Miért nem fejlődik a Keresztény Egyház?
Látom az előttem szóló kedves válaszoló éppen le is írta a maga liberális álláspontját, mely történetesen ma igen népszerű álláspont. De vajon igaz is?
Mintha Istennek nem is számítana az igazság, csak egy mellékes körülmény lenne, hogy mit hiszünk, mit tanítunk róla "igazságként"... Pedig valójában ez az alap!
Először azt kéne megvitatnunk, hogy mi a célja a csodáknak. A csodák célja az igazság a teremtett rend feletti kinyilvánítása, és annak erejének megnyilvánulása. De a legfontosabb a csodának, és ez a csoda alapfeltétele, hogy az értelem rajta keresztül megvilágosodik és a kérdésekre hirtelen választ kapunk mind egyetemlegesen mind a saját életünkben.
Fontos megjegyeznünk, hogy a látványos csoda nem szükséges egy olyan ember számára, aki ennél sokkal nagyobb csodát kapott az életében Krisztus kinyilatkoztatása és szentségei által.
12:43
szívemből szoltál :D
"Én örülök annak, hogy vezetni lehet, és hogy vezetnek.
- de merre vezetnek? Egy idő után már nem jó ha vezetőre szorulsz, mert akkor nem fejlődsz (már ha az egyházi vezetőkről van szó)."
Aki hívő, az nem az egyházi vezetésben bízik, hanem egy attól sokkal magasabb vezetésben. Ez pedig az isteni vezetés. Én is ennek próbálom átadni magam.
"Emberfeletti hatalomra minek van szükség
- mi az emberfeletti hatalom? Repülés? Átlátás a falon? Ilyenekre nincs szükségünk, de a gyógyítás nagyon hasznos."
Látom, ez a gyógyítás dolog a fájó pontod. :) Persze, nagyon hasznos és jó dolog lenne. De az isteni törvénybe nincs beleszólásunk.(és ez nem az egyház fejlődésén múlik) Emberek betegednek, és halnak meg nap ,mint nap. Neked miért lenne jó, ha folyton meggyógyítana mindenkit egy valaki, és folyton föltámasztanák a halottakat? Örök életünk lenne itt a földön? És az miért lenne jó?
A világ változásban van, és ez így van rendjén.
12:49 És, ezzel mi a gond?
- az, hogy nincsennek ilyen magas minőségű emberek, és a jelenlegi keresztény egyházakon keresztül ezt nem is fogják elérni, csak nagyon kevesen, holott mindenki képes lenne rá. Ismertem olyan papot, aki amellett hogy papként szolgált több mindent tanult, keleti filozófiát, irányított mediációtól kezdve több mindent, az ilyen tetszik, ez jó hozzáállás.
A test egészsége az másodlagos
- ezt másként gondolom, mind a szellem, mind a lélek, mind a test 100%-osnak kell lennie, nem szabad elhanyagolni egyiket sem, mert sosincs, hogy csak az egyik betegszik meg, mindegyik hatással van a másikra.
Látom, ez a gyógyítás dolog a fájó pontod. :) Persze, nagyon hasznos és jó dolog lenne. De az isteni törvénybe nincs beleszólásunk.(és ez nem az egyház fejlődésén múlik) Emberek betegednek, és halnak meg nap ,mint nap. Neked miért lenne jó, ha folyton meggyógyítana mindenkit egy valaki, és folyton föltámasztanák a halottakat? Örök életünk lenne itt a földön? És az miért lenne jó?
- hát igen, a gyógyítás maga egy olyan minőséget képvisel, ami ma nagyon keveseknek adatik meg, ez tetszik, a halottfeltámasztás pedig a te berögződésed. Senkinek nem kell feleslegesen szenvednie, bárki azonnal meggyógyítható, ha tesz ellene. Bárki aki meghal rákban, a cigitől, vagy influenzától, mind-mind elkerülhető lenne, ha nem tabblettáznánk őket, hanem elérnénk azt az emberi minőséget, ahol már rajtunk keresztül Isten gyógyíthatna. Szerintem ez még az emberi tudatlanságnak az egyik jele, hogy nem vagyunk azon a szinten. Szerintem Isten is boldog lenne (nem mintha most nem lenne az), ha olyan emberi minőségeket látna a Földön, akiken keresztül akadály nélkül folyhat az ő energiája, és gyígyótaná az embereket. Aki meghalt (nem betegségben) az pedig letudta a tanulnivalót, őt át kell segíteni a túlvilágra.
itt lesz örök életünk
- ha választani kell, hogy betegeskedve vagy vidáman egészségesen élek 70 éves kormig, akkor az utóbbit választom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!