Ket dolog ami Szentharomsagot megsemmisiti. Ezt hogyan tudnatok megvalaszolni? tobbi lent
"Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” „Miért mondasz engem jónak? - kérdezte Jézus. - Senki sem jó, csak egy, az Isten."
Mark 10, 17-18
"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya."
Mark 13, 32
Az Atya egy a Fiuval tehat csak egy Isten letezik.
"Az Atya egy a Fiuval tehat csak egy Isten letezik."
(Ján 10:30 Én és az Atya egy vagyunk.)
Így van. Nem értem, ez mennyiben cáfolja azt, hogy Jézus Krisztus Isten, isteni személy, egyenlő Istennel stb. Sőt, inkább megerősíti.
"Ján 5:26 Mert amiként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában."
Csak Istennek lehet élete önmagában, minden más létező Istentől függ. A Fiúnak viszont élete van önmagában, ugyanúgy, mint az Atyának, tehát a Fiú Isten.
"Ján 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt."
Úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Úgy... miként = "ugyanúgy, mint", "pontosan ugyanannyira", "ahogyan". Nem kevésbé, és nem is jobban. Ugyanúgy: azaz Istennek kijáró tisztelettel.
"Ján 1:1 Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige. [theosz én ho logosz]
(...)
Ján 1:14 És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal."
De ezeket nem azért írtam le, hogy Jehova tanúit győzködjem, mert ők elvannak a maguk átírta Bibliájukkal, a maguk értelmezésével, nem érdekli őket mások véleménye. Csak azért írtam le, nehogy őmiattuk elbizonytalanodjon valaki. :)
Szerencsére János apostol egyértelműen fogalmaz a hozzájuk hasonlókkal kapcsolatban:
1Ján 2:23 Senkiben nincs meg az Atya, aki tagadja a Fiút. Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.
(Tp.)
(János 10:30) "Én és az Atya egyek vagyunk."
Ezt a hibás és a szövegkörnyezetet nem figyelembe vevő érvelést mindenki megismétli és beleszalad a csapdába. Itt Jézus ugyanazt a görög "hen" szócskát alkalmazza, mint ahol világosan és félremagyarázhatatlanul elmondja, hogyan is érti az "egyek", "egység" fogalmát:
A János 17:21, 22-ben Jézus így imádkozott a követőiért: "mindnyájan egyek legyenek", majd hozzátette: "egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk." Az "egy" kifejezésére itt ugyanazt a görög szót (hen) használta mindegyik esetben. Jézus tanítványai nyilván nem részei a háromságnak. De úgy, mint Isten és Krisztus, ők is egyek az Atyával és a Fiúval a szándék tekintetében.
""Ján 5:26 Mert amiként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában."
Csak Istennek lehet élete önmagában, minden más létező Istentől függ. A Fiúnak viszont élete van önmagában, ugyanúgy, mint az Atyának, tehát a Fiú Isten."
Ez is egy hamis érv, mivel a vers egyáltalán nem ezt bizonyítja! Jézus az embereknek is mondott egy ehhez nagyon hasonlót:
(János 6:53) "Így aztán Jézus ezt mondta nekik: 'Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfiának testét, és nem isszátok a vérét, nincsen életetek önmagatokban.'"
Azt persze el kell ismerni, hogy a két kijelentés jelentése között különbség van, mivel teljesen más szövegkörnyezetben hangzott el, de a lényeg, hogy ugyanazt a mondatszerkezetet alkalmazza Jézus az emberekre is, akik pedig NEM RÉSZEI SEMMIFÉLE HÁROMSÁGNAK.
"Úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Úgy... miként = "ugyanúgy, mint", "pontosan ugyanannyira", "ahogyan". Nem kevésbé, és nem is jobban. Ugyanúgy: azaz Istennek kijáró tisztelettel."
De viszont hiába csűröd-csavarod a szavakat, nem imádattal!
""Ján 1:1 Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige. [theosz én ho logosz]
(...)
Ján 1:14 És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.""
A János 6:46 pedig ezt írja: "Nem mintha bárki is látta volna az Atyát, kivéve azt, aki az Istentől van; ő látta az Atyát."
Tehát akkor ki volt Jézus, kivel egyezett meg tökéletesen? Önmagával! Hogyan értette tehát azt, hogy "én és az Atya egyek vagyunk"? Nyilván nem szó szerint vagy a háromság értelmében, hiszen a Mindenható Istent, Jehovát - akit Jézus is úgy imádott, mint mi -, földön élő ember sohasem láthatta. Jézus, mint hűséges "szolgája", "prófétája", a "szócsöve" valóban tökéletesen "visszatükrözte" Atyja jellemvonásait, de a fény és a tükör még nem lesznek eggyé, akárhogy magyarázod is.
Nem mellesleg pedig emlékszel? Pont ilyen EGYSÉGNEK kell lennie a tanítványok és Jézus között! Ez milyen háromság?
És még minket vezetnek félre! Persze, hogyne - csak kár hogy az egész maszlag egy nagy zsákutca.
