Most akkor én milyen vallású vagyok?
Megpróbálok a keresztény értékrend szerint élni, de nem hiszek a keresztény Istenben. Az iszlám és a buddhista vallásoknak is vannak olyan tanításai, amelyek számomra szimpatikusak. Hiszek az evolócióban, a földönkívüli élet esélyében. Elfogadom a lehetőséget, hogy az élet nem magától alakult ki, de ugyanannyira meggyőző az, hogy csak véletlen szerencse útján. Mindenesetre néha gondolkozom rajta, hogy vallásos vagyok-e vagy nem.
Mindenesetre afelé hajlok, hogy az élet nem magától alakult ki, hogy ezt most valamiféle Isten tette, vagy egy kellően fejlett földön kívüli társadalom az lehet még érdekes kérdés.
Mindenesetre a jelenlegi fejlettségi szintünkön a kettőt nem tudnánk megkülönböztetni...
"Elfogadom a lehetőséget, hogy az élet nem magától alakult ki"
És akkor az, ami kialakította, hogyan alakult ki?
Ez a legnagyobb probléma minden Isten/teremtő/idegenek/stb. mítosszal: csak egy még nagyobb megválaszolatlan kérdést adnak válasz helyett, ergo semmi értelmük.
Első:
Nem azt írtam, hogy a földönkívüliek alkották a földön az életet, hanem hogy ha elég fejlettek nem tudnánk az Istentől megkülönböztetni őket.
Második:
Azt írtam, hogy a véletlen elméletet is elfogadom, csak annyi véletlen kell hozzá, hogy az esélye józan ésszel csak annyira fogható fel mint az Isten léte.
Talán agnosztikus?
Azt vallják, hogy Isten/Istenek léte nem eldönthető, vannak ateista és teista agnosztikusok is, anélkül, hogy bármely felekezetbe tartoznának.
"Véletlen szerencse" útján? Ez neked ugyanannyira meggyőző, mint az intelligens, tervező akarat? Akkor áss mélyebbre a biológia tudományában!
""Elfogadom a lehetőséget, hogy az élet nem magától alakult ki"
És akkor az, ami kialakította, hogyan alakult ki?
Ez a legnagyobb probléma minden Isten/teremtő/idegenek/stb. mítosszal: csak egy még nagyobb megválaszolatlan kérdést adnak válasz helyett, ergo semmi értelmük."
Már bocsi, de ez a probléma ugyanúgy fennáll a materializmus esetében is, azzal a cseppet sem lebecsülendő különbséggel, hogy sokkal több problémába ütközik...
Egyértelmű: taoista szuprematista vagy.
Bár most kiváltak közülük a buddhizmust is elfogadó xi mung csentei irányzat.
Te inkább az eredeti vonalat képviseled.
"Akkor áss mélyebbre a biológia tudományában! "
Ezt pontosan, hogy is érted?
Wgyébként köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!