Elhiszed, hogy Jézus kék szemű és szőke volt?
Mármint azon a területen, nem igazán éltek ilyen külsejű emberek. A néger Jézus ábrázolást is eléggé megalapozatlannak találom.
Bocsánat, de a fundamentalistákat nem érdekli a torinói lepelnek nevezett rongydarab, mert a Jézus föltámadásában való hithez nincs szükségük más bizonyítékra, mint a Szent Szellem bizonyságtételére.
Egy "fundi"
Van egy film, az a címe, hogy 'A születés'
Azért olyan különös, mert a többi filmmel ellentétben Mária tényleg egy fiatal parasztlány, aki kapál a réten. Megpróbálja a film megmutatni, hogy milyen körülmények között született Jézus, nem úgy, ahogy mi, európaiak elképzeljük.
Én barnás hajónak képzelem el Jézust. Bár szerintem lényegtelen a haja és a bőre színe amellett a tény mellett, hogy megváltott minket.
Hát nem hiszem, hogy így. Mert ebből az emberből nem nagyon árad ki a szeretet.
Jézus olyan ember lehetett, akit béke, földöntúli erő, szépség árasztott el, akiről rögtön tudta az ember, hogy Ő Isten fia. Bárhogy is nézett ki, Isten biztos szép külsőt teremtett neki.
Szerintem sem igazán fontos, hogy milyen volt a külseje; sokkal fontosabb, hogy ki Ő és mit tett értünk, emberekért.
De ha mégis választ akarok adni a kérdésre, akkor azt mondom, hogy nem gondolnám, hogy kék szeme és szőke haja lett volna, de nem zárható ki teljesen ez az opció sem. Én inkább félhosszú vagy hosszú gesztenyebarna hajra és barna vagy zöldes színű szemre tippelnék, ill. kreol bőrre. És ha már belekezdtem a fantáziálásba, hát folytatom: Természetesen bajusz és szakáll is tartozik a képhez; és elvileg akkoriban már a pajesz is "divat" volt, de nem tudom, mennyire hagyták megnőni. A testalkat érdekes kérdés: többnyire vékonynak ábrázolják, de egyesek szerint ez kizárt, mivel néhány évig ácsként dolgozott, ahhoz meg izmok kellenek. :)
Még egy gondolat a szemekhez: Ugyan nem kordokumentum, de Erdős Renée Lysias c. regényéből valahogy nekem nagyon átjött, hogy milyen tiszta szemei lehettek. Úgy értem, az az átható, mindent tudó, az ember szívébe is belelátó tekintet; amely mégis gyengéd és vonzó, és sugárzik belőle a szeretet.
Gondolom, a helyzettől függően a szomorúságot és egyéb érzelmeket is pontosan kifejezte az a tekintet, hiszen a szem a lélek tükre...
Az alábbi linken a 01:11-nél levő képet ajánlom figyelmedbe, szerintem szenzációs. :)
Matt Maher - You Were On The Cross
http://www.youtube.com/watch?v=ZCPsZ-Vi6Ck&feature=BFql&play..
Ó, és csatlakozom az előttem tiltakozókhoz abban, hogy nem a fundik gondolják valódinak a torinói leplet. Amennyire én utánaolvastam eddig, az alapján nem lehet eredeti, hanem a középkorból származik (a szövetben megtapadt virágpor és festékpor analizálása során jutottak erre a következtetésre, ha jól emlékszem).
@titak:
Ne haragudj, de ez a 3 link hol bizonyíték?
Pont erről van szó, hogy nem lehet tudni biztosra semmit; a rengeteg ábrázolásból sem tudhatunk többet (néger, europid, semita vonások, stb.); tehát csak tippelhetünk.
Vagy nem olvastad végig a válaszokat?
Nem bántásból kérdezem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!