Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most akkor én milyen vallású...

Most akkor én milyen vallású vagyok?

Figyelt kérdés

Megpróbálok a keresztény értékrend szerint élni, de nem hiszek a keresztény Istenben. Az iszlám és a buddhista vallásoknak is vannak olyan tanításai, amelyek számomra szimpatikusak. Hiszek az evolócióban, a földönkívüli élet esélyében. Elfogadom a lehetőséget, hogy az élet nem magától alakult ki, de ugyanannyira meggyőző az, hogy csak véletlen szerencse útján. Mindenesetre néha gondolkozom rajta, hogy vallásos vagyok-e vagy nem.

Mindenesetre afelé hajlok, hogy az élet nem magától alakult ki, hogy ezt most valamiféle Isten tette, vagy egy kellően fejlett földön kívüli társadalom az lehet még érdekes kérdés.

Mindenesetre a jelenlegi fejlettségi szintünkön a kettőt nem tudnánk megkülönböztetni...

2011. aug. 29. 11:53
1 2
 11/13 izidorkata ***** válasza:

a tegnap esti válaszom csak egy vicces beszólás akrt lenni.

Komolyra fordítva a szót: a vallásosság lényege hogy az ember higyen és bízzon Istenben.

Hinni hogy értelmet, célt, távlatot ad az életemnek: hinni abba hogy nem az elmúlásé az utolsó szó. Ha a halál lenne az utolsó szó akkor az ember lenne a legbecsapottabb és legtragikusabb lény a világmindenségben.

A hit bizalmat jelent: bizalmat hogy isten segít hogy a világtörvények szerint helyesen éljünk, tudást, segítséget ad.

A hit meg a nem hit nem áll egymással szembe. Azért mert a hit egy komoly alapálás ami átszövi az életet, és az ember tapasztalja a valóságot. A hitetlenség csak átmeneti állapot, múló teória, meddő viták egy idő után unalmas töprengése. Vagyis egy idő után az ember nem kerülheti el a hitet.

Nos szerintem ne onnan közelítsd meg a dolgot hogy miben hiszel, hanem hogy van -e élő kapcsolatod Istennel: tudsz imádkozni, elmélyülni, szereted e a meditáció és a kontempláció idejét? Rá mersz e hagyatkozni arra a személyre akit a lét okának tartasz?

Engeded hogy segítsen mindennapjaidban?

2011. aug. 30. 13:25
 12/13 anonim ***** válasza:
Felmerül a kérdés: Ki teremtette a földön kívülieket?
2011. szept. 8. 15:25
 13/13 A kérdező kommentje:
Fölmerül a kérdés, biztos, hogy teremtette őket valami/valaki?
2011. szept. 8. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!