehát az étkezés nem jelentette a többi élőlény elpusztítását.

2009. máj. 27. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!