Mi a garancia arra, hogy ha jól viselkedek, akkor a mennybe jutok?
Annyian átvertek már, annyian kiröhögtek, annyian hazudtak már, annyian szemetek voltak velem.
Mi a garancia arra, hogy ezek az emberek majd "megbűnhődnek" a pokolban?
És mi a garancia arra, hogy ha Én ne verjek át senkit, ne lopjak meg senkit, ne hazudjak senkinek, és ne verjem be a poféját senkinek akkor majd én a mennybe jutok, mert olyan rendes,m és jó voltam?
Mert szerintem az a igazi büntetés, ha itt a földön minden ilyen hazug, csaló, átverős embernek beverjük a pofáját, és akkor majd szenvedni fopnak a bűneik miatt.
Mért,velem szerinted nem voltak szemetek.csak veled?
Nincs garancia,nincs menny.Az ember bűnhődése önmaga lelkiismerete által megy végbe,nem a halála után,amikor
nem érez vagy tud semmiről.
Te milyen jogon ítélkezel mások fölött?Ki vagy te,hogy pont
te mondod meg,ki bűnhődjön és ki nem?
Szia!
Szerintem a klasszikus értelemben vett meny és pokol nincsen így garancia sincsen.
Ha jót akarsz tenni tedd, mert szereted Istent és ő ezt örömmel látja.
Ha jót akarsz tenni tedd, mert szereted az embertársad és ő ezt örömmel fogadja.
Jó cselekedet = öröm Istennek és embernek.
Ha jót cselekszel, mert cserébe vársz valamit = önző vagy és ma a világban szinte mindenki csak magáért tesz jót másokkal.
Garancia nincs! (Akik előttem ezt írták, azok gondolkodnak jól.)
Egy okfejtést megér, ha végig gondolod, amit a keresztény vallás hirdet (megér egy misét):
- mivel az élő, vagy holt tested sohasem jut egyik helyre sem, így a mai formádban már semmit sem fogsz tapasztalni sem a mennyekről, sem a pokolról,
- kerülhetsz bárhova (ha hiszel benne) a végső feltámadásnál szintén nem érzékelsz semmit mert a teremtő új testet ad neked, de az már nem a mai te leszel,
- a lelked Istentől származik és ha ő jó, szeretőn féltő, gondoskodó, akkor a te lelked nem tud elromlani, mert tőle kaptad - tehát a lelkedet sem kell "megtisztítani a gyehennán" - vagy nem igaz ami a bibliában le van írva,
- esetleg ezt a mennyország/pokol dolgot a papság találta ki, ezzel vigasztalva a lelki és testi nyomorba döntött emberek ezreit, hogy majd a túlvilágon jó lesz nekik - meg a hit!
A bibliát és a hit-tanítókat lehet "ésszel is kezelni", nem kell minden maszlagot azonnal "bevenni".
Mivel isteni lélek van benned, mindig hagyatkozzál a megérzéseidre és aszerint cselekedj - meglátod Istennek tetszeni fog, ha létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!