Mi ez a nagy szexellenesség a vallásos közegekben?
Nagyon szeretem, mikor paráznaság alá vesznek majdnem minden nemi aktust. Sok változatban csak a házasságtörést említi meg a tízparancsolat. De sehol nem tiltja meg a maszturbációt (Onán nem maszturbált), a házasság előtti szexet is újra kellene gondolniuk, az ószövetség is csak a férfi homoszexualitást említi meg, illetve Jézusnak van valami olyan mondata, amiben áldja a melegeket (hirtelen nem tudom, melyik rész, majd előkeresem).
Számomra még az internet sem ered hitből, aztán ott vannak még a csatornák, vízvezetékek, a tudomány, stb. ami rossz a Biblia szerint. :D
20/F/Ateista
Bizony!
Azokat akikat jól tud irányítani Isten Szelleme, azok az Isten fiai :-)
"Azért van a folyómeder, hogy abban folyjon a folyó. Amíg a mederben halad, életet ad, de ha átlépi a medret, akkor pusztít. Ugyanilyen a szex és a házasság kapcsolata is."
Ezt gondoljuk csak át! van, hogy pusztít van, hogy életet ad akkor is ha kilép a folyó a medréből. Vajon Afrikában nem az esős évszak hozta áradások után indul meg az élet?
Ez a hasonlat így nagyon gáz.
Kedves Kérdező!
Valószínűleg nincs elég pontos ismereted a témáról, és / vagy rosszul tájékoztattak. Ugyanis a kérdésed magyarázatában foglalt állítások közül egyetlen egy igaz: a tízparancsolat eltérő fordításai. Ám a "házasságtörés" jelentéskörében benne van minden, a házasságon kívüli /= előtte és alatta + nem a házastárssal folytatott/ szexuális kapcsolat, ill. az önkielégítés is; tehát nincs "kiskapu". :-)
A "nagy szexellenesség vallásos közegekben" megfogalmazást én inkább a tiszta, egészséges szexualitás védelmének mondanám. Egy hasonlattal élve: A vonatkozó bibliai igehelyek mintegy korlátként funkcionálva védik meg a hegyekben túrázó embert a szakadékba eséstől, ezáltal a haláltól.
Jézusnak nincs olyan mondata, amiben áldja a melegeket.
A Bibliában nem található olyan rész, amely szerint rossz lenne a csatorna, a vízvezeték, a tudomány.
/A stb.-t nem tudom értelmezni./
A Biblia nem csak a férfi homoszexualitást tiltja, hanem a nőit is. Az ószövetségben én sem ismerek leszbikusságra vonatkozó részt; de az Írás fel nem bontható, egységében kell értelmezni és kezelni, tehát az újszövetségi írásokban található szakaszok elegendőek a megítéléshez.
Kiemelném Pál apostolnak a Rómaiakhoz írt levelének 1. fejezetéből a 26. b. és 27. verseket:
"... mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagokban."
A homoszexualitás bibliai elemzéséről például itt olvashatsz bővebben:
Továbbá még a következő kérdéseket ajánlom figyelmedbe:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=93&keres..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=93&keres..
Jó olvasgatást és tájékozódást kívánok! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!