Van ez az Ádám és Éva történet. Sok fiútól hallottam, már azt, hogy ti (nők) ettetek az almából. Lent?
Én személy szerint nem hiszek benne. Viszont eléggé felháborító számomra az, hogy ,,mi" ettünk belőle legelőször. Mint hogyha minden nő rosszat tett volna. És most akkor minden nő hibás. Ha meg már ott tartunk, hogy ki a hibás, a férfiak is ettek belőle. Akkor meg?
Én azt nem értem, hogy miért kell ezért hibáztatni.. Most mire jó ez?
Jézus azt tanítja hogy a bűnösökért jöttem nem az igazakért.
Tehát akik a nőket hibáztatják azok magukat igaznak vallják és nem jutnak be Isten országába.
Ádám férfi volt, Éva nő.
Ma is vannak ffiak és vannak nők, tehát a hasonlóság, párhuzam nem logikátlan.
Valaki felvetette Ádám, ha ott lett volna, ő bukott volna el.
Ebben ne legyél biztos, mert az ördögöt sem ejtették a feje lágyára.
Tudta, hogy a ffi oda van a nőért, és ő is a leggyengébb láncszemet támadta -így elérte mindkettőjüket.
A ffi azért evett, mert az asszony adott neki, nem ő tépte le.
Tényekből érdemes kiindulni, vagy akár egészségesen vitázni, nem fikciókból.
Normális dolog párhuzamot vonni, hogy minden nő őse az első nő, és minden ffi eredeti őse az első ffi.
Mindketen elbuktak, de egész más következménye lett mindkettőjükre nézve, olvassátok el- nem ugyanaz, hisz nem ugyanaz tették!
Nagyon jó és hasznos válaszokat írtak. Egy-két apróság kiegészítésként.
Alma - ???
A Bibliában nincs szó almáról. Csak gyümölcs.
A parancs úgy szólt, hogy az ember ne egyen belőle. Lényegtelen, hogy ki szakította le. Mindketten ettek belőle. Ráadásul utána mindketten mást hibáztattak a bűnükért. Éva a kígyót, Ádám Évát. Illetve szerintem burkoltan Istent is, mivel azt mondta neki, hogy Te adtad mellém.
Sajnos a fiataloknál szokásos dolog arra hivatkozni, hogy a másik is csinálta. Ez a senkit nem mentesít. Azért, mert ősszüleink bűnt követtek el, ez nem ad lehetőséget arra, hogy most is így legyen. Sőt! Azóta járt itt Jézus. Ahogy Ádám bűne kihatott minden emberre, úgy Jézus halála is kihat mindenkire. Jézus a mérce, nem a másik ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!