Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos családban, hogy...

Vallásos családban, hogy magyarázzák meg a gyereknek a dinoszauruszokat?

Figyelt kérdés
Mert ugye a gyerek szeret játék dínókkal játszani, ugyhogy elég hamar előjöhet ez a probléma. Beadják nekik, hogy és akkor isten megteremté az nagy t-rexet? V h megy ez?
2011. aug. 4. 00:02
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
61%

Nos, jöttem én is trollkodni egy kicsit..

" Nekem ezek túlontúl tökéletes rendszerek ahhoz hogy "csak úgy lettek" e természetben a fák sem szabályszerűen nőnek, a DNS-ünk meg olyan überprofin megtervezett dolog hogy hídba lemegyek. "

Nem értem .. a katolikus iskolákban intelligens tervezés hívőket gyártanak? Nem azt mondom, h jelenleg a tudomány tudja ezekre a pontos választ, viszont megalapozatlannak érzem egyből az "überprofin megtervezett" szópár használatát.

Amit jelenleg a tudomány nem tud megmagyarázni, oda egyből tuszkoljuk be istent? erre annyi ellenpéldát tudnék mondani..

"2000 dinoszaurusz lábnyomát fedezték fel "emberi lábnyomokhoz hasonló" nyomok mentén (lásd. Alexander Romashko: "Tracking Dinosaurs", 1983)"

Alexander Romashko sosem publikált tudományos folyóiratban. Mindig a népet akarta meggyőzni és nem a tudományos közéletet. Szerintem ezzel ki is merítettük a lábnyomos sztori hitelességét.

Azért azon is gondolkodjunk el, h a "dinoszauruszok és az emberek egy időben éltek" mondatnak súlya van! A dinók kb 230 millió éve jelentek meg és kb 65 millió éve haltak ki, az első anatómiailag modern ember pedig kb 200 ezer éve jelent meg, 50 ezer éve pedig a viselkedésükben is modern ember. Azért ez nem kicsit nagy csúsztatás. A kormeghatározásos módszer hitelességét megkérdőjelezni pedig olyan súlyúnak tekintem mintha valaki azt mondaná h nem forog a Föld. (bár olyannal is vitatkoztam már aki úgy gondolja a Biblia alapján h a Föld nem forog és az univerzum középpontja)

A másik, hogy vajon mit kezdet volna a homo sapiens a nagy T-rex-el?

escrogar válasza tökéletesen helyt áll.

Kent Hovindról meg annyit h most adócsalásért ül börtönben, semmilyen tudományos végzettsége nincs, zöldségeket beszélő úriember. Körülbelül olyan mint az angol humor, csak ő ezt szegény komolyan gondolja.

Eredeti dinoszaurusz csontokat meg könnyen lehet akár Magyarországon is látni, ugyanis van magyar dinó, keress rá a Hungarosaurus, Bakonydraco, Iharkutosuchus, Ajkaceratops kulcsszavakra, volt Budapesten nem egy kiállítás.

-Miklós

u.i.

itt egy videó egy hívő keresztény evolucionista biológustól amelyben a 2005ös doveri per részleteit meséli (id vs. evolúció). Gyakorlatilag ripityára szedi az intelligens tervezés összes érvét.

http://www.youtube.com/watch?v=JVRsWAjvQSg

2011. aug. 11. 13:00
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is katolkius iskolába jártam középsuliba (ettől függetlenül nem vagyok hivő) biológia órán: hát én nem hiszem hogy a csita a rokonom, akkor már inkább a biblia... ennyivel elintézte a kérdést a tanár.. meg arra rá világitott hogy az evolució nem isten tagadás, hiszen a kutatók még mindig nem tudják hogy is keletkezett az élet a földön, hogy maga a világ hogyan alakult ki, csak találgatnak. mint ahogy az ember evoluciójában is van egy-két hiányzó láncszem.

Másrészről a mitológia sárkányai igen érdekes dolgok (meg a tengeri kígyók stb) én elképzelhetőnek tartom, hogy anno szintén találtak csontvázakat pl bányában vagy ilyesmi és azért eléggé meghökkentő lehetet egy trex koponya akkor... másrészről egy másik tanárom azt bizonygatta hogy a sárkány az valójában szimbolikus, mint az összes állat a mesékben (nyugati/keleti zoodiákus)

2011. aug. 26. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!