Hallottátok hogy hazugság a "23 perc a pokolban"?
Itt olvastam hogy, 23 perc a pokolban című "mű" csak egy előre megírt, kitalált forgatókönyv ezt az angol nyelvű oldalt(Ajánlott a google fordító):
Például a könyvben lévő cápatámadás nem igaz, semmi feljegyzés nincsen róla. Ahogy a lányával kapcsolatos 25,000 dolláros gyorshajtás sem, nincs olyan magas összeg a törvényben. De ha nem elég akkor nézzetek körül a youtube-on, hogy az egyik videoban arról számol be hogy miután lenyugodott kirohant a konyhában egy pohár vízért egy másik videoban pedig már úgy említi hogy megkérte a feleségét hogy hozzon egy pohár vizet. Ezenkívül a legtöbb szent ige szimbolikus, képes jelentését csak úgy megcsavarja saját értelmezése szerint.
@rejehw:
Neked milyen Bibliád van?
Csak érdeklődöm; mert néha feltűnik itt <covenant> is és te is, de igazán érdemben még nem szóltatok hozzá a témákhoz. Szerintem a Politikában sokkal jobbak vagytok; legalábbis ott egyetértettem veletek. :)
@rejehw:
Én azt kérdeztem, milyen Bibliád van.
Erre nem válaszoltál rendesen, hanem előszedtél egy linket, amelyben egy táblázat mutatja, melyik angol nyelvű fordításban hányszor szerepel a "hell" szó; azután meg egy elég részletes magyarázatot ad, hogy mely héber ill. görög szavakat fordították így, ezeket az eredeti szövegekben hogyan és mire használták, és a többi, és a többi.
Sajnos csak középfokúm van angolból, így meg elég nehéz a szakszavakkal telezsúfolt szöveget olvasni, ezért próbáltam inkább csak a lényeget felfogni. Azt hiszem, sikerült. De majd még nekiugrom még egyszer.
Megnéztem a főoldalt, és belekukkantottam néhány egyéb írásba is. Nekem egyelőre megbízhatónak tűnik, bár semmit nem találtam a honlap tulajdonosairól.
Úgyhogy köszönöm a linket, valószínűleg hasznos lesz. :)))
Te viszont egy svindler vagy. Belenéztem néhány kérdésbe; a válaszaid alapján se vallásos, se hívő nem vagy, sőt, h.lyének nézel minket. Köszi. :)
Nem lett volna tisztességesebb ezt leírni? Bár akkor most egy jó kis linkkel szegényebb lennék... :)
Csak szíves tájékoztatásul - és hogy a kérdésre is válaszoljak már: Nem olvastam a könyvet, kívül esnek az érdeklődési körömön az ilyesmik. Kb. azóta, hogy olyan 15 évvel ezelőtt olvastam egy hasonlót, és nem igazán tartottam hitelesnek. De nem az én dolgom ezt eldönteni.
Fundi keró vagyok, de nem hiszek egy olyan pokol létezésében, ahol démonok / szellemek kínoznak embereket; olyanban meg pláne nem - talán katolikus elképzelés? -, amelyben tűzön vagy üstben sütögetik - főzik őket... Ez nettó marhaság, ilyenről szó sincs a Bibliában. Még az enyémben sem. :)
Kedves kérdező!
Én nem háborodok fel azon ha valaki nem hisz a pokol létezésében. Nem azért védem az igazságot, mert horrormániás vagyok, és élvezném a félelemkeltést. Először is tisztázni kell, hogy ahol nincs semmi félelem, ott nincs semmilyen javulás se, mert a javulás előtt mindig az Isten szerinti félelem és a bűnbánat jár, aminek a gyümölcse, az ember üdvössége:
2Kor 7:10 "Mert az Isten szerint való szomorúság üdvösségre való megbánhatatlan megtérést szerez; a világ szerint való szomorúság pedig halált szerez."
Csak az megy el orvoshoz, aki felismeri magán hogy beteg. Az meg egyenesen rohan az orvoshoz, aki tudja hogy a betegségének halálos szövődményei is lehetnek ha nem veszik kezelésbe.