És még egy poén a végére:
"1Ján 2:23 Senkiben nincs meg az Atya, aki tagadja a Fiút. Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan."
Itt tán arról van szó, hogy "aki tagadja, hogy a Fiú a háromság második személye"? Nem, ezt a verset is tisztességtelenül akarod felhasználni arra, amiről az nem szól...
Keresd meg a kommentemben azt a szót, hogy "háromság"... :) aztán gondolkodj el azon, hogy akkor mivel is vitatkozol.
(Tp.)
És ez addig fog így menni amíg Jézus Krisztus vissza nem jön.Akkor meglátjuk kinek volt igaza,és miaz ami e földi életben számított.:(A Jehova név ismerete,,vagy a Jézus Krisztus ba vetett hit,mármint ,hogy Ő: örökké állandó Isten.
Adigis mondjon mindenki amit akar.
"A Jehova név ismerete,,vagy a Jézus Krisztus ba vetett hit,mármint ,hogy Ő: örökké állandó Isten."
Nem hinném, hogy az őszinte és felelősségteljes állásfoglalásodra Jézus "jelenlétéig" (nem eljövetel!) várni kellene, hiszen már ma is jelen van és uralkodik Isten Királyságában. Abban a királyságban, melyet Atyja, Jehova adott neki, mely csak azért az övé, mert Jehova úgy akarta.
A tőled idézett részre meg annyit, hogy nem pusztán a Jehova név "ismerete" számít, hanem a tiszteletteljes használata is, hiszen csak Ő egyedül az imádat tárgya. Jézus óriási és nagyszerű szerepét mi is elismerjük a megváltásban, de azt is tudjuk - amit a Szentírás világosan ír -, hogy ezt a munkát, ezt az elrendezést Jézus maga is Atyjának, Jehovának tulajdonította. Világossá tette, hogy NEM AZ Ő AKARATA ÉRVÉNYESÜLT ebben, hanem Jehováé!!!
Jézus semmiképpen nem lehet az "örökké állandó Isten", vagyis a JHVH, hiszen az Ő helyzete többször is változott, pontosabban volt, hogy igen drasztikusan változott, hiszen a földi élete végén valóságosan meghalt, amire a HALHATATLAN Mindenható Isten nyilvánvalóan nem képes.
És ez az, amit ti nem vesztek számításba, hanem feltoljátok Krisztust Jehova helyébe és "egyé" szerkesztitek vele, holott Jézus sohasem tett ilyent. Sőt megmagyarázta, hogyan érti az "egységet", amit ti megint csak Írásellenes módon magyaráztok.
Jehova Tanúi mind Jehovát, mind Fiát, Jézust elismerik a maguk szerepében, de értelemszerűen csak Jehovát, mint Mindenhatót imádják, hozzá imádkoznak - persze Jézuson, mint közbenjárón keresztül.
Mint ahogy már írtam ,az előbbiekben,:nemsokára megtudjuk kinek van igaza.
Addig is legyen a te hited szerint.
ui:ha nem vennéd észre..,nem emberekell vitáztok hanem Istennel,mert Neki nem hisztek.
"Egy Isten létezik, de három személyben. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nem három isten, hanem egy. A lóhere levele is hármas tagolódású, mégis egy levél."
Tehát Istennek van szerkezete. Legalább már ezt is tudjuk. Csak azt nem értem, hogy akkor miért áldozta föl saját magának egy részét, hogy aztán egy másik részét kiengesztelje vele? Tehát ha haragszom valakire, akkor mondjuk megcsonkítom magam, hogy megbocsáthassak a haragosomnak? Ennek semmi értelme.
A régi keresztények helyében ezt a szentháromságos dolgot rég kiírtam volna a könyvből, mert csak bonyolít és nehézkes.
Nem az Írással vitatkozom, hiszen pontosan azt írtam, amit az. Ennek ellenkezőjét senki sem bizonyította.
"Tehát Istennek van szerkezete. Legalább már ezt is tudjuk. Csak azt nem értem, hogy akkor miért áldozta föl saját magának egy részét, hogy aztán egy másik részét kiengesztelje vele? Tehát ha haragszom valakire, akkor mondjuk megcsonkítom magam, hogy megbocsáthassak a haragosomnak? Ennek semmi értelme."
Isten nem áldozta fel "saját maga egy részét", hiszen Ő halhatatlan! Teremteni tud halandókat és halhatatlanokat, de ez nem jelenti azt hogy rajta kívül lehetne más is mindenható. Nem lehet, ez logikus, hiszen akkor a szó elvesztené a jelentőségét. Két "mindenható" nem lehet egyszerre.
Jézus meghalhatott, mert még akkor nem volt halhatatlan, mint Atyja Jehova. Az örök élet nem egyenlő a halhatatlansággal, melyet Jézussal kapcsolatban csak a feltámadása után olvasunk. Örökké élnek az angyalok is, de nem olvassuk róluk, hogy halhatatlanok.
Éppen ezért Jézus nem lehet a háromság misztériuma szerint "része" ennek az "istenségnek". Jézus a Mindenható első teremtményeként van leírva, minden más rajta keresztül lett megteremtve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!