Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen lehet a delfinek hite?

Izidorkata kérdése:

Milyen lehet a delfinek hite?

Figyelt kérdés

Ezt egy könyvben olvastam:

A delfinek agya nagyobb, összetettebb, a kommunikációs jeleik az ember nyelvétől valószínűleg sokkal bonyolultabb, és árnyaltabb. a delfinek értelmei képességei tehát az emberek fölött állnak.

Valószínű ők a bolygó legintelligensebb élőlényei, öntudatuk, alkotó képességük magosabb szinten áll mint az emberi civilizáció amire a tárgyak alkotása jellemző:

ők is isten képmásai mint az ember?

Milyen lehet az ő hitviláguk?

2011. okt. 26. 22:51
1 2
 11/17 assurbanapli ***** válasza:
65%

hát te nagyon defektes vagy, hol olvastál olyan marhaságot, hogy értelmileg fölöttünk állnak"

az egész kérdés irtózatos marhaság, de szemezgessünk:

attól mert nagyobb az agyuk""- a bálnának és a neandervölgyinek is nagyobb, a szürkeállomány arányától függ

valószínűleg sokkal bonyolultabbak""- ja mi nem tudunk ultrahangcsipogni, de gondolj már bele, miről társalognak olyan magas szinten? háton ússzak v hason?

miért volna hitviláguk? tényként kezeledxdxdxd

a saját idiótaságod?

mennyé aludni!

2011. okt. 28. 16:02
 12/17 assurbanapli ***** válasza:
milyen lehet a filatáskák hite?
2011. okt. 28. 16:39
 13/17 A kérdező kommentje:

a delfinek sokkal inteligensebbek mint az ember, de nem stréberkednek. Viszont természetes inteligenciájuk révén tisztábban látnak mint mi a siralmas, bár hősies tudomány történetünk jelenlegi fokán.

A delfinektől csak egy inteligensebb lény él a földön, a Giliszta. Ugyanis minden giliszta egy egységes lényként működik telapatikus képességük révén. minden giliszta olyan mint egy agysejt egy gigantikus agyban. És ez a jósáos alkotó lény fő célja hogy tisztítja és termővé tegye a földet.

Ezeket az információkat nyú edzses könyvekben találtam.

( természetesen én is röhögök miközben írom ezeket a titkos tudásokat:)

2011. okt. 28. 21:44
 14/17 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című könyvet.
2011. okt. 29. 13:23
 15/17 anonim válasza:
ilyen hulye kerdest h lehet feltenni
2011. nov. 5. 15:30
 16/17 A kérdező kommentje:

azé mert te nem érted a kérdést attól még lehet jó kérdés!

Ha valaki túl hülye ahhoz hogy megértse akkor nem muszáj foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Szerintem az emberi inteligencia nem az inteligencia legmagasabb formája, élnek olyan élőlények akiknek gazdagabb a személyiségük, fejletebb a kúltúrájuk, és többet tudnak a világról mint mi.

És a kérdésem jogos mert a civilizáció egyik csúcsteljesítménye, és mozgatórúgója a vallás, tehát a tőlünk fejletebb élőlények is rendelkeznek vallással.

vannak objektív tények a világba: ilyen Isten létezése aki a világmindenség oka, és fentartója. És objektív tény az is hogy a világmindenség alaptermészete a harmónia, rend, szeretet, szépség. Létezésünket öszhangba hozni a lét alaptörvényeivel minden ember feladta, ez a vallások célja. És szerintem a tőlünk fejletebb értelmiképességel rendelkező állatok hitének is ez a központi gondolata.

2011. nov. 6. 13:34
 17/17 anonim válasza:
Nem tudom pontosan, de nagyon vizes lehet............
2011. nov. 11. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!