Az ördög ravasz, okosabb az embereknél, és tudja hogy senki sem akar a pokolba jutni, mindenki a mennybe szeretne kerülni. Ezért vagy tagadja a pokol létezését, vagy kitalál különböző tanításokat. Egyik fájdalomcsillapító tanítása az ördögnek, hogy az istenteleneknek nincsen örök büntetésük. Ez úgy is hangozhat, hogy: "a sír a pokol", tehát az istentelenek nem jutnak többé öntudathoz, nem támadnak fel, vagy pedig megédesítve, hogy a bűnösök még haláluk után ezer esztendeig bűnbánatot tartanak, mielőtt sorsuk örökre eldőlne. Ezeket a tanításokat vették át sok keresztény felekezetben. Azok számára, akik az írást sokat olvassák, ahhoz, hogy ez hihetőnek tűnjék előttük, azt a mesét találta ki a Sátán, hogy az istentelenek büntetése az azonnali megsemmisülés lesz, persze figyelmen kívül hagyja a Máté 25,46-ban Jézus mondatát: „És elmennek majd az örök gyötrelemre,” s hogy ezeknek az istenteleneknek mindnek, akiknek nevei nincsenek az élet könyvébe beírva, követniük kell az ördögöt, a fenevadat és a hamis prófétát a tűz- és kénkő tavába, mert a Sátán rászedte őket, ahol: „Kínoztatnak majd éjjel és nappal, örökkön örökké.” (Jel. 20,10.15)
A mesének e változata (a purgatóriumos változat) ugyan nem tagadja azt, hogy pokol van. „A keresztyén bűnösöknek” valamilyen ideiglenes poklot rendelt büntetésként Isten, amelyből ki lehet kerülni. Ha eleget szenvedtek, hogy bűneiket „levezekeljék”, vagy még könnyebb midőn, hogy hozzátartozói és barátai kiváltják őket onnan bizonyos összeggel. Ennek a mesének nyoma sincs az írásban, teljesen alaptalan. Azok számára, akiknek ez a fajta fájdalomcsillapító nem hozott enyhülést, mert nem tudták maguktól elvetni azt az igazságot, hogy van egy hely, a pokol, ahol örök kín van, lásd: (Luk. 16,19-31), kitalált a Sátán egy csomó nyugtatószert, amely mind azon az alapgondolaton nyugszik: „Hát persze, hogy van pokol, ahol egyesek az örökkévalóságot élik, de te ne nyugtalankodjál, te nem kerülsz oda.” Vannak, akiket azzal nyugtat meg a Sátán, hogy azzal az egyetlen „engedelmességgel”, hogy megkeresztelkedett, elkészítette magát a menny számára, nincs szüksége belső bizonyosságra, sem a Szellem bizonyságtételére (Róm 8,16), sem újjászületésre, sem arra hogy új teremtésekké legyünk. (2.Kor. 5,17, Gal 6,15)
Számtalan ember, aki azt tanulta, hogy nem kell a kárhozattól félni, későn fog rájönni arra, hogy egy hang azt mondta neki: a pokol nem egyéb, mint a sír. Milliók kárhoznak majd el, mert hittek a hazugság prófétáinak, akik ezt mondták nekik: „Nem kell félni, a szeretet Istene nem fogja teremtményeit a kárhozatba taszítani!"
De éppen az a dolog, amelytől megmenekülésüket remélik a bűnösök, az fogja őket elítélni az ítélet napján. Ez pedig nem más, mint Isten szeretete és jósága, éppen ez fogja kárhoztatni őket. Hiszen ha Isten jó, akkor a természetéből adódik, hogy meg kell büntetnie a gyilkosokat, paráznákat, perverzeket, tolvajokat, hazugságot szeretőket, Istenkáromlókat, bálványimádókat, varázslókat, részegeseket. Isten megbünteti a bűnt, bármilyen legyen is az. Mi hágtuk át a törvényt, de Ő fizette ki a büntetést, azoknak akik megbánják és elhagyják a bűneiket.
Akik idegen hangot követnek (az ördög hangját), azok nem Isten gyermekei. Isten gyermekei hallják és követik a pásztoruk hangját, mert az igazi pásztor az életét adta értük. Viszont akik idegen hangot követnek, akik hisznek az ördög tanításának, akiket a hamis Ígéretek elcsaltak a szabadságtól, akik az igazság útját elhagyták, csak egy végük lehet, ez a halál és a kárhozat. Minden hamis tanítás azt a célt szolgálja, hogy lehetőleg a lelket, de a testet is a pokolba taszítsa. A sátánnak egyetlen érdeke van az embereknél, az, hogy a szellemüket, testüket és lelküket is "megsemmisítse". Célja az, hogy a pokolba taszítsa őket, vagy hogy olyan dolgokra késztesse, amelyek odajuttatják őket.
Milliók, mulasszák el az utolsó alkalmat Krisztus keresésében és a pokol örök szenvedésébe esnek bele, mert a hazugságra hallgattak.
Kedves Kérdező!
Te melyik állásponton vagy az alábbiak közül?
a) Te tudod, hogy nem létezik a pokol.
b) Csak úgy gondolod, hogy nem létezik.
c) Csak reméled, hogy nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!