Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten, hogyan követelhet meg...

Isten, hogyan követelhet meg ilyesmiket az emberektől?

Figyelt kérdés
Tehát:a Bibliában ezt jelenti ki:"Ha csak azokat szeretitek,akik titeket szeretnek,mi lesz a mennyben a jutalmatok? hiszen a bűnösök is szeretik azokat,akik őket szeretik" a vallás szerint Isten megtagadja a szeretetét,a mennybe jutást azoktól,akik nem az ő bizonyos elvárásai szerint élnek,pl:rendszeres imádkozás,Biblia olvasás,gyülekezetbe járás,stb...Ha ő is csak azokat szereti,akik őt szeretik,akkor ezek szerint hazudik az embernek,sőt ő maga is bűnös? mert ez nem lehet feltétlen szeretet.
2011. aug. 31. 20:08
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

20:25

Én nem vagyok vallásos,csak régen jártam templomba,de találkoztam olyan kereszténnyel,aki azt mondta,hogy rendszeresen kell olvasni a Bibliát,de az egész mondanivalója,meg maguk a gyülekezetek is azt sugallják,hogy ha az nem istennek megfelelő ha vki.nem jár gyülekezetbe,és nem él az ottani vallás szerint.ebből indultam ki.de mondhatnám a klasszikus bűnöket is,paráználkodás,lopás,irigység,stb...erre is ugyanazt mondanák.de ha valóban mindenkit szeret,akkor ez csak emberi kitaláció,hogy ezek miatt elutasít bárkit is,itt a földön,és/vagy a halál után.

2011. aug. 31. 20:40
 12/29 A kérdező kommentje:

20:25

"a vallás szerint Isten megtagadja a szeretetét,a mennybe jutást azoktól,akik nem az ő bizonyos elvárásai szerint élnek"

ezt félreérted, a biblia világosan kimondja, hogy Isten mindenkit szeret. Te is szereted a gyereked, de ha rosszul viselkedett a játszótéren, akkor nem kap fagyit."

Ha rosszul viselkedett,és nem kap fagyit ezért,akkor önző vagyok,és nem szeretem,ill.csak korlátoltan szeretem.

Ha Istenre is a korlátolt szeretet jellemző,akkor,hogyan szerethet mindenkit?

2011. aug. 31. 20:45
 13/29 anonim ***** válasza:
52%

"De nem is ölöm meg vagy nem zárom étlen-szomjan a pincébe, legyen bármennyire is rossz."

Mert az nem szolgálna a javukra. Az ószövetségi (tehát teremtő) Isten is az özönvíz alkalmával ölt utoljára embereket, mert a világ annyira elkorcsosult, hogy nem lehetett rajta máshogy segíteni.

Azóta csak betegségek ölik az embereket, meg persze az emberek ölik egymást.

2011. aug. 31. 21:01
 14/29 anonim ***** válasza:
68%

"Ha rosszul viselkedett,és nem kap fagyit ezért,akkor önző vagyok,és nem szeretem,ill.csak korlátoltan szeretem."

Nem, a feltétlen szeretet nem azt jelenti, hogy kiszolgálod valakinek minden óhaját. Olykor a szeretet azt diktálja, hogy ellent mondjunk annak, akit szeretünk, mert az hibát követ el, vagy készül elkövetni.

2011. aug. 31. 21:20
 15/29 Sághegyi Csaba ***** válasza:
51%
Kérdező, te élnél örökké olyannal, aki egyfolytában bánt? Nem gyerekesen rosszalkodik, hanem komolyan, szívből gyűlöl? A kérdésed kicsit nonszensz. Isten mindenkit szeret, de ezt csakis akkor tudja átadni, ha őhozzá akarnak alkalmazkodni. Ez pedig három szót jelent: hit, remény szeretet (1.kor. 13) Én sem akarom, hogy ha Istennel leszek, akkor ott bűn legyen, még a magamé sem. Aki a bűnt akarja, azt ne is engedje be, mert mi nem akarjuk.
2011. aug. 31. 21:32
 16/29 anonim ***** válasza:

"Mert az nem szolgálna a javukra. Az ószövetségi (tehát teremtő) Isten is az özönvíz alkalmával ölt utoljára embereket, mert a világ annyira elkorcsosult, hogy nem lehetett rajta máshogy segíteni."

Szodoma, Gomorra? És még van jópár özönvíz utáni ölés.

2011. aug. 31. 21:34
 17/29 Sághegyi Csaba ***** válasza:
51%
Előző: Ami azokban a városokban ment, azt bizony legtöbbünk sokkal korábban elpusztította volna!
2011. aug. 31. 22:26
 18/29 anonim ***** válasza:
51%

annyira nem vágom az ószövetséget, sry. akkor szodomában és gomorrában is ölt, de annyi azért rémlik hogy ezekben a városokban sem lehetett túl sokat fejlődni lelkileg, max visszafelé.

"Ha rosszul viselkedett,és nem kap fagyit ezért,akkor önző vagyok,és nem szeretem,ill.csak korlátoltan szeretem."

- uhh, ezt nagyon rosszul látod kérdező, bár már reagált erre más is. Az, aki elkényezteti a gyerekét, mert nem tud nemet mondani neki, az nem szeretetből csinálja ezt. hanem állati ösztönből, amin nem képes uralkodni annak érdekében, hogy a gyerekéből normális embert neveljen. magyarul: aki nem tud nemet mondani a gyerekének, az nem szereti igazán a gyerekét.

2011. aug. 31. 23:50
 19/29 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

A két dolgot nem lehet összehasonlítani, mivel az ember Teremtője, a Mindenható az, aki ítél, nem mi. Mi ezt nem tehetjük meg, mert tökéletlenek vagyunk jelenleg még. De Isten megteheti, sőt jogosan teheti meg, hiszen a törvénytelenségben kitartóknak semmi helyük az életben. Itt nem "ártatlan" kis piti bűnözőkről beszélek - bár nekik is változtatniuk kell, ha az Új Világban élni akarnak - hanem a megátalkodott gonoszokról, akiknek eszük ágában sincs megváltozni.

A gonoszságnak nincs létjogosultsága! A Biblia világossá teszi, hogy nem is tart örökké, Isten nem engedi meg mindig.

2011. szept. 1. 00:37
 20/29 A kérdező kommentje:

Titus Pullo

értem mire gondolsz,csak szerintem Isten szeretetét nem igazán lehet hasonlítani a mi korlátolt földi szeretetünkhöz.és mivel mi korlátoltan szeretünk,ezért azt gondoljuk Isten is ugyanúgy cselekszik mint mi.akkor nem értem,hogy mi lenne a nagy különbség Isten és miközöttünk?

Persze a Biblia szerint az ő hasonlatosságára teremtettünk,akkor biztos ez a válasz erre.

2011. szept. 1. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!