Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, hogyan támadt...

Jehova Tanúi, hogyan támadt fel Krisztus a halálból? Hol van most az Ő teste?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 12:08
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

Miután egy római katona dárdával átszúrta Jézus oldalát, hogy megbizonyosodjon arról, valóban meghalt, Jézus testét egy új sírboltba temették. A következő nap, Nizán hó 15-e (péntek-szombat) egy Sabbath volt. De Nizán hó 16-án reggel — tehát vasárnap reggel — néhány tanítvány ment a sírbolthoz és azt üresen találta. Hamarosan olyan hírek kezdtek keringeni, hogy Jézust élve látták. A kezdeti reakció ezekre a hírekre pontosan ugyanaz volt, mint ami ma lenne — hitetlenkedés. Még az apostolok sem akarták elhinni. De amikor a saját szemükkel látták az élő Jézust, végül el kellett fogadniuk, hogy ő valóban feltámadt a halálból (János 19:31—20:29; Lukács 24:11).

Valóban feltámadt-e Jézus, vagy ez az egész csak kitalálás? Az emberek akkor valószínűleg megkérdezték: Vajon Jézus teste a sírban van-e még? Jézus követői nehéz helyzetbe kerültek volna, ha ellenfeleik meg tudták volna mutatni, hogy a tetem még mindig a sírboltban van mint annak bizonyítéka, hogy nyilvánvalóan nem támadt fel. Azonban nincs arra vonatkozó feljegyzés, hogy ezt tették volna. A Biblia szerint inkább pénzt adtak azoknak a katonáknak, akik a sírboltot őrizték, és arra utasították őket: „Mondjátok, ’a tanítványai éjjel odajöttek és ellopták őt, amíg mi aludtunk’ ”(Máté 28:11–13).

2011. júl. 12. 02:14
 22/50 A kérdező kommentje:

"Mellesleg nem tértem ki a válasz elől, benne van a Bibliában a válasz. Azt tartod fizikai lehetetlenségnek, hogy Isten eltüntesse Jézus halott fizikai testét?"

Hol van ez benne a Bibliában, hogy eltüntette Isten Jézus testét?

2011. júl. 12. 09:54
 23/50 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés értelmetlen szőrszálhasogatás mindazok fényében, miket leírtam.

De visszakérdezek, hol van az leírva, hogy Jézus magával vitte a fizikai testét a mennybe? Az ellenkezője van leírva!

Jézus feltámadása utáni megjelenései IS egyértelműen bizonyítják, hogy már szellemszemélyként volt a tanítványai között.

Szerintem tudomásul kellene venni és el kéne fogadni a Szentírást, ennyi.

2011. júl. 12. 10:08
 24/50 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de te beszélsz értelmetlen és logikátlan dolgokat. Azt mondtad, hogy:

"Jézus a fizikai teste halálával KIFIZETTE a váltságdíjat értünk, vajon a váltásdíjat vissza is vette? Érne valamit az ilyen váltságdíj?"

Most meg azt mondod, hogy "Isten eltüntette a testét".

Tehát nem vette vissza a váltságdíjat, hanem eltüntette - ez aztán a logika! Most akkor megkérdezem én is:

"Érne az ilyen váltságdíj valamit???"

Vedd már észre, hogy össze-vissza érvelsz és nincs benne semmi következetesség!

Tények:

- Jézust keresztre feszítették

- a kereszten meghalt, kifolyt az Ő vére

- a testét levették és sírba helyezték

- a sír elé követ helyeztek, lepecsételték, és katonák őrizték

- harmadik nap az asszonyok a sírhoz mentek, hogy a testét eltemessék

- a kő el volt hengerítve a sír bejáratáról

- nem volt a teste a sírban

- ezután megdicsőült testben többször is megjelent a tanítványoknak

- szellemnek gondolták, de Ő azt mondta, hogy a szellemeknek nincs húsa és csontja, és megmutatta a tanítványoknak, hogy Neki van

- megmutatta nekik a kezein és az oldalán a sebek helyeit

- velük evett több alkalommal is

Ezek a 4 evangéliumban vannak leírva. Nagyon nehéz kicsit gondolkozni és összerakni a képet ezek alapján, hogy Isten az Ő testét támasztotta fel?

És ne gyere nekem az apostolok leveleivel addig, amíg az evangéliumokat se vagy képes megérteni. A levelek nem hozzád szólnak, hanem azokhoz a hívőkhöz és gyülekezetekhez, akik megtértek a bűneikből, akik Isten gyermekei, akik felülről újjá születtek, és akikben ott van van Isten Szent Szelleme.

A fenti néhány pont a 4 evangéliumból való tiszta bizonyíték arra, hogy az a test támadt fel, amelyiket a sírba helyezték!

