Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Bort isznak vizet prédikálnak?

Bort isznak vizet prédikálnak?

Figyelt kérdés
nem értem a katolikus papok egy részét. Olvastam itt már nem egy kérdést arról, h nem adják össze a párokat mert egyik elvált. Nekem is van két ilyen ismerösöm is, akiket nem adtak össze ezért. Ez mind oké nem leht. De nálunk minden papnak itt a városba van legalább két gyereke barátnöje élettársa. Bmwvel járnak dolgozni stb. Akkor ez hogy is van? Pároktól megtagadják a házasságot de nekik lehet barátnöjük,gyerekük?
2011. okt. 13. 11:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
12:12, hát igen... Az megoldaná a dolgot, hogyha a papok felszentelés előtt házasodhatnának. (Egy pap már ne rohangáljon nők után, de előtte köthessen házasságot.)
2011. okt. 13. 12:16
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen vannak olyan papok, akik bort isznak és vizet prédikálnak. Mellettük pedig tisztelet a kivételeknek, akik a hivatásuknak élnek.

Az ókeresztényeknél nem voltak ilyen értelmetlen szabályok. Mindenki "pap" volt, és a tisztségeket alkalmasság szerint osztották: "szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos...a diakónusok egy feleségű férfiak legyenek, a kik gyermekeiket és tulajdon házaikat jól igazgatják." (Pál Timótheusnak írt első levele 3. fejezet).

A válás pedig nem volt tiltott dolog: "Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten...Feleséghez köttettél? Ne keress elválást. Megszabadultál feleségedtől? Ne keress feleséget. De ha veszel is feleséget, nem vétkezel; és ha férjhez megy is a hajadon, nem vétkezik; de az ilyeneknek háborúságuk lesz a testben." (Korinthusbelieknek írt levél 7. fejezet)

Az általad említett szabályokat csak a Római Katolikus Egyház hozta...

Üdv. Péter

2011. okt. 13. 12:37
 13/19 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem adják össze azt aki elvált, az nem a papok hibája. Van egy egyházi törvény, hogy ez nem lehetséges, és a papoknak ezt be kell tartaniuk. Egy pap az egyház szervezetében az egyik legkisebb a hierarchiában, hiszen engedelmeskednie kell a püspököknek, érsekeknek, ez utóbbiak pedig a pápának. A papnak muszáj betartania az előírásokat, márpedig ha az egyik félnek már volt katolikus esküvője, akkor nem adhatja őket össze semmiképp.

Az, hogy a te városodban minden papnak van barátnője, élettársa, meg legalább 2 gyereke, ezt te honnan tudod? :) Ott voltál amikor csinálták azokat a gyerekeket? vagy honnan tudod, hogy a pap gyerekei? Az hogy barátnője / élettársa van, ezt megint honnan tudod? Leskelődtél az ablakon amikor zajlottak a dolgok? :) vagy mégis honnan? Ilyen erővel én meg azt mondom, hogy tegnap jöttem haza a Holdról, bizonyítsd be...

2011. okt. 13. 20:54
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó..!

Ha az utcán kézen fogva mennek egy nővel, te minek is neveznéd?vagy mikor a misén az egyik gyerek úgy megy oda hozzá h apu!Ők nem titkolják, felvállalják!

Elég primitív gondolkodásod van ha azt gondolod, h egy pap után leselkedek :D

2011. okt. 14. 07:35
 15/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ezt kétlem, hogy nyíltan felvállalnák, és kézenfogva mennének az utcán a nőjükkel. Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni, mert a püspökük azonnal felfüggesztené őket a hivatalukból. Ők cölibátust fogadtak, és ezeket a szabályokat be kell tartaniuk. Ha pedig valóban kézenfogva mennének az utcán egy nővel, akkor jelentsd be az illetékes püspökének, csinálj róluk egy fotót, és a püspök biztos hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a papságból.

Eszembe jutott még valami: nem lehet hogy te a diakónusokról vagy akolitusokról beszélsz? Ugyanis ők is fehér ruhába öltöznek, prédikálnak, temetnek, esketnek stb, mindent csinálhatnak a gyóntatáson és a misézésen kívül. Nekik lehet nőjük, gyerekük, családjuk. Nem lehet hogy nem vagy tisztában az egyházi fogalmakkal, és ezeket az embereket nevezed papnak?

2011. okt. 14. 09:14
 16/19 A kérdező kommentje:

Azért ennyire h*lyének ne nézz kérlek :D

ök rendes katolikus papok, misét tartanak stb.

ám nem kenyerem más embereket tönkretenni h felfüggesszék öket. Csak nem értem mért megy olyan papnak aki nem tartja be a szbályokat csak azokat amiket ö jónak gondol.

2011. okt. 14. 09:48
 17/19 anonim ***** válasza:
Eléggé tisztában vagyok az egyházi dolgokkal, egyházi törvénykönyvet is olvastam már. A Katolikus Egyház papsága egy szilárd hálózat, melynek tagjai folyamatos kapcsolatban vannak egymással. illetve feletteseikkel. Szóval ezt a nővel való kézenfogva járkálást még mindig kétségbe vonom, mert ennek nagyon súlyos büntetés lenne a következménye. És ugyan mi késztetne egy papot arra, hogy ekkora botrányt csináljon magának? Ígyis rágalmazzák éppen elég sok hülyeséggel a papokat, nincs szükség még pluszba ilyenekre...
2011. okt. 14. 10:00
 18/19 A kérdező kommentje:
Szived joga h ne hidd el. Biztos halucináltam vagy nem látok, de akkor jópár ember sem lát jól a városba. Köszike a normális válaszokat. Péter a te válaszod télleg alapos volt, köszönöm neked.
2011. okt. 14. 10:18
 19/19 A kérdező kommentje:
Szived joga h ne hidd el. Biztos halucináltam vagy nem látok, de akkor jópár ember sem lát jól a városba. Köszike a normális válaszokat. Péter a te válaszod télleg alapos volt, köszönöm neked. Szép napot
2011. okt. 14. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!