Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A templomban misén mire kérik...

A templomban misén mire kérik a pénz?

Figyelt kérdés

Amikor körbeviszik a kosarat?

(Nem tudom és ezért kérdezem nehogy félreértés legyen...)

2011. aug. 7. 19:23
1 2
 11/18 anonim válasza:
Hívő vagyok és elsőáldoztam továbbá szerepeltem ünnepi miséken, előadáson és elmondom mire kell.A hívőknek ezt mondják: Templom felújítás, karitatív szervezeteknek, árva gyerekek, a templom fűtésére.Az igazság: Bemegy a ministráns a szekrestyébe és kezéből kikapja a templomi csicskás:lásd mindenes, a perselyt ést azt mondja.most Karácsony van biztos jó sokat adtak, három fele osszuk ahogy szoktuk, nem kell a kántornak most....kispapap, mindenes, pap..ők részesednek.És én akkoriban 12 éves kis versmondó ebben a hitben léptem fel verset mondani Szenteste, hogy a szüleim kevéske pénze ezek zsebébe vándorolt, plusz kaptam egy Americana nevű tábla csokit lejért szavatossággal, és egy pici fehér kukac volt benne.Ez volt a jutalom a szereplésért.Gondolom nem tellett töbre szerény egyházunknak.És én még mindig hívő vagyok...de ISTENBEN hiszek, nem az egyházban!
2011. aug. 11. 23:58
 12/18 anonim válasza:
Szóval aki azt mondja, hogy elege van azokból akik nem fizetik az egyház adót, és kiveri a hideg az ilyen emberektől.Az ilyen papoktól nem??Kérdezem én!!!Ne istenítsük már ennyire.És amikor negyvenezerért egy másik városban megkeresztelnek valakit, ami amúgy nem történt meg, akkor hol a hit, meg a negyvenezret is a fűtésre költik??NEM HINNÉM
2011. aug. 12. 00:02
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Ha te elmész egy másik városba keresztelni, az ottani plébános kapcsolatba lép a te, lakóhely szerint illetékes plébánosoddal, és onnan tudja, hogy te fizettél-e vagy sem.

Ha valaki sajnálja azt az évi 2-3 ezer Ft egyházadót, ott már hatalmas kapzsiság van a háttérben. Az meg, hogy vasárnap szednek perselypénzt, az nemcsak a katolikus templomokban, hanem minden felekezetnél így van, de senkit sem köteleznek, hogy dobjon be, arra meg végképp nem, hogy mennyit.

Szóval nem tudom, miért kell az egyházgyűlölő ateistáknak ilyen "pénzlehúzó"-ként beállítani az egyházat, holott akkor sem történik semmi, ha valaki minden vasárnap csak 10 Ft-ot dob be, vagy ha nem dob be semmit !

2011. aug. 12. 06:20
 14/18 anonim válasza:
100%
Jól mondod, minden vasárnap 10 forintot dobok be, amúgy az előtted szóló vagyok..Hatalmas kapzsiság, ha valaki nem fizet egyház adót????Tudod aki 28 ezer forintot kap, ja és nem magamat értem, szerencsére ezalatt.De szted aki munkaügyis pénzből él annak pont az egyházra fog telleni nem???Meg az egyik plébános kapcsolatba lép a másikkal...40 ezer helyett mondhat 20 ezret is vagy 5 öt.Nem hinném, hogy a paplak be van kamerázva...hagyjuk már ezt a szent szöveget.Többet voltam én papp mellett mint te.És az mi amikor most ez egy másik város, a római pap cölibátust fogadnak nem???És éjjelente megy hozzá a takarítónő és minő meglepetés a templomban nem ég a villany, hanem a paplakból kíséri ki hajnal kettőkor????Az ám a papi fogadalomXDHa annyira kapzsiságnak tartod aki nem fizeti be a 2-3 ezret, fizesd be helyettük.
2011. aug. 12. 14:15
 15/18 anonim válasza:
Ja és nem vagyok "egyházgyűlölő atesta".Ezt meg külön kikérem, szerintem te nem tudod mit jelent az ateista szó!Istenben hiszek tehát van hitem, a görög katólikus vallás szerint imádkozom és ezek ellenére templomba járok, de már nem dobál a családom, 5 00 forintot vasárnaponként, hogy a pap jól éljen meg a csicskása.Ennyi a megoldás.Nincs a családomban egy ember se aki ne lenne megkeresztelve, szóval tartsd meg magadnak a feltételezéseidet.Több ablakot festett az én családom jó pénzért az egyháznak sztem amit nem érdemelt meg, jah meg a mise ruhát.Szegény dédimék ha tudnák, mire megy a persely pénz, nem nyomnák annyira a papot.
2011. aug. 12. 14:18
 16/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy van 1-2 olyan pap, aki lehet hogy elszórja a pénzt hülyeségekre, az egy dolog. Attól nem kell általánosítani. Ez ugyanaz, minthogy néha hallani pedofil papokról eseteket, és ebből már az lesz, hogy minden pap pedofil.
2011. aug. 12. 17:57
 17/18 anonim ***** válasza:
48%
Elmondom neked, hogy én is otthon vagyok az egyház életében, mert 7 évig kántor voltam, de a plébános nagyon aljasul bánt velem, majd aljasul cserélt le más valakire. Ennek ellenére, hogy én a saját plébánosomat utálom, attól még nem fogom az összes papot utálni, mert nekem 1-gyel konfliktusom volt...
2011. aug. 12. 18:17
 18/18 anonim ***** válasza:
jó kérdés, szerintem a templomfenntarásra de sztem hülyeség h mise közben körbeszaladgálnak, lehetne olyan mint a reformátusoknál, hogy mise végén odaállnak az ajtóhoz és aki akar bedob, aki nem az nem
2011. aug. 23. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!