2011. júl. 12. 10:59
 25/50 anonim ***** válasza:

Megmondom én neked, hogy mi a tény: a Biblia nem azt mondja Jézusról, hogy "testben feltámadt", hanem hogy "testben megjelent közöttünk"! Azt viszont tagadhatatlanul kijelenti több helyen, több Bibliaíró, hogy "szellemben" támadt fel. Ez tény, a többi mellébeszélés - méghozzá egy később kialakult hamis tan kedvéért.

Nem azon van a hangsúly, hogy Isten hogyan tüntette el Jézus fizikai testét (nyilván megsemmisítette, mint "romlandót"), hanem hogy Jézus feláldozta azt értünk, feláldozta az ÉLETÉT, melyet a vér szemléltet Isten előtt, de értelemszerűen NEM CSAK a vérét, hanem az azt hordozó teljes romlandó testét is, hiszen "test és vér nem örökölheti Isten Királyságát", pedig Jehova Isten királyságának a királya Krisztus!

"- Jézust keresztre feszítették"

A tényekkel óvatosabban kéne bánnod, mert egyáltalán nem "tény" ez az állítás (kereszt?)!

"- ezután megdicsőült testben többször is megjelent a tanítványoknak"

Hol írja azt a Biblia, hogy fizikai testet jelent az a test, amiről te írsz? Olyant állítasz, amit - a Biblia egyéb kijelentéseivel ellentétben - NEM TUDSZ BIZONYÍTANI, de ez még nem is elég, én az ellenkezőjét koherens módon, igen.

"- szellemnek gondolták, de Ő azt mondta, hogy a szellemeknek nincs húsa és csontja, és megmutatta a tanítványoknak, hogy Neki van"

Káprázatnak, látomásnak gondolták, de Jézus ezzel a kijelentésével egyáltalán nem azt akarta bizonyítani, hogy nem szellemben támadt fel, hanem csak azt, hogy valóságosan van köztük jelen. Állította itt tán Jézus, hogy Ő nem szellemszemély? Vagy csak bele akarod hallani egy helytelen premissza miatt?

Nem mondta! Azt mondta, hogy "a szellemnek nincs húsa és csontja" (ami teljességgel igaz), de neki van (ami szintén igaz volt akkor).

Ezt ugyanúgy elmondhatta volna bármelyik angyal is, aki annak idején emberi testben jelent meg.

Erre volt példa a Héber Iratokban is, tehát még azt sem állíthatod, hogy példa nélküli, egyéni kitaláció.

Tehát ezzel Jézus nem mondott mást, mint ami a Héber Iratokból is ismert történet, hiszen a szellemnek valóban nincs húsa, nem láthatóak az emberi szemnek, de Isten által képesek láthatóvá válni, emberi alakot, testet ölteni!

"- velük evett több alkalommal is"

Mint az angyalok is, akik fizikai testet öltöttek a múltban.

És akkor mond meg, hogy miért tartod "következetlennek" a tényeket, melyeket leírtam?! Hol ebben a logikátlanság?

2011. júl. 12. 13:26
 26/50 A kérdező kommentje:

Te érted, amit írok neked??? Mert azt látom, hogy sem az én érveimet, sem a sajátodat se vagy képes felfogni. Még egyszer megismétlem, amit mondtál:

"Jézus a fizikai teste halálával kifizette a váltságdíjat értünk, vajon a váltásdíjat vissza is vette? Érne valamit az ilyen váltságdíj?"

Utána pedig azt, hogy "Isten eltüntette Jézus testét".

Tehát nem vette vissza a váltságdíjat, hanem eltüntette. A te logikádat használva megkérdeztem, hogy akkor

"Érne valamit az ilyen váltságdíj" (amit Isten odaad, majd utána eltüntet)?

Sehol nincs olyan vers a Bibliában, ami szerint Jézus testét Isten eltüntette volna!!! Viszont olyan van, hogy megjelent a tanítványoknak és megmutatta a kezén a szegek helyeit és az oldalán a dárda helyét. Szerinted melyikünk érvel Isten Igéjéből?

De tudom, "ha meglenne az eredeti Biblia, abban benne lenne"...

2011. júl. 12. 14:06
 27/50 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint téged nem érdekel az igazság, az előítéleted elvakít!

""Érne valamit az ilyen váltságdíj" (amit Isten odaad, majd utána eltüntet)?"

Ha a Bibliának nem hiszel, az a te bajod. De az egyértelműen azt mondja, hogy Jézus szellemben támadt fel és ez nem is lehet másként, más oldalról megközelítve sem.

Nem Jézus földi fizikai teste volt értékes, hanem az áldozat, melyet bemutatott. Jézus emberi teste megsemmisült, mint Ádámé is. Az ÁLDOZAT volt a lényeg.

Pont akkor vette volna vissza Jézus a letett váltságdíjat, ha a ugyanabban a testben támadt volna fel.

Ő a fizikai testi életétől megszabadult örökre, mivel örökre szól a váltsága!

Jézus az égben szellem, mint azelőtt, hogy emberré vált volna. Maga Jézus mondta, hogy a "szellemnek nincs húsa és csontja", vagyis logikus, hogy miután felment az égbe, neki sincs!

"Sehol nincs olyan vers a Bibliában, ami szerint Jézus testét Isten eltüntette volna!!!"

De az mégis eltűnt a sírból. És Jézusról mégis azt írja az Írás, hogy szellemben támadt fel! Tán el kéne dönteni, hogy egy homályos következtetést (melyet egy későbbi hamis tan generál), vagyis egy logikai bakugrást fogadsz el fix pontnak a Bibliában, vagy az egyértelmű kijelentéseket.

Ebben a történetben pedig nem az a fix pont, hogy mivel eltűnt a sírból, ezért Isten nyilván ugyanabban a testben támasztotta fel, csak mert megjelent a tanítványainak. Ez egy hamis következtetés!

Hamis, mert a Biblia világosan bizonyítja, hogy szellemként is megtehette ezt és a Biblia a szellemkénti feltámadását említi.

Nem is beszélve arról, ahogyan az előbb levezettem a számodra "bizonyító" erejű érvként használt vers igazi jelentését. Mert őszintén NEM ÁLLÍTHATOD, hogy Jézus ott arról beszélt, hogy Ő nem szellem!

Ezért megkérdezem még egyszer: mond meg, hogy miért tartod "következetlennek" a tényeket???

2011. júl. 12. 15:52
 28/50 A kérdező kommentje:

Kedves Tanú Barátom!

Mondtam, hogy ne gyere nekem az apostoli levelekkel, mert nincs jogod hozzá (azok újjászületett és Szent Szellembe bemerített hívőkhöz szólnak)!

Előbb próbáld megérteni, hogy mi az evangéliumok üzenete. Fogalmad sincs arról, hogy mit jelent szellemben lenni. Pál apostol hús-vér élő személyekre is használja ezt a kifejezést, olvasd csak el a Róm 8-at (bár egy szót se fogsz belőle megérteni, mert nincs benned Isten Szelleme)!

"Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol."

Hiszel te ebben??? Mert nekem úgy tűnik, hogy nem.

2011. júl. 12. 16:47
 29/50 anonim ***** válasza:
0%

Te egy nagyképű és kiváltságos figurát játszol? Ez is egy út. Nagyon elbizakodott a hozzáállásod, és az elbizakodottság vége bukás - tudod hol olvastam? Vagy azt sem szabad felhasználnom érvelésre?!

Csak nekem feltűnő, hogy nem cáfoltál és nem érveltél? Pedig ha annyira értelmetlen és logikátlan az, amit vallok, kapásból le kéne leplezni.

Igen, jó lenne a szellem szó jelentéseit pontosan alkalmazni, mert akkor nem kerülnénk szembe az értelemmel és a Biblia igazságaival a témában.

2011. júl. 12. 18:12
 30/50 A kérdező kommentje:

Ha arra kérlek, hogy ne idézgess nekem összefüggéstelenül Isten Igéjéből, akkor úgy látszik, hogy megáll a tudományod!

Kérlek, vedd elő a 4 evangéliumot, olvasd el a Jézus feltámadásáról szóló beszámolókat belőle, és érveljél légy szíves azokból! Ez egy olyan téma, ami a 4 evangéliumokban van leírva és kifejtve, több oldalon keresztül csak erről írnak az evangéliumok szerzői. Tudod, ha valamilyen tanítás benne van az evangéliumokban, akkor az az alap, és arra kell építkezni. Ha lefektettük az alapot, akkor lehet csak tovább menni. Vagy ilyet neked nem tanítottak soha???

Ha egy olyan embernek, aki soha sem találkozott Isten Igéjével, a kezébe adnánk bármelyiket a 4 evangélium közül és elolvasná, akkor józan paraszti ésszel felfogná egyből, hogy ha igaz az, amit olvasott, akkor Úr Jézus valóban megelevenedett és feltámadt a halálból.

És, ha azt mondod, hogy nem érveltem, nézd meg a 10:59-es kommentemet még egyszer, világosan leírtam, hogy mit tanítanak az evangéliumok Krisztus feltámadásáról és arról, hogy hova is lett a teste.

És még egyszer mondom:

SEHOL NINCS BENNE A BIBLIÁBAN, HOGY JÉZUS TESTÉT ISTEN ELTÜNTETTE VOLNA!!!

És most jut eszembe - bár gondolom erre is van valami kifacsart elméletetek -, hol van most Énokh és Illés teste???

2011. júl. 12. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!