Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem fejlődik a Keresztén...

Miért nem fejlődik a Keresztény Egyház?

Figyelt kérdés
Kétezer év telt el Jézus óta, és hol tart ma? Már rég fel kellett volna venni Jézussal, meg az isteni erőkkel a kapcsolatot. Miért nem értük el a Krisztusi minőséget? Miért nem tudunk másokat gyógyítani? Miért nem tudunk bort vízzé változtatni (persze nem mintha szükség lenne rá), miért félünk még mindig a szellemvilágtól? Stb, hány ezer év kell még, hogy az ember fejlődjön végre, hogy a tanításokat ne elzárák, hanem megtanítsák?
2011. szept. 18. 11:09
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

"- az, hogy nincsennek ilyen magas minőségű emberek, és a jelenlegi keresztény egyházakon keresztül ezt nem is fogják elérni, csak nagyon kevesen, holott mindenki képes lenne rá. Ismertem olyan papot, aki amellett hogy papként szolgált több mindent tanult, keleti filozófiát, irányított mediációtól kezdve több mindent, az ilyen tetszik, ez jó hozzáállás."

Mi a baj a nyugati, megszentelődött keresztény filozófiával és misztikával, amely teljesen megegyezik a krisztusi tanítással? Elárulom: az, hogy ez manapság nem divatos a mostani fertőben.

"- ezt másként gondolom, mind a szellem, mind a lélek, mind a test 100%-osnak kell lennie, nem szabad elhanyagolni egyiket sem, mert sosincs, hogy csak az egyik betegszik meg, mindegyik hatással van a másikra."

Ez igaz. Azonban a kérdés inkább így hangzana: fontos-e a földi egészség az üdvösség függvényében? Ezt csak személyenként lehet eldönteni, és csak Isten ismeri az embert, sokkal jobban, mint az ember önmagát.

2011. szept. 18. 13:40
 32/37 A kérdező kommentje:

Elárulom: az, hogy ez manapság nem divatos a mostani fertőben.

- is, és nincs akkora hatással az emberekre, mint az új irányzatok, pl Osho. A mai egyház érzete amit magából áraszt amolyan "nyugdíjas" életérzés (ezzel nem megbántani, gúnyolódni akarok, de ahogy látom az idősek alkotják a tagság nagy részét), az új irányzatokra pedig a fiatalok nagyon vágynak. Az ember mindig azt választja, amitől a legtöbbet kapja, amitől úgy érzi, hogy a legtöbbet fejlődik, sokaknak ezek szerint a mai egyház nem sokat ad.

2011. szept. 18. 14:01
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

az, hogy az egyetlen katolikus egyházból ennyi felekezet és szekta alakult ki, mindenféleképpen valamiféle fejlődés eredménye. Luther teljesen reális igényeket fogalmazott meg, később a pünkösdisták is. Sőt, mára már maga a katolikus egyház is kinőtte magát.

De ha ismered a Bibliát tudod, hogy nem a keresztény egyház fog fejlődni, hanem az egyes emberek. És kevesen vannak akik a jó úton járnak. Nem hiszem hogy egy egyház vagy felekezet üdvözít, hanem maga Isten. Ezért a hívő személyes feladata, hogy tájékozódjon, fejlődjön.

Krisztusi minőséget azért nem érünk el, mert a mai világban a hitetlenség óriási, a hívők nagy részének hite pedig nem erő, hanem hiszékenység. Ami a csodákat illeti, Jézus maga nem szeretett csodákat tenni. Megtette, de nem volt ínyére. Én hiszek Jézus csodáiban, de számomra Ő ezek nélkül is ugyanolyan tökéletes lenne. A szavai, tanításai és az azt aláhúzó élete alapján.

2011. szept. 18. 21:49
 34/37 A kérdező kommentje:

21:49

Jó hozzászólás volt, zöld

2011. szept. 19. 16:56
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

"Atyám, amint te bennem vagy, és én tebenned, úgy legyenek ők is EGYEK mibennünk, és így ELHIGGYE a világ, hogy te küldöttél engem."

A hagyomány szerint ezek Jézus szavai, ezért szerepelnek a Bibliában. Ahogy azt is mondja, hogy arról ismerjék fel az ő gyermekeit, hogy egymást szeretik.

Nem arról, hogy találkozgatnak Máriával meg Jézussal fizikailag földi életük során. Ha erről kéne, akkor egy csomóan elhazudnák magukról. Ahogy teszik is. Most akkor ki tudjon, hogyan és mit...

Én csak azt tudom, hogy mivel Ő békét hagyott ránk, az Ő békéjét adta nekünk, nekem békességem van. Így tette lehetővé bennem, hogy szeretni tudjak.

A szeretet pedig akarat kérdése.

2011. szept. 23. 10:36
 36/37 anonim ***** válasza:
37%
Miért van ennyi bolond?XD bizonyítsa valaki, hogy "Isten" létezik.. akár egy mesekönyv, csak hosszabb és a sok beszarinak valamibe kapaszkodnia kell, mert fosnak a haláltól.. na meg a pénz sem utolsó szempont sokan ebből jól megszedik magukat..."
2011. okt. 3. 17:43
 37/37 anonim ***** válasza:
Miért, hát, nem fejlődik? És egyáltalán, mi az, hogy "fejlődés"? Szerintem az Egyház nem Alfa Romeo vagy Nokia vagy Windows design, aminek minden évben illik új modellel megjelenni. Ami jó, azt kár megjavítani, kijavítani meg épp ezért felesleges. Ami működik, az van, ami nem működik, az eltűnik. Van-e keresztény egyház? Van. Mi a kérdés?
2011. nov. 17. 08:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!