Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A papoknál megköti-e a vallás,...

A papoknál megköti-e a vallás, hogy milyen zenéket hallgathatnak, illetve filmeket nézhetnek?

Figyelt kérdés
Hallgathatnak-e mondjuk rockzenét (persze azokra gondolok, amelyeknen nincsenek vallásellenes számaik)? Nézhetnek-e akciót, bűnügyi filmet, horrort, thrillert és ilyeneket?
2011. nov. 5. 23:15
1 2
 11/18 anonim válasza:
48%
Ismerek motoros papokat meg rockosokat szentem nem baj! Egy kicsit hülyeség megszabni más stílusát a vallása miatt olyan beszűkült!
2011. nov. 19. 10:33
 12/18 anonim ***** válasza:
73%

Szia, Pál apostol így fogalmazott: "Mindent lehet nekem, de nem minden használ!", szerintem ez jól megfogalmazza a lényeget. Lehet Marilyn Mansont hallgatnia a papnak, de ha Istennek szentelte az életét, akkor nagyobb esély van rá, hogy olyan témájú dalokat is szeretne hallgatni.

A "buszmegállóban cigizik metálos pólóban" papról pedig inkább nem nyilatkoznék, hiszen egy papnak valamit képviselnie kéne, és az nem ez.

2012. ápr. 29. 12:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Látom nem érted. Egy pap nagy valószínűséggel nem azért nem fog ilyesmit hallgatni, mert valaki megtiltja neki, hanem mert nem ért vele egyet. Hiszen ha egyetértene vele, akkor nyilván nem lenne pap.

Mint ahogy én nem azért nem hallgatok Divízió 88-at, mert szociális munkás vagyok, és hülyén vennék ki magát, hanem azért, mert kicsit sem tudok egyetérteni azzal, amit "képviselnek".

2012. ápr. 29. 12:31
 14/18 mus musculus ***** válasza:
100%
Az utolsó kettő mondta ki a frankót. Nincs szükség a tilalomra, mert aki papnak megy, eleve más beállítottságú. Ennyi.
2012. ápr. 30. 00:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Akárkinek lehet akármilyen stílusa,ezt nem köti ki semmilyen vallás:)
2012. aug. 10. 17:21
 16/18 Kövesdi Vilmos ***** válasza:
A lelkész is megfelelj neked? Akkor leghamarabb holnap válaszolok. Vagy b: a Ferencesek. Akkor viszont ki tudja?
2012. szept. 20. 18:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Tibi atya <3
2014. júl. 5. 15:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, nem. Nekik is megvan a maguk egyéni ízlése, azt hallgatnak, illetve néznek, amit akarnak.

Én pl. ismerek egy apácát (volt sulimban tanít), aki nagyon szereti a musicaleket. Egy másik meg kölcsönkérte tesómtól az Evanescence kazettámat (jó régen volt már :-D) és tetszett neki.

2014. júl. 5. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!