Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy akárhogyan...

Miért van az, hogy akárhogyan is viselkedek, mindig rosszul jövök ki?

Figyelt kérdés
Nem szeretem az embereket. Pontosabban nem az embereket nem szeretem, hanem bizonyos emberi tulajdonságokat. Sajnos ezekkel nap mint nap találkoznom kell, de nem tudom őket kezelni. Az első verzió, az alapverzió az az, hogy elmondom a saját véleményemet, és meghallgatom a többiekét is. Szerintem ez így lenne korrekt, de ez nem működik. Ugyanis vagy túlbeszélnek, vagy félbeszakítanak, vagy csak kiforgatják a szavaimat. Tehát ilyenkor jön az, hogy vagy dühös leszek (mert hiába vagyok nyugodt természetű, ilyenkor képes lennék megölni az illetőt), és összeveszek vele. DE a butasággal hiába veszekszek, azzal nem érek el semmit, csak hogy a végén kinevetnek, meg hülyét csinálnak belőlem. Ha magamra erőltetem a nyugodtságot, akkor meg azt hiszik hogy "félek" és rámmásznak, és akkor is én jövök ki szarul? És nem értem ez miért van. Mit kéne tennem? Én egy normális, értelems srácnak tartom magam, akire mindenki számíthat, de már nagyon utálom az embereket, amiért ilyenek velem. Nem így kéne viselkedniük, de rajtuk nem tudok változtatni. Tehát mit javasoltok?
2011. jún. 4. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Minden esetből vond le a következtetést. Akivel kétszer már így jártál, azzal harmadszor ne kezdj semmilyen vitába, hagyd rá a dolgot.
2011. jún. 4. 12:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha dühös leszel, legyints egyet és hagyd ott valami leértékelő megyjegyzéssel...
2011. jún. 4. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha túlbeszélnek vagy félbeszakítanak, mondd nekik: végighallgatnál légyszíves, én is végighallgatlak téged!

Ha erre sem hajlandók, hagyd őket ott nyugodtan, így képtelenség beszélgetni.

(Lehet azért, hogy benned is van valamilyen hiba, amit te nem veszel észre magadon, hogy ezt váltod ki belőlük.)

2011. jún. 4. 13:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Lehet bennem is van valami, bár nem tudom mi. Talán túl konkrét elképzeléseim vannak a dolgokról, bár ez nem hinném hogy hiba, esetleg zavaró lehet mások számára. Erre tudtam csak gondolni.
2011. jún. 4. 13:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Viselkedj intelligensen és mutasd meg, hogy kulturáltabb vagy náluk.
2011. jún. 4. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!