A közelmúltban és a jelenben miért nem történnek csodák?
Azért (hisszük azt, hogy) nem történnek csodák, mert nem hallunk róla, hogy vannak.
De ha utánaolvasol, akkor találsz.
Tudtad, hogy a boldoggá/szentté avatáshoz szükséges néhány csoda? (Ha jóll tudom, a boldoggá avatáshoz legalább 3, a szentté avatáshoz több)
A csodák olyan jelenségek, amiket a tudomány nem tud megmagyarázni. Épp ezért egy különleges bíróság vizsgálja meg az esetleges csodákat, amik lehetnek csalások, vagy véletlenek is (pl volt már olyan szobor, ami csak azért könnyezett, mert fölötte volt egy luk a tetőn, és ráesett az eső), de vannak ma is csodák! Csak keresni kell őket.
Igazából a távolabbi múltból sem tudjuk, hogy voltak-e csodák. Akkor még eszközök híján nem vizsgálhatták, most pedig már nem is tudnák (értelemszerűen az azóta eltelt évszázadok miatt). De a modern kori csodák is általában teljesen dokumentálatlanok. Valami elérhetetlenül távoli helyről érkezik a csoda híre és 100%-ban személyes beszámolón/beszámolókon alapul.
De a hívőknek és nem hívőknek is teljesen mást mond a "csoda".
Egy példa: A máriapócsi könnyező Mária kegykép.
Az eredetit elvitték ugye Ausztriába, a helyére kitett másolat viszont Máriapócsin ugyan úgy könnyezik.
Ez a hívőknek azt mondja, hogy Magyarország Mária országa, ezért csak és kizárólag nálunk fog könnyezni a kép, míg a nem hívőknek azt, hogy van valami a templomban, vagy annak a templomnak azon részén, ami ezt okozza.
Szerintem sok csoda van ma is.
Tegyük fel, hogy velem csoda történik, de vagy nincs időm előkapni a kamerát vagy nincs éppen nálam...
Történnek ma is csodák, csak a média nem arról híres, hogy az igazságot hirdetné. Itt ingyen igényelhetsz 2 DVD-nyi videó anyagot, ami több mint 500 bizonyságtétet tartalmaz:
(görgesd le a lap aljára)
Nyuszifül, nagy tévedésben élsz, mert voltak és vannak csodák. Mutattak már előttem néhány példát; most tessék, még kettő:
1. Egy gyógyulás, amelyről orvosi dokumentáció van: a betegség lefolyása, diagnózis, aztán orvosilag megmagyarázhatatlan állapotjavulás.
http://www.youtube.com/watch?v=lnalYIlqH9k
A történet írott (és bővebb) formában is napvilágot látott: Tihanyi Péter Csodák és gyógyulások című könyvében több hasonló csodáról olvashatsz.
2. Egy kicsit hosszabb film, szvsz nagyon érdekes a sztori:
Villanásnyi örökkévalóság – Ian McCormack
http://www.youtube.com/watch?v=3t_cSz5YfzA&feature=related
Csak a fogalmat tisztázandó: Csoda az, amit jelenleg tudományosan nem tudunk megmagyarázni. Lehet, hogy egyszer lesz ezekre tudományos válasz, de az is lehet, hogy nem.
Még egy pontosítás: Nem a mindenféle okkult szélhámosok hókuszpókuszaira gondolok. Nem is az általános jelentéskörre (az angolban ~ wonder); hanem a Teremtő Isten cselekedeteire (~ miracle), melyekkel mintegy "felülírja" a szabályokat...
A saját életemben is történt már ilyesmi, és a környezetemben is néhány...
Úgyhogy üdv mindenkinek, aki olyan bátran ki meri jelenteni, hogy nincsenek csodák; de én inkább hiszek a saját tapasztalatomnak. Ha pedig egyszer esetleg lesz ezekre magyarázat, nekem attól sem lesz rosszabb. :)
"Az Impact Now nevű rendezvényen az egyik nőnek kisebb volt a másiknál(így született) imádkoztak érte és kinőtt a lába."
Kinőtt a lába LOL :D
Amúgy csodák=placebóhatás+lelkendező félremagyarázás, amiben nagyon akarnak hinni azt végül el is hiszik.
(ön-agymosás...)
A csodatevő tele-evangelistákat ne keverjük ide.
Sarlatánok egytől-egyig, trükkök százaival.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:57
Ilyen csalót én is tudok:
Vidi is van róla, csak most nincs időm megkeresni.
De azért nem kell eltúlozni a dolgot: ez vagy még 100 hasonló sem jelenti azt, hogy egytől egyig sarlatánok lennének. Hm? